arrow_drop_up arrow_drop_down

School en echtscheiding is een concrete handleiding die echtscheiding schoolbreed zichtbaar maakt. Een echtscheiding is een heftige gebeurtenis in het leven van een kind. In deze periode vol onzekerheden en onrust ben jij als leerkracht vaak de eerste die merkt dat het gedrag of de leerprestaties veranderen. En dat is niet voor niets. School speelt een belangrijke rol in het leven van een kind en is ten tijde van een echtscheiding vaak de meest constante factor.

Gratis hulp en advies

Wil je meer weten over echtscheidingen? Of ga je zelf scheiden? Neem dan even contact met ons op via info@oprechtscheiden.nl. We helpen je met al je vragen over scheiden. Ook kan je via onze site een gratis ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant maken.

Hoe ga je als leerkracht om met echtscheiding

Maar: Hoe ga je als leerkracht, IB of directie op een professionele manier met echtscheidingssituaties op school om? Wat is precies het beleid van de school als het om echtscheiding gaat? Is er wel een beleid? Waar heeft een kind ten tijde van scheiding behoefte aan? Waar heb je zelf behoefte aan en wat verwacht je van de ouders? Hoe signaleer je problemen of gedragsveranderingen bij het kind? Op welke manier zorg je voor een stabiele, optimale leersituatie voor het kind? Kan je een positief contact met beide ouders onderhouden? Hoe zorg je ervoor dat jij als leerkracht geen ‘hulpverlener’ wordt?

Passend onderwijs

In dit boek gaan de auteurs in op bovengenoemde vragen en op de problematiek van echtscheiding gerelateerd aan school. Ze vertalen dit naar een heldere, planmatige manier van begeleiding voor het kind die aansluit bij de huidige zorgroute in het primair onderwijs en bij de uitgangspunten van passend onderwijs.

School en echtscheiding is een praktisch handboek dat je helpt bij het omgaan met een echtscheiding op jouw school of binnen jouw groep. Het is geschreven voor die leerkrachten die op een professionele manier alledaagse ondersteuning willen bieden aan het kind. Het boek biedt naast relevante informatie over echtscheiding een helder stappenplan voor het implementeren én uitvoeren van een schoolbreed beleid voor echtscheiding.

Recensie(s)

Een op de praktijk van leerkrachten op de basisschool en intern begeleiders gerichte handleiding over de begeleiding van kinderen die te maken krijgen of hebben met de echtscheiding van hun ouders. De inleidende vier hoofdstukken zijn informatief over echtscheiding in het algemeen. Daarna volgen drie hoofdstukken over de manier waarop in een school op echtscheiding kan worden gereageerd, incidenteel en planmatig, en hoe dat in schoolbeleid vorm krijgt. Gesprekken met kinderen en met ouders zijn onderwerpen van twee praktijkgerichte hoofdstukken, gevolgd door drie hoofdstukken over de werkwijze in de school, voorbeelden uit de praktijk en een literatuuropgave. In de tekst staan veel citaten en overzichtsschema’s, waardoor de praktische bruikbaarheid groot is. Het taalgebruik spreekt onderwijsgevenden direct aan. Gericht op onderwijsgevenden, maar ook goed leesbaar voor een breder publiek.

School en echtscheiding | Productspecificaties

AuteurAngelique van der Pluijm, Margit Grevelt
Co-auteurMargit Grevelt
SoortMet illustraties
TaalNederlands
Afmetingen13x240x170 mm
Gewicht346,00 gram
Druk1
ISBN109088503265
ISBN139789088503269
Product breedte170 mm
Product hoogte13 mm
Product lengte240 mm

bron: bol.com

Reactie plaatsen

Gelijk starten met je scheiding?

We gebruiken cookies: