headershadow

Page content

Draagkracht en draagkrachtberekening

boedelverdeling bij scheiden, draagkracht en draagkrachtberekening

Draagkracht en draagkrachtberekening bepalen uiteindelijk de hoogte van de te betalen kinderalimentatie en/of partneralimentatie. De alimentatieplichtige betaalt namelijk nooit meer alimentatie dan zijn draagkracht toestaat. Ook wanneer de behoefte, de levensstandaard op het moment, een hogere alimentatiebedrag rechtvaardigt zal de draagkracht als basis genomen worden om de hoogte van het te betalen alimentatiebedrag te bepalen.

Wijziging in draagkracht

Gebeurtenissen die aanleiding geven voor een mogelijke herziening van de alimentatie zijn bijvoorbeeld: ontslag, werkloosheid, samenwonen, hertrouwen. Een dergelijke verandering kan de draagkracht beïnvloeden. Is je persoonlijke situatie of die van je ex gewijzigd en twijfel je aan de redelijkheid van de alimentatie? Laat dan een nieuwe draagkrachtberekening maken.

Je kan zo'n berekening laten maken door op deze button te klikken; Alimentatieberekening

Na het invullen van de vragenlijst, het uploaden van de gevraagde documenten en het betalen ontvang je binnen 3 werkdagen de berekening met uitgebreide uitleg per e-mail.

Voorbeeld draagkracht en draagkrachtberekening

Dora en Jan gaan scheiden. Zij hebben twee jonge kinderen. Jan heeft inkomen, Dora niet. De rechter bepaalde dat de maandelijkse kinderalimentatie in totaal € 200,00 bedraagt. De partneralimentatie voor Dora is berekend op € 300,00. Volgens de uitgevoerde draagkrachtberekening kan Jan maximaal € 350,00 aan alimentatie betalen. Dit resulteert in onderstaande verdeling; Maximale alimentatie per maand € 350,00  Kinderalimentatie € 200,00   Partneralimentatie per maand  € 150,00  Dit voorbeeld houdt geen rekening met fiscale forfaitaire aftrekposten. Dora ontvangt maar € 150,00 aan partneralimentatie.

0 reacties op “Draagkracht en draagkrachtberekening

Plaats een reactie

*