We helpen je graag
Stel je vraag

Page content

Co-ouderschap

co-ouderschapBij co-ouderschap deel je de dagelijkse zorg en opvoeding van de kinderen zoveel mogelijk. Je kind woont dan afwisselend bij jou en je ex-partner. Je neemt allebei de opvoeding en verzorging van het kind op je.

Co-ouderschap afspraken vastleggen

co-ouderschap echtscheidingHet is erg belangrijk dat je de afspraken met je ex-partner vastlegt. Je kunt het co-ouderschap via een echtscheidingsconvenant, een ouderschapsplan of via een notariële akte regelen. Wil je online een co-ouderschapsregeling opstellen? Klik dan op de oranje button. Makkelijk, gratis en professioneel.

Beide ouders nodig

co-ouderschap scheidingDe afspraken tussen jou, je ex-partner en je kind(eren) staan los van het ouderlijk gezag van het kind. Co-ouders hoeven geen gezamenlijk ouderlijk gezag uit te oefenen, maar in de praktijk is dit wel vaak het geval. Voor het aangaan van een co-ouderschapsregeling is de medewerking van beide ouders nodig. Een bestaande regeling is niet zomaar eenzijdig te wijzigen.

Kinderbijslag verrekenen

co-ouderschap scheidenBij co-ouderschap heb je beiden recht op de helft van de kinderbijslag. In geval van betaling van kinderalimentatie is het belangrijk de onderlinge afspraken over kinderbijslag hierbij te betrekken. De kinderbijslag wordt namelijk verrekend bij het vaststellen van de hoogte van de kinderalimentatie.

Comment Section

1 reactie op “Co-ouderschap


Door samanta cooke op 19 mei 2015

Ik zit in een goede co ouderschap en allebei krijgen wij kinderbijslag over 2 kinderen. 1 kind staat bij mij ingeschreven en 1 bij mijn ex. Dit gaat al jaren zo maar ik krijg maar geen kindgebonden budget omdat ik schijn geen hoofdaanvrager te zijn. Nu kan dat aangepast worden heb ik begrepen maar kan ik nog met terugwerkende kracht die toeslag krijgen is mijn vraag?

Plaats een reactie