Snel scheiden op Curacao? Dat kan via Nederland!

Snel scheiden op Curacao? Dat kan via Nederland!

Woon je op Curacao en wil je scheiden? Dan kan je op een makkelijke manier je echtscheiding aanvragen in Nederland. Je hoeft niet naar Nederland toe en je Nederlandse scheiding is gewoon geldig op Curacao. Wil je weten hoe het werkt? En wat de kosten zijn? Lees het hier. En als je gelijk al vragen hebt over je eigen echtscheiding, dan kan je natuurlijk gewoon even contact met ons opnemen. Onze contactgegevens vind je hier. We spreken Papiamento, Nederlands, Engels en Spaans.

Lieve Sandra, heel hartelijk dank voor jullie begeleiding. Dit was boven verwachting:

  • professioneel en toch persoonlijk
  • snel en efficient
  • veel minder kosten dan ik zou hebben gehad, als ik de scheiding hier op dushi Korsou zou hebben moeten regelen

Ik ben ongelooflijk blij met jullie en maak hier volop (mondeling) reclame voor jullie.

Mijn volwassen kinderen in Nederland vertellen ook over jullie, aan iedereen die het wil horen: un boca bisa otro!

Ik denk niet dat ooit nog ga hertrouwen, dus van jullie unieke service zal ik niet nogmaals gebruik maken, maar ik zal jullie fantastische goede zorgen nooit vergeten!

Masha masha danki y saludos,

Monique

Snel scheiden op Curacao? Hoe kan ik starten met de scheiding?

Misschien wil je binnenkort hertrouwen? Of misschien wil je nu snel de knoop doorhakken en wil je snel scheiden. Maar hoe pak je dat aan en hoe moet je beginnen? Omdat je niet de enige bent, kennen wij het probleem. We hebben daarom een overzichtelijk stappenplan gemaakt. Zo weet je precies wat je moet doen om je echtscheiding te kunnen regelen. Per mail geven we je steeds aan wat de volgende stap is. Enige wat je hoeft te doen is ons mailen dat je wilt starten.

Hoe pak ik de scheiding aan?

Zijn jullie het er over eens dat jullie gaan scheiden? Dan kan je ons even een mailtje sturen dat we kunnen beginnen met de echtscheiding. Je kan ook gewoon beginnen met het aanmaken van een account. Je vult je persoonlijk gegevens in en vanaf daar leiden we je er stap voor stap doorheen. Dat kan ook heel snel hoor. Binnen 6 a 8 weken kan de hele echtscheiding geregeld zijn. En het gaat allemaal per post, mail en online. Je kan dus alles regelen vanuit je eigen woning.

Moet ik voor mijn echtscheiding naar Nederland?

Het handig van onze online echtscheiding is dat je nergens heen hoeft. Niet naar de rechtbank, niet naar ons kantoor, en niet naar Nederland. We regelen alles per post, online en per mail. Heel handig dus. En ook snel, want je hebt geen reistijd. Vanuit je eigen woning, kan je de hele echtscheiding regelen.

Heb ik een advocaat nodig om te kunnen scheiden?

Je hoeft geen advocaat te zoeken, want als je de scheiding via ons regelt, doen wij dat. De scheiding die wij voor je regelen is inclusief advocaat en rechtbank. Onze advocaat dient je scheiding in bij de Nederlandse rechtbank. En na de procedure schrijft de advocaat de scheiding in bij de gemeente Den Haag. Vanaf het moment van inschrijving is jullie scheiding definitief.

Wat zijn de voorwaarden om in Nederland te kunnen scheiden?

Je kan de scheiding in Nederland regelen als jullie beiden de Nederlandse nationaliteit hebben. En heeft één van jullie niet de Nederlandse nationaliteit? Dan kunnen we de scheiding ook in Nederland regelen, maar dan alleen als een van jullie in Nederland staat ingeschreven. En weet je het niet zeker? Neem dan even contact met ons op. Dan bespreken we even wat in jouw geval de mogelijkheden zijn. Via deze link vind je onze contactgegevens.

Moeten we de Nederlandse nationaliteit hebben?

nationaliteit Curacao echtscheidingHet makkelijkst is als jullie beiden de Nederlandse nationaliteit hebben. We kunnen de scheiding dan gewoon in Nederland indienen en dit is geldig op Curacao. Heeft 1 van jullie niet de Nederlandse nationaliteit? Dan moet een van jullie een adres in Nederland hebben om je echtscheiding bij de Nederlandse rechtbank te kunnen indienen. Dus bijvoorbeeld: jij hebt de Nederlandse nationaliteit en je partner komt uit Colombia. We kunnen jullie scheiding dan wel in Nederland indienen, maar één van jullie moet dan wel een adres hebben in Nederland.

Moet ik in Nederland zijn getrouwd? Of op Curacao?

Waar je bent getrouwd maakt niet uit. Of je in Nederland bent getrouwd, of op Curacao, of Hawai, of waar dan ook. Dat maakt voor de scheiding niet uit. We kunnen de scheiding in Nederland voor je regelen, maakt niet uit waar jullie zijn getrouwd.

Is de Nederlandse echtscheiding geldig op Curacao?

Ja, nadat de scheiding is uitgesproken door de rechtbank in Nederland, schrijft onze advocaat jullie scheiding in, in het internationale register in Den Haag. Een Nederlandse echtscheiding die is ingeschreven in Den Haag is geldig op de eilanden Aruba, Bonaire, Curacao, Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius. Je hoeft je scheiding dus niet alsnog in te schrijven op Curacao. Dat scheelt een hoop tijd.

Wat doen we als we een woning hebben op Curacao?

Ook als jullie een woning hebben op Curacao, kunnen jullie in Nederland scheiden. De verdeling van de woning nemen we op in het echtscheidingsconvenant. De rechter neemt bij de behandeling van de scheiding dan ook de afspraken over de woning mee. Wel even een aandachtspunt: als jullie na de scheiding alsnog problemen krijgen over de verdeling van de woning dan moet dat bij rechtbank op Curacao daarover uitspraak doen. Maar dat is dus alleen als er problemen na de scheiding zijn.

Welke papieren heb ik nodig voor de echtscheiding?

Om de scheiding te kunnen regelen hebben we de volgende papieren nodig:

  • de originele huwelijksakte. Die heb je gekregen toen jullie gingen trouwen. En heb je die niet meer? Dan kan je in plaats van de originele akte ook een uittreksel uit het huwelijksregister opvragen in de plaats waar je bent getrouwd. Ben je op Curacao getrouwd? Dan kan je het uittreksel opvragen bij Kranshi. Of via deze link Ministerie van bestuur planning en dienstverlening.  Kosten: NAf 20,-. En voor een aanvraag vanuit Nederland: kosten
  • en als je kinderen hebt: van ieder kind een uittreksel uit het geboorteregister. Dit kan je opvragen bij Bevolkingsregister en Verkiezingen Curaçao (Kranshi)
    Roodeweg 42, Willemstad, Curaçao, Telefoon: (+5999) 434-1600, E-mail: info.bsbv@gobiernu.cw . Kosten: NAf 20,-.

Hoeveel kost het om te scheiden via Nederland?

De kosten van de scheiding hangen af van je inkomen. Er zijn 2 mogelijkheden:

  1. Als je inkomen en vermogen lager dan een bepaald bedrag zijn, kunnen we een vergoeding van de kosten van de scheiding voor je aanvragen. Het maakt niet uit in welk land jij, of je partner woont. Je volledige scheiding hoeft dan maar € 56,- per persoon te kosten. Daar komen geen kosten meer bij alleen die van het opvragen van uittreksels bij Kranshi. Over de mogelijkheden van de vergoeding kan je meer lezen via deze link: vergoeding van de kosten aanvragen
  2. Als je geen recht hebt op de vergoeding van de kosten dan kost de volledige scheiding € 795,- per persoon voor de hele echtscheiding. Zonder bijkomende kosten. Het kan ook zo zijn dat jij wel recht hebt op een vergoeding en je partner niet, of andersom. Dan zijn de kosten 1 maal € 795,- en 1 maal € 56,-.

Je kan ook dit nog even nalezen: kies je pakket

Scheiden vanuit Bonaire, Aruba, Saba, Sint Maarten of Sint Eustatius?

En woon je niet op Curacao, maar op Aruba, Bonaire, Saba, Sint Maarten of Sint Eustatius? Dan geldt hetzelfde. We kunnen de volledige scheiding via post, mail en online regelen. Jullie hoeven dus niet naar Nederland te komen. We kunnen ook rechtsbijstand voor je aanvragen zodat de hele echtscheiding niet meer dan € 54,- hoeft te kosten. Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden in jouw situatie: stel hier je vraag

Snel scheiden op Curacao? Dat kan via Nederland|Meer informatie en adressen

Aktes aanvragen op Curacao?

vlag curacao scheidenBevolkingsregister en Verkiezingen Curaçao (Kranshi)
Roodeweg 42
Willemstad, Curaçao
Telefoon: (+5999) 434-1600
Fax: (+5999) 461-8166
E-mail: info.bsbv@gobiernu.cw

Apostille of legalisatie nodig?

Ministerie van bestuur, planning en dienstverlening 

Openingstijden
– maandag – donderdag8:00 am – 3:00 pm
– vrijdag8:00 am – 12:00 pm

Gratis advies

Wil je gratis advies over jouw situatie? Stuur ons dan vrijblijvend even een mailtje naar Sandra. Ze spreekt Papiamento, Engels, Spaans en Nederlands. Je krijgt bijna altijd nog dezelfde dag antwoord. Onze contactgegevens vind je hier: Stichting Oprechtscheiden

Over de schrijver
Mijn naam is Normand Jones en in 2001 ben ik begonnen als zelfstandige en heb Jones Mediation en Coaching opgericht. Daarvoor heb ik ruim 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als financieel specialist. Dit betekent dat ik in mijn mediations een gedegen financiele achtergrond meeneem. Ik ben aangesloten bij de MfN (voorheen NMI) en sta geregistreerd als registermediator. Daarnaast ben ik lid van de Mediators Federatie Nederland (MfN). Regelmatig werk ik als registermediator voor de Rechtbank Haarlem, de Rechtbank Alkmaar en het Hof van Justitie in Amsterdam. In mijn mediationpraktijk zie ik voornamelijk echtscheidingen, maar ook zakelijke conflicten zoals bijvoorbeeld een verstoorde arbeidsverhouding.Mediator EN coach Naast registermediator ben ik ook Coach en als zodanig lid van de Nederlandse Orde voor BeroepsCoaches (NOBCO) en de European Mentoring and Coaching Council (EMCC). Als coach begeleid ik mensen in diverse situaties. Dat kunnen privé-situaties zijn maar ook zakelijk. Soms liggen mediation en coaching in elkaars verlengde.Stichting Oprecht Scheiden In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen met problemen van allerlei aard. Vooral in geval van echtscheidingen zie ik veel moeilijke situaties. Een aantal jaar geleden heb ik daarom Stichting Oprechtscheiden opgericht. Het doel van deze stichting is om het echtscheidingsleed zo veel mogelijk te verzachten door een platform te bieden met goede en uitgebreide informatie op het gebied van scheiden. Op de site van Stichting Oprecht Scheiden kunnen mensen bovendien een groot deel van hun scheiding zelf voorbereiden zodat ze zelf de regie houden over hun leven.
Reactie plaatsen