Ouderschapsplan bij echtscheiding zelf opstellen

ouderschapsplan

Ouderschapsplan maken, hoe werkt dat?

Een ouderschapsplan opstellen bij je scheiding is ontzettend belangrijk als je de zaken goed wilt regelen voor je kinderen. Hoe duidelijker de afspraken in het ouderschapsplan hoe minder mogelijkheid er is om daar achteraf na de echtscheiding ruzie over te krijgen. Met onze site kan je het ouderschapsplan makkelijk en overzichtelijk online opstellen. Het voldoet aan alle juridische eisen. Ons team bied je ondersteuning waar je maar nodig hebt.

Direct starten met het ouderschapsplan?

Hoe moet je beginnen?

ouderschapsplan na samenwonen

Stap 1: Maak gratis je ouderschapsplan bij scheiding

Meld je aan bij onze cockpit. Je komt dan in de beveiligde omgeving die we de echtscheidingscockpit noemen. Ook als je zonder scheiding uit elkaar gaat, kan je hier terecht. Hier ga je een ouderschapsplan opstellen, en als je gelijk de scheiding wilt regelen kan je gelijk ook een echtscheidingsconvenant opstellen. Je krijgt een lange online vragenlijst. Met de antwoorden op de vragen wordt direct een persoonlijk concept ouderschapsplan en/of echtscheidingsconvenant gemaakt. Gelijk na het beantwoorden van de vragenlijst krijg je het document in je mailbox. Dit is gratis.

ouderschap scheiding

Stap 2. Opstellen van de stukken bij je scheiding

Na stap 1 krijg je een mail. Je kan dan aangeven of wij je verder kunnen helpen. Als je aangeeft dat je dat inderdaad wilt, gaan wij vervolgens de concepten, die je hebt opgesteld op de site, voor je nakijken. We voorzien de concepten van aanpassingen en tips en mailen je dit retour. Daarna plannen we een afspraak in met een van onze mediators. Dit gaat via ons online kantoor. Je hebt hier alleen een internetverbinding voor nodig. Je hoeft dus niet naar ons kantoor te komen.

ouderschap kinderen

Stap 3. Afhandeling bij de rechtbank of notaris

Was je niet getrouwd? Dan kunnen we het ouderschapsplan voor je vastleggen bij de notaris. Als je het ouderschapsplan gebruikt voor een echtscheiding gaan de stukken naar de rechtbank. Zodra er volledige overeenstemming is tussen jullie dient onze advocaat de stukken in bij de rechtbank. Je hoeft dus zelf geen advocaat te hebben. De volledige afhandeling gaat schriftelijk. Daarom hoef je ook niet naar de rechtbank te komen.

ouderschapsplan

Stap 4. Afronding van de scheiding

De rechter heeft ongeveer 4 weken nodig om tot een beslissing te komen. Dan geeft de rechter een beschikking af. Op dat moment moeten jullie nog 1 keer akkoord geven voor de scheiding. Na jullie toestemming schrijven we de scheiding vervolgens in bij de gemeente. De datum van inschrijving is de datum dat jullie officieel gescheiden zijn.


Gratis

Ouderschapsplan

> Makkelijk; je hoeft alleen vragen te beantwoorden

> Maatwerk; past bij jou persoonlijke situatie

> Kostenbesparing; zelf doen is minder advocaat-uren

> Professionele hulp; voor vragen en advies

> Privacy en je gegevens veilig; thuis achter de computer, in eigen tempo.

 • samenwonen ouderschapsplan

  Stap 5. De kosten van de volledige echtscheiding 

  Voor de kosten van de scheiding kunnen we rechtsbijstand voor je aanvragen. Dat is een vergoeding van de kosten van het ouderschapsplan (en ook de scheiding). De kosten voor je volledige scheiding zijn dan tussen de € 61,- en € 121,- per persoon, afhankelijk van je inkomen en vermogen. Heb je geen recht op rechtsbijstand? Dan kost je volledige scheiding € 895,- per persoon. Dit is inclusief alle kosten. Hier komen achteraf geen andere kosten bij. Alleen moet je bij de gemeente nog de huwelijksakte en uittreksels uit het geboorteregister opvragen. Deze kosten zijn per gemeente verschillend, maar gemiddeld ongeveer € 15,- per document.

  Vergoeding van de kosten aanvragen?

  Voordelen van zelf je ouderschapsplan opstellen

  Bespaar op kosten van de scheiding

  Ten eerste is alles wat je zelf kunt regelen een kostenbesparing. Als een advocaat of mediator een ouderschapsplan voor je maakt rekent hij of zij daarvoor meestal een uurloon

  In eigen tempo beslissen over de echtscheiding

  Ten tweede kan je zo je eigen scheiding vormgeven. Je doet het op jouw tempo waardoor je betere beslissingen kunt nemen en overzicht kunt houden.

  Alle puzzelstukjes over de scheiding een plek

  Ten derde ben je, door zelf je gratis ouderschapsplan op te stellen, alvast bezig met het verwerken en alle puzzelstukjes een plek te geven. 

  Begeleiding van je scheiding door ons team

  Tijdens alle stappen kan je ons per mail en telefoon vragen stellen. We doen altijd ons uiterste best om zo snel mogelijk te reageren. Mail: info@oprechtscheiden.nl of 0900-588 88 88

  Op een makkelijke manier je hele scheiding regelen?