Page content

Wie zijn wij

Echtscheidingsexpert, Mediator Alkmaar

Wie zijn wij en wat doen wij? Als mediators hebben wij dagelijks met de echtscheidingspraktijk te maken. Ook privé zien we het scheidingsleed om ons heen. Met onze Stichting Oprecht Scheiden (SOS) hebben wij ons ten doel gesteld mensen in een scheidingssituatie zo goed mogelijk te helpen.

Normand Jones
initiatiefnemer SOS
registermediator en coach

Waarom ?

Mirjam TimmermanOmdat we via ons eigen vakgebied willen helpen de wereld toch een heel klein beetje mooier te maken. Idealistisch? Ja, maar ook realistisch. Wij willen met Stichting Oprecht Scheiden en onze website een platform bieden waar alle informatie over echtscheiding samenkomt. Goed geïnformeerde mensen zijn beter in staat om de juiste beslissingen te nemen. Dat voorkomt veel ruzie en beperkt ook de last die de kinderen hebben van een scheiding.

mr Mirjam Timmerman
initiatiefnemer SOS
jurist

Crisis

Tijdens de crisis van een scheiding,  lopen de emoties en de sociale druk hoog op. Je psychische weerbaarheid wordt minder. Je zekerheden vallen weg. Het is dan ook logisch dat tijdens een echtscheiding  het vertrouwen in jezelf en in je omgeving een flinke deuk oplopen. Het gevaar ontstaat dat je in een negatieve spiraal terecht komt, door de bomen het bos niet meer ziet en de controle over je eigen toekomst volledig verliest. Het enige waar je dan naar verlangt is rust!

Stichting Oprecht Scheiden

Stichting Oprecht Scheiden is opgericht vanuit de filosofie dat mensen zoals jij beter geholpen moeten worden om baas te blijven over je eigen leven, vooral tijdens en na crisis momenten, zoals het uit elkaar vallen van je gezin.

Hoe helpen wij je?

We hebben een 10-stappenplan ontwikkeld waarmee we je helpen overzicht te houden. We vinden het belangrijk dat jij zelf bepaalt wanneer  je klaar bent voor welke stap. Daarnaast hebben we op onze website tools waarmee je een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan kunt opstellen. Ook kan je een alimentatieberekening laten maken en diverse templates opvragen. We hebben mediators en advocaten in jouw omgeving. Als je wilt kunnen we je hele scheiding voor je regelen. We kunnen je echtscheiding voor je indienen bij de rechtbank en op ieder gewenst moment kan je advies aan ons vragen per mail of telefonisch.

Kortom: wij kunnen je gedurende je hele scheiding vakkundig begeleiden en met raad en daad terzijde staan.

Wat zeggen anderen over ons?

Ed

Allereerst wil ik jullie bedanken voor jullie geweldige begeleiding, discretie  en snelheid waarmee jullie hebben gehandeld.

Heeft er zeker meegeholpen dat mijn Ex en ik nog volop on speaking tearms zijn. Bravo.

Vincent en Ans 

De manier waarop we alles hebben kunnen regelen en de snelle reactie is ons erg goed bevallen. Het contact dat er is geweest was altijd vriendelijk en professioneel. Ondanks dat alles online ging hebben we het toch als persoonlijk ervaren. We willen graag  iedereen bedanken voor alle hulp en inzet. Hierdoor is het allemaal net iets makkelijker verlopen.


Richard 

Eindelijk is het dan zover en ik ben blij dat we deze onzekere periode kunnen afsluiten. Onze zaak bleek niet overeen te komen met de gemiddelde scheiding, hierdoor liepdeprocedure vertraging op. Aanzienlijke vertraging, een voorziene looptijd van rond de 4 weken monde uit in 6 maanden. Dit leverde extra spanningen op bij zowel mij als mijn partner, zeker omdat wij vanaf dag 1 het eens waren over de inhoudelijke afwikkeling.

Het contact met jullie stichting is mij goed bevallen, ik ervoer begrip, jullie bleken flexibel en bereid mee te denken. Vooral het vlot reageren op mails heb ik enorm gewaardeerd. Je merkt als mens dat je extra gevoelig bent wanneer je in een scheiding terecht komt, hier gingen jullie vakkundig mee om.

De Internet module die gebruikt kan worden om zelf het convenant in te vullen biedt ruimte voor verbetering, maar is zeker werkbaar.

De totaalprijs waarvoor jullie alles regelen vindt ik redelijk.

Ik wens jullie nog veel succes en wil vooral zeggen, ga zo door.


Esmeralda Hendriks Sneek 

ik ben vandaag per ongeluk over deze website gestruikeld toen ik informatie zocht over mijn persoonlijke situatie. na het nummer ietwat twijfelend gebeld te hebben (want je vraagt iets heel persoonlijks aan een wildvreemde) kreeg ik een ontzettend logisch en voor de hand liggend antwoord op mijn vraag….misschien zag ik zelf door de bomen even het bos niet meer, maar ik wil u toch ontzettend bedanken. hier kan ik een hele hoop mee!


Wilma Houwen Horst 

een dikke 10!!!! eindelijk iemand die op alle moeilijke en uitzonderlijke vragen een verhelderend antwoord had. Waardoor ik nu weet waarom ik een advocaat in moet schakelen.


Wil je nog meer lezen over wat anderen over ons zeggen? Klik dan hier

Initiatiefnemers

Wij, Normand Jones en Mirjam Timmerman vormen met z’n tweeën het bestuur van Stichting Oprecht Scheiden. We werken samen met juristen en mediators uit het hele land. We houden van ons werk en proberen daarom altijd te streven naar de hoogste kwaliteit. We zorgen voor constante bijscholing en blijven in ons vakgebied op de hoogte van wat speelt. We werken regelmatig voor de rechtbanken Alkmaar en Haarlem en het Hof van Justitie in Amsterdam.

Lees hier wat wij voor je kunnen doen.

Check ons blog team

bloggenOmdat iedere scheiding weer anders is, bekijken we je scheiding vanuit zoveel mogelijk verschillende invalshoeken. Ons blog team is daarbij onmisbaar. Vanuit hun eigen expertise schrijven zij over echtscheidingen. Zo krijg je informatie vanuit de juridische kant, de psychologische kant, vanuit de kant van de mediator, vanuit het gezichtspunt van je kinderen en ook vanuit de kant van de ervaringsdeskundige.

Dit zijn onze bloggers

Als team proberen we je zo goed mogelijk van de juiste informatie te voorzien. Iedere professional in ons blog team schrijft vanuit zijn eigen beroep en ervaringen. Ons blog team bestaat uit:

Harm-van-Lingen-blogteam Harm van Lingen; advocaat

 James Rijnders; psycholoogJames Rijnders blog team

Patricia-Tearr-blogteam Patricia Tearr; familiemediator

Eveline Dirks Eveline Dirks, advocaat en vFas-mediator

 Bianca Tummers; mediator, coach en jeugdzorgwerkerBianca tummers blogteam

Marieke Lips blogteam Marieke Lips; kindbehartiger

debora Jones Palumbo - blogteam Debora Jones-Palumbo; gezins- en kindercoach

margot dekker Margot Dekker; ervaringsdeskundige

martine blom blogteam Martine Blom; illustrator van onze mooie filmpjes over echtscheidingen