We helpen je graag
Stel je vraag

Page content

Boedelmenging bij echtscheiding | Wat is dat?

Boedelmenging bij echtscheiding | Wat is dat?

Boedelmenging is het samengaan van jouw boedel en die van je partner op het moment dat je in gemeenschap van goederen trouwt. De bezittingen en schulden van beide partners worden in de gemeenschap gebracht. Het samengaan van jullie bezittingen en schulden is boedelmenging.

Wat heeft boedelmenging en scheiding met elkaar te maken?

Bij je echtscheiding heeft dit gevolgen voor de verdeling. Alles wat van jullie samen was moet jullie namelijk eerlijk verdelen. Door huwelijkse voorwaarden op te stellen voorkom je boedelmenging. Je beschrijft dan wat van jou is en wat van de ander is. Als je dan gaat scheiden, is de verdeling duidelijk.

Huwelijkse voorwaarden of gemeenschap van goederen?

Als je gaat trouwen zonder huwelijkse voorwaarden, dan trouw je in gemeenschap van goederen. Als je in gemeenschap van goederen trouwt vindt er automatisch boedelmenging plaats. Door het opstellen van huwelijkse voorwaarden kan je dit voorkomen. Je kan huwelijkse voorwaarden opstellen bij het aangaan van het huwelijk, maar ook tijdens het huwelijk.

Wil je boedelmenging voorkomen?

Wil je een boedelmenging voorkomen? Dan zullen jullie voordat je trouwt huwelijkse voorwaarden moeten opstellen. Dit kan je laten doen bij een notaris. In de akte huwelijkse voorwaarden wordt beschreven wat allemaal van jou is en wat van je partner. Hierdoor wordt boedelmenging helemaal of gedeeltelijk voorkomen.

Meer informatie over je echtscheiding?

Wil je informatie over je scheiding? Neem dan vrijblijvend even contact met ons op. We geven je gratis advies.

Boedelmenging bij echtscheiding | Wat is dat? | Meer lezen?

Comment Section

0 reacties op “Boedelmenging bij echtscheiding | Wat is dat?

Plaats een reactie