We helpen je graag
Stel je vraag

Page content

Kan ik bezwaar maken tegen de verdeling van ouderdomspensioen bij scheiding?

Bezwaar tegen de verdeling van ouderdomspensioen bij scheiding: Als u met de pensioenuitvoerder een verschil van mening hebt over de verdeling van het pensioen kunt u eerst proberen via een regeling van de pensioenuitvoerder tot een oplossing te komen. Wanneer dat niet mogelijk is of niet het gewenste resultaat oplevert, kunt u zich tot de kantonrechter wenden.

Verschil van mening met ex-partner

Hebt u over de verdeling van het pensioen een verschil van mening met uw ex-partner en komt u er samen niet uit, maakt u bezwaar tegen de verdeling, dan kunt u naar de rechter bij de civiele sector van de rechtbank gaan. U moet daarvoor een advocaat inschakelen.

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Als u bezwaar wilt maken en als u de kosten voor uw advocaat niet (helemaal) kunt betalen, kunt u in een aantal gevallen in aanmerking komen voor door de overheid gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit betekent dat de overheid (een deel van) de kosten voor rechtsbijstand voor haar rekening neemt. Om in aanmerking te komen voor door de overheid gesubsidieerde rechtsbijstand moet u een toevoeging aanvragen. Als u een toevoeging krijgt, komt u ook in aanmerking voor een vermindering van het griffierecht.

Bron: Rijksoverheid

Comment Section

1 reactie op “Kan ik bezwaar maken tegen de verdeling van ouderdomspensioen bij scheiding?


Door Elly Miedema op 1 augustus 2017

7 jaar geleden gescheiden,ik, vrouw nu 70, kreeg 2 pensioentjes van mijn ex ivm nivellering pensioenen, nu blijkt dat ,als hij overlijdt, dat deze gehalveerd worden t.w.nabestaandenpensioen worden, bij splitsing had conversie moeten worden toegepast.mijn ex heeft dit niet ingevuld en ik wist niet beter,….kan ik dit nog aanvechten?????

Plaats een reactie