We helpen je graag
Stel je vraag

Page content

Heeft de verdeling van het ouderdomspensioen gevolgen voor de hoogte van de alimentatie?

Ouderdomspensioen en de gevolgen voor de alimentatie: Als het ouderdomspensioen nog niet wordt uitbetaald, heeft pensioenverevening bij scheiding geen gevolgen voor de hoogte van alimentatie. Wordt het verdeelde pensioen uitbetaald, dan kan dit wel van invloed zijn op de hoogte van de alimentatie die wordt betaald.

Pensioen beïnvloedt behoefte en draagkracht

Het uitbetaalde pensioen beïnvloedt de behoefte van degene die alimentatie krijgt en de draagkracht van degene die alimentatie betaalt. Of het uitbetalen van het verdeelde ouderdomspensioen in uw geval van invloed is op het doorlopen en/of de hoogte van de alimentatie, hangt af van de concrete omstandigheden. Meer informatie over (de wijziging van) alimentatie vindt u bij de relevante vragen ‘hoogte alimentatie’. U kunt hierover ook contact opnemen met een rechtsbijstandverlener.

Vermindering alimentatie onderling afspreken

Als u en uw ex-partner het er met elkaar over eens zijn dat na de pensionering de alimentatie verminderd of zelfs op nul gesteld kan worden, hoeft u daarover niet te procederen. De ex-partner die alimentatie ontvangt, kan de ander rechtsgeldig in een brief meedelen tot welk bedrag de alimentatie mag worden verminderd. Tot zover over ouderdomspensioen.

Bron: Rijksoverheid

Comment Section

0 reacties op “Heeft de verdeling van het ouderdomspensioen gevolgen voor de hoogte van de alimentatie?

Plaats een reactie