headershadow

Latest Blogposts

Scheiden en de belastingdienst

scheiden en de belastingdienst

Scheiden en de Belastingdienst, is een interactieve video gemaakt door de belastingdienst om mensen in een echtscheiding op maat te informeren over de mogelijkheden en onmogelijkheden als het gaat om de fiscale aspecten.
In ons boek de 6 aspecten van een echtscheiding, hebben we de economische aspecten van een scheiding behandeld. Onderdeel van de economische aspecten zijn de fiscale consequenties van een echtscheiding. Door het bekijken van deze video krijg je antwoorden op vragen die specifiek op jou situatie betrekking hebben.

Scheiden en de belastingdienst

Erkenning kind, wijzigingen

7 zeven vragen over alimentatie

Op 1 april 2014 zijn er drie belangrijke wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot de erkenning van een kind. Ouders hoeven door de wijziging minder juridische stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat de vader een juridische band heeft met het kind. De regels omtrent erkenning zijn veranderd voor lesbische ouders, ouders met een geregistreerd partnerschap en voor een gehuwde man. Lees verder..

Kinderen van gescheiden ouders belanden vaker in de criminaliteit.

kinderen en alimentatie

Kinderen vaker in de criminaliteit na scheiding ouders. Kinderen van criminele vaders hebben een grotere kans om zelf ook het verkeerde pad op te gaan. Wanneer een vader meer dan vijf keer is veroordeeld, dan is de kans drie keer zo groot dat zijn kind ook met justitie in aanraking komt. Dit vergeleken met vaders die nooit met justitie in aanraking zijn geweest. Met elke veroordeling neemt die kans toe. Juist kort nadat de vader het delict heeft gepleegd is de kans dat het kind ook het verkeerde pad kiest het grootst. Lees verder..

Hoe vertel je de kinderen dat papa en mama gaan scheiden

kinderen en alimentatie

Hoe je de kinderen gaat vertellen dat papa en mama gaan scheiden is een belangrijke vraag. Want tijdens en na een echtscheiding hebben de kinderen veel steun en uitleg nodig. Hoewel je je als ouder zelf in een emotionele achtbaan bevindt is het toch noodzakelijk dat ze zowel van hun vader als van hun moeder ondersteuning krijgen. Heel vaak kost het je als ouder veel moeite en kan je het niet altijd voldoende opbrengen om je kinderen op een gezonde manier bij het proces te betrekken.

Lees verder..

Pagina 1 van 11