Scheiden met de echtscheidingsapp | Hoe werkt dat

Scheiden met de echtscheidingsapp | Hoe werkt dat

Scheiden met de echtscheidingsapp is een stuk makkelijker dan je denkt. Met de echtscheidingsapp word je in 20 duidelijke stappen door je volledige scheiding heen geleid. De hele scheiding gaat online en schriftelijk, zelfs de procedure bij de mediator, advocaat en rechtbank. Ook kunnen we een vergoeding van de kosten voor je aanvragen (rechtsbijstand). Dat hoef je dus ook niet zelf te doen. De hele scheidingsprocedure duurt ongeveer 6 à 8 weken.

Wat is de echtscheidingsapp?

We hebben de echtscheidingsapp ontwikkeld om je steeds een helder overzicht te geven van de volledige scheiding. Je start met het aanmaken van een account zodat we je gegevens en je privacy kunnen waarborgen. Met je account kom je gelijk in het dashboard van de echtscheidingsapp. Hier zie je de 20 stappen van de hele scheidingsprocedure onder elkaar staan. Je kan gelijk beginnen, want bij iedere stap geven we steeds duidelijk aan wat er moet gebeuren. Pas bij stap 10 ga je officieel opdracht geven voor de scheiding. Daarvóór zit je nergens aan vast. Dus je kan vrijblijvend de eerste paar stappen bekijken. Is het niets voor jou? dan stop je gewoon. Lijkt het je wél wat? Dan ga je verder. En wil je eerst meer informatie? Lees dan verder hieronder.

Zo ziet de echtscheidingsapp eruit

In de rechter kolom zie je de stappen van de scheiding onder elkaar aangegeven. De oranje kleur geeft aan in welke stap je op dat moment bent. In de blauwe tekstblokken krijg je bij iedere stap een duidelijke uitleg. We geven duidelijk aan wie wat moet doen en op welk moment. Moeten wij iets doen, of moet jij iets doen, dat laten we precies weten. Dat is overzichtelijk en zo kan je duidelijk zien wat je al hebt geregeld, en wat er nog moet worden gedaan. Hieronder zie je een deel van de echtscheidingsapp.

Samenwerken met je partner

Je kan je partner toevoegen aan de echtscheidingsapp wanneer je maar wilt. Dus weet je partner misschien nog niet dat je wilt gaan scheiden? Dan kan je gewoon eerst eens de eerste paar stappen van de app proberen. Zo krijg je een idee van wat er allemaal bij de scheiding komt kijken. Je kan je partner toevoegen op het moment dat jou het beste lijkt. Zodra je je partner toevoegt ontvangt je partner een mail met een verzoek om de koppeling aan de echtscheidingsapp te accepteren. Na bevestiging komt je partner in de stap waar jij op dat moment ook bent. Natuurlijk kan je ook gelijk samen beginnen. Net wat je beter uitkomt.

De hele scheiding online?

De hele scheiding gaat online, per mail en per post. Het grote voordeel daarvan is dat je nergens heen hoeft. Je kan alles vanuit je woonkamer regelen. Ook de procedure bij de rechtbank is schriftelijk. Jullie hoeven dus nergens heen. Niet naar ons kantoor, en ook niet naar de rechtbank. Dit betekent echter niet dat we onpersoonlijk te werk gaan. Je hebt altijd een vast aanspreekpunt. Je kan al je vragen stellen via mail, telefonisch of per chat en krijgt altijd snel antwoord.

Hoe lang duurt het hele scheidingsproces?

We kunnen de hele scheiding afronden in 6 à 8 weken. Maar jij bepaalt het tempo, het kan ook langzamer als je dat prettiger vindt. En wil je een super-spoed procedure? Bijvoorbeeld omdat een van jullie een huis gaat kopen? Geef dat dan even aan bij ons. Dan kan het nóg sneller.

Scheiden vanuit het buitenland

Woon je in het buitenland? Ook dan kunnen we de scheiding regelen. In de tweede stap van de echtscheidingsapp checken we eerst of je nationaliteit en woonplaats het toelaten om de scheiding in Nederland te regelen. En spreek je geen Nederlands? Laat ons dan per mail even weten wat je situatie is, dan kunnen wij je vertellen of we de scheiding tóch voor je kunnen regelen.

Wij helpen je door de scheiding heen

We hebben een super sterk team (we werken onder andere ook voor de Rechtbank en het Gerechtshof) en we richten ons volledig op de inhoud van jouw zaak. We leveren dus maatwerk, met veel verstand van financiën, maar tegelijkertijd ook van de menselijke kant van de scheiding. De echtscheidingsapp is een handig hulpmiddel, maar uiteindelijk gaat het om jouw vertrouwen in ons. En dat vertrouwen bouwen wij op door de persoonlijke aandacht die we jouw scheiding geven.

Starten met de echtscheidingsapp: stap 1

Je start met het aanmaken van een account. We vragen je voornaam, achternaam en mailadres. Je stelt zelf een wachtwoord in. Daarna kom je gelijk in het beginscherm van de echtscheidingsapp. Aan de rechterkant van je scherm zie je de 20 stappen onder elkaar genoemd. Bij iedere stap krijg je uitleg in het blauwe veld. De eerste paar stappen bestaan uit vragen die we jou gaan stellen. Met de antwoorden op de vragen kom je automatisch in de juiste vervolgstap.

Stap 2 van de echtscheidingsapp

In de eerste paar stappen gaan we kijken of wij jullie scheiding kunnen regelen. Dat hangt af van jullie nationaliteit en land waar jullie wonen.

Vergoeding van de kosten: stap 3

Vervolgens kijken we of we een vergoeding van de kosten voor jullie kunnen aanvragen. Dat is afhankelijk van de hoogte van je inkomen en vermogen. In stap 3 checken we of je aan de voorwaarden voldoet. Is dat het geval? Dan leiden we je automatisch naar het aanvraagformulier voor de vergoeding. Ook als je in het buitenland woont, een andere nationaliteit hebt, of zelfs nooit in Nederland bent geweest, kan je voor de vergoeding in aanmerking komen. Met vergoeding hoeft de scheiding niet zo duur te zijn. Ook hier geldt weer: aan de hand van je antwoorden kom je automatisch in de juiste vervolgstap.

Welke stukken heb je nodig voor de scheiding

Daarna gaan we kijken welke stukken er nodig zijn om de scheidingsprocedure te kunnen voeren. Ook dit gaat via een aantal vragen. Afhankelijk van jullie situatie komen jullie in de vragenlijst voor een echtscheidingsconvenant en/of een ouderschapsplan. Ook dat bestaat weer uit een vragenlijst. Als jullie dat helemaal hebben ingevuld ontvangen jullie een eerste concept van het convenant en/of ouderschapsplan. Daarbij ontvangen jullie ook een uitnodiging voor een online meeting. Tijdens deze online meeting nemen we samen met jullie de echtscheidingsstukken door en bespreken we welke afspraken jullie met elkaar willen en moeten vastleggen in de stukken. De online meeting kan via je computer, laptop of telefoon. Je hoeft alleen op de link te klikken die we je sturen.

Stap 5 van het echtscheidingsproces

Na de online meeting maken we de definitieve stukken op voor de rechtbank. Wij zorgen er voor dat de volledige juridische procedure wordt geregeld, zodat je daar geen omkijken naar hebt. Je hoeft dus niet zelf naar de advocaat of de rechtbank. Dat regelen we allemaal schriftelijk voor jullie.

De rechter spreekt de scheiding uit

Zodra de rechtbank de scheiding uitspreekt ontvangen jullie van de advocaat de beschikking. De advocaat schrijft de beschikking voor jullie in bij de gemeente. De datum van inschrijving is de officiële scheidingsdatum.

En natuurlijk kan je via de stappen in de app steeds precies volgen waar je bent in het hele proces.

Scheiden met de echtscheidingsapp

Wil je de echtscheidingsapp proberen? Dat kan altijd. Je hoeft nog niet zeker te weten of het iets voor jou is. Het maken van het account is makkelijk en gratis. Daarna kom je gelijk in de app. Je kan dan even rondkijken. Door het invullen van de eerste paar vragen krijg je gelijk antwoord op de vraag of deze app geschikt is voor jullie. Ook weet je dan gelijk of we een vergoeding van de kosten voor je kunnen aanvragen. Bij iedere stap geven we steeds heel duidelijk aan wat er gaat gebeuren. Pas bij stap 10 ga je officieel opdracht geven voor de scheiding. Daarvóór zit je nergens aan vast. Dus je kan vrijblijvend de eerste paar stappen bekijken. Is het niets voor jou? dan stop je gewoon. Lijkt het je wél wat? Dan ga je verder. Je kan hier starten met het maken van een account.

Wat ervaringen van anderen lezen?

Wil je eerst even weten hoe anderen de scheiding hebben ervaren? Lees dan de reviews via deze link.

Over de schrijver
Mijn naam is Normand Jones en in 2001 ben ik begonnen als zelfstandige en heb Jones Mediation en Coaching opgericht. Daarvoor heb ik ruim 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als financieel specialist. Dit betekent dat ik in mijn mediations een gedegen financiele achtergrond meeneem. Ik ben aangesloten bij de MfN (voorheen NMI) en sta geregistreerd als registermediator. Daarnaast ben ik lid van de Mediators Federatie Nederland (MfN). Regelmatig werk ik als registermediator voor de Rechtbank Haarlem, de Rechtbank Alkmaar en het Hof van Justitie in Amsterdam. In mijn mediationpraktijk zie ik voornamelijk echtscheidingen, maar ook zakelijke conflicten zoals bijvoorbeeld een verstoorde arbeidsverhouding.Mediator EN coach Naast registermediator ben ik ook Coach en als zodanig lid van de Nederlandse Orde voor BeroepsCoaches (NOBCO) en de European Mentoring and Coaching Council (EMCC). Als coach begeleid ik mensen in diverse situaties. Dat kunnen privé-situaties zijn maar ook zakelijk. Soms liggen mediation en coaching in elkaars verlengde.Stichting Oprecht Scheiden In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen met problemen van allerlei aard. Vooral in geval van echtscheidingen zie ik veel moeilijke situaties. Een aantal jaar geleden heb ik daarom Stichting Oprechtscheiden opgericht. Het doel van deze stichting is om het echtscheidingsleed zo veel mogelijk te verzachten door een platform te bieden met goede en uitgebreide informatie op het gebied van scheiden. Op de site van Stichting Oprecht Scheiden kunnen mensen bovendien een groot deel van hun scheiding zelf voorbereiden zodat ze zelf de regie houden over hun leven.
Reactie plaatsen