We helpen je graag
Stel je vraag

Page content

Onderhandelen bij scheiding

Scheiding hoe lang duurt hetOnderhandelen bij scheiding tussen jou en je aanstaande ex-partner is stap 4 in het 10-stappenplan voor echtscheiding. Als je gaat scheiden moet je over ontzettend veel dingen nadenken. Hoe wil je dat de situatie er na jullie scheiding uit ziet. Daarover zal je met je partner afspraken moeten maken. Niet altijd willen jullie precies hetzelfde. Natuurlijk brengt dit een hele lastige situatie met zich mee. Je gaat voor een bepaalde reden uit elkaar en dan moet je ook nog eens goed samenwerken om jullie levens na de scheiding weer enigszins op orde te maken.

Echtscheiding en gezamenlijk vermogenKlik hier om direct je overzicht te downloaden!

Overzicht

Belangrijk is dat je een goed overzicht hebt van de zaken waar je allemaal over moet nadenken en afspraken over moet maken. De lijst die wij je geven is een algemene lijst. Ongetwijfeld staan er dingen op die niet op jouw situatie van toepassing zijn. Misschien ontbreken er ook zaken die voor jou wel belangrijk zijn. De lijst is een handleiding om je op weg te helpen.

Waarover moet je afspraken maken?

Je kan/moet afspraken maken over bijvoorbeeld de kinderen, de alimentatie, de verdeling van het gezamenlijk vermogen, de woning, het pensioen. Dit is nog maar een klein deel van de onderwerpen.


Vraag hieronder een volledig overzicht aan van de zaken waarover je afspraken met elkaar moet maken.

Echtscheiding en gezamenlijk vermogenKlik hier om direct je overzicht te downloaden!

 Je toekomst regelen door goed onderhandelen bij scheiding

Als je er samen niet uitkomt met onderhandelen aarzel dan niet om een mediator of advocaat in te schakelen. De afspraken die je nu gaat maken hebben een groot effect op je toekomst.

Ga terug naar: scheiden in 10 stappen