Maak nu gratis je eigen echtscheidingsconvenant

Gratis, hoe kan dat? Waar zit het addertje? Logische vragen, maar toch is het gewoon gratis. Wij doen dit omdat we met onze Stichting Oprechtscheiden graag goed werk doen. Onze kennis als echtscheidingsmediators delen we met jou. We helpen je door je echtscheiding heen. Met onze uitgebreide site, onze online mogelijkheden en ons team van specialisten, zijn we er voor je. button (29)

Normand Jones, Mediator AlkmaarMet deze online tool kan je zelf, gratis, een echtscheidingsconvenant opstellen. Zo kan je op een juridisch verantwoorde manier alle afspraken vastleggen die je met elkaar wilt maken met betrekking tot je echtscheiding. Onze methode is makkelijk in gebruik. Je beantwoordt samen met je partner een lange vragenlijst. Aan de hand van je antwoorden maken wij een persoonlijk echtscheidingsconvenant voor je dat je gratis ontvangt in je mailbox. Wil je daarna nog iets aanpassen? Dat kan ook. Wil je dat wij je helpen? Ons team staat voor je klaar! Je kan je vragen per mail of telefoon stellen. Ook kan je een afspraak met een van onze mediators of advocaten maken. Helemaal zelf doen kan natuurlijk ook!

Normand Jones
partner Stichting Oprecht Scheiden

Maak een gratis echtscheidingsconvenant en wij helpen je verder!

Maak samen duidelijke afspraken in je eigen echtscheidingsconvenant

  • Volledig schriftelijk; je kan je scheiding online regelen
  • Makkelijk; je hoeft alleen vragen te beantwoorden
  • Maatwerk; past bij jou persoonlijke situatie
  • Kostenbesparing; zelf doen is minder advocaat-uren
  • Professionele hulp; voor vragen en advies
  • Privacy en je gegevens veilig; samen of alleen, thuis achter de computer, in eigen tempo

Hoe werkt het?

Zodra je je hebt aangemeld en bevestigd kom je in je persoonlijke cockpit. Deze cockpit is een beveiligde ruimte waar je kan werken aan een aantal echtscheiding documenten. Nu kan je je eigen gratis echtscheidingsconvenant gaan opstellen. Er worden je online een heleboel vragen gesteld waarop je diverse antwoordmogelijkheden hebt. Met jouw antwoorden wordt een echtscheidingsconvenant gemaakt. Dit betekent dat je een persoonlijk, op jullie situatie afgestemd convenant ontvangt in je mailbox.

Indienen bij rechtbank

Als je tevreden bent over het echtscheidingsconvenant kunnen jullie het beiden ondertekenen. Om de echtscheiding rechtsgeldig te maken moet het convenant worden ingediend bij de rechtbank. De echtscheiding indienen bij de rechtbank kan je echter niet zelf. Wij kunnen dit voor je doen. Als je een ondertekend echtscheidingsconvenant hebt (en een ouderschapsplan als je kinderen hebt) kunnen wij het verzoekschrift tot echtscheiding voor je indienen bij de rechtbank. Daarbij verzorgen we de akte van berusting en machtiging tot inschrijving bij de gemeente. Ook laten we de beschikking inschrijven bij de gemeente zodat je hele scheiding van A tot Z is geregeld.

Toch kosten?

Het maken van het echtscheidingsconvenant is gratis. Het indienen van het convenant bij de rechtbank kunnen wij echter niet gratis voor je doen. Wel kunnen we er voor zorgen dat de kosten heel laag blijven. Heb je recht op rechtsbijstand? Dan zijn de kosten tussen de € 53,- en € 106,- per persoon, afhankelijk van je inkomen en vermogen. Heb je geen recht op rechtsbijstand? Dan kost het indienen van je scheiding € 695,- per persoon, inclusief BTW. Hier komen achteraf geen andere kosten bij. Wil je meer informatie over het indienen bij de rechtbank? Neem dan contact met ons op via 0900-588 88 88.

Voordelen van zelf gratis echtscheidingsconvenant maken

  • Ten eerste is alles wat je zelf kunt regelen tijdens een scheiding een kostenbesparing. Als een advocaat of mediator een echtscheidingsconvenant voor je maakt rekent hij of zij daarvoor meestal een uurloon.
  • Ten tweede kan je zo je eigen scheiding vormgeven. Je doet het op jouw tempo waardoor je betere beslissingen kunt nemen en overzicht kunt houden.
  • Ten derde ben je, door zelf je gratis echtscheidingsconvenant op te stellen, alvast bezig met het verwerken en alle puzzelstukjes een plek te geven. Dit heeft een positief effect op het verwerkingsproces en geeft je eerder de mogelijkheid om je leven ná de scheiding, weer op te pakken.

Vraag nu gratis toegang aan!

Wat zeggen onze klanten over ons

Een aanrader meneer Jones is een zeer vriendelijk en deskundig man. Neemt alle tijd voor je problemen en vragen. In 1 woord fantastisch!!!!!!!!!!!!!!!!!Ingrid
Ik kreeg een eerlijk en helder antwoord op mijn vraag. Het is duidelijk dat de heer Norman Jones veel ervaring heeft met mediation. Zonder partij voor de vader of moeder te kiezen, maakt hij op een ontspannen en zorgvuldige manier duidelijk waar het feitelijk om draait en waar gevoeligheden liggen. Hij heeft het belang van het kind voorop staan. Naast antwoord op mijn vraag heeft de heer Jones mij ook meer inzicht gegeven in een andere aanpak van situaties om tot een beter resultaat te komen. Diana
In reactie op mijn verzoek om teruggebeld te worden door een expert heb ik vanmorgen per telefoon een gesprek gehad met een mediator van deze website. Het gesprek verliep zeer positief, en met het advies kan ik veel mee. Ik adviseer iedereen die hulp nodig heeft gebruik te maken van de diensten van Stichting Oprecht Scheiden. Je krijgt altijd een eerlijk en goed advies. Ik ben heel erg dankbaar hiervoor. Met vriendelijke groeten Luba
Wat een informatieve en toegankelijke site. Als advocaat en mediator ben ik een groot voorstander van het uitdragen en delen van informatie en kennis. Deze site levert een enorme bijdrage hier aan.Voor de gedragswetenschapper, notaris, mediator, Collaborative Divorce professional, rechter en advocaat e.a. is scheidingsbegeleiding een kernfunctie waarin veel kennis is geïnvesteerd. De client is echter de ware deskundige, h/zij bepaalt wat h/zij nodig heeft. Dat kan h/zij alleen maar als h/zij weet wat er bij komt kijken. Annette M van Riemsdijk
Ik woon al enige jaren in het buitenland en had vragen over partnerpensioen. Omdat het al lang geleden is dat ik ging scheiden en in die tijd niet echt informatie heb gekregen over het feit dat we hadden moeten melden aan het pensioenfonds dat we gescheiden waren, heb ik dus nu het probleem; hoe kom ik als ex vrouw aan mijn partner pensioen.In het buitenland wonend krijg je geen Digid en is het moeilijk om aan informatie te komen. Ik was echt verbaasd toen ik ’s ochtends vroeg al gebeld werd. Had mijn vraag pas gisteren ingegeven. Een vriendelijke jongeman kon mijn vragen duidelijk beantwoorden.Ik ben zeer tevreden met het advies.
Ook ik had aangegeven dat ik graag teruggebeld wilde worden omdat ik vragen had over mijn scheiding. Binnen zeer korte tijd werd ik gebeld en de heer Jones nam ruimschoots de tijd om mijn verhaal en vragen aan te horen. Hij kwam op mij over als een oprecht en bekwaam man, een mensen mens. Zijn advies en antwoorden hebben mij verder geholpen in mijn beslissingen in het scheidingsproces. Ik mocht hem zelf nog een keer terugbellen, mocht ik nog onduidelijkheden hebben. GT

Tijd voor actie!