Ik kom uit Syrie en wil scheiden in Nederland | Wat zijn de mogelijkheden?

Ik kom uit Syrie en wil scheiden in Nederland | Wat zijn de mogelijkheden?

Ik kom uit Syrie en wil scheiden in Nederland | Wat zijn de mogelijkheden? De beslissing om te gaan scheiden is niet makkelijk. Ook voor je familie is dit moeilijk. Lees hier hoe wij je hierbij kunnen helpen. We spreken ook Arabisch en Engels, dus je kan gerust contact met ons opnemen. We kunnen je dan precies uitleggen wat we voor je kunnen doen. Vul ons contactformulier even in, dan nemen wij contact met je op.

Internationale ervaring

Als je wilt gaan scheiden is dat een pijnlijke en moeilijke beslissing. Wij begrijpen dat het niet alleen over jou en je partner gaat, maar ook je familie speelt een rol. Onze medewerkers hebben al heel lang ervaring met zaken die meespelen als je niet in deze westerse cultuur geboren bent. Wij begeleiden je zo goed mogelijk. Met inzicht in je bijzondere achtergrond en situatie.

We leggen je alles uit

Door onze ervaring met verschillende culturen weten wij wat de problemen zijn waar je tegenaan loopt in Nederland. Het is best ingewikkeld om je weg te vinden en te weten wat je wel en niet moet doen. Wij begrijpen dat en begeleiden je. Onze medewerkers spreken onder andere Engels en Arabisch. We zorgen er voor dat je alles begrijpt.

Kijk hier naar een interview in het Arabisch over scheiden

#بث_مباشرقضية الطلاق: الأسباب، التداعيات، و نسب الطلاق في أوساط اللاجئين والقادمين الجدد.مع الضيف: السيد عزت عزيزي مسؤول في المركز العلمي لحل الخلافات ويحاوره المقدم : يعقوب سعيد

Geplaatst door ‎New to the Netherlands هولندا الآن Net in Nederland‎ op Maandag 8 juni 2020

Naar kantoor en rechtbank?

Doordat wij de hele scheiding per skype, post en mail regelen hoef je niet naar de rechtbank en ook niet naar de advocaat. Als je dat prettiger vindt mag je natuurlijk ook langskomen op kantoor, maar het niet noodzakelijk.

Heeft de scheiding effect op je verblijfsvergunning?

Voor vluchtelingen en andere nieuwkomers die een verblijfsvergunning voor bepaalde of onbepaalde tijd hebben komt onze expertise goed van pas. Voordat we beginnen aan je scheiding zullen we voor je controleren of de scheiding geen negatieve gevolgen heeft voor je verblijfsvergunning.

Is het een probleem als je partner niet in Nederland woont?

Ook als je partner niet in Nederland woont kunnen we de scheiding voor je regelen. Het is wel belangrijk dat je partner goed bereikbaar is per skype , facetime of whatsapp-beeld. Ook willen we zeker weten dat je partner het eens is met de scheiding. We moeten dus rechtstreeks contact kunnen leggen met je partner. Je partner hoeft niet naar Nederland te komen voor de scheiding.

Hoe lang duurt de scheiding?

Vanaf het moment dat we alle benodigde stukken van je hebben ontvangen, duurt het ongeveer 6 tot 8 weken voordat de scheiding officieel is. Natuurlijk laten wij je precies weten welke stukken er nodig zijn.

Wat kost de scheiding?

Omdat je de scheiding door de Nederlandse rechtbank laat uitspreken is het mogelijk om een vergoeding van de kosten van de scheiding aan te vragen (dat heet rechtsbijstand). Je inkomen moet dan lager zijn dan het normbedrag. Als de vergoeding wordt toegekend kost de volledige scheiding maar € 56,- per persoon. Ook als je partner (nog) niet in Nederland woont is het mogelijk om de vergoeding aan te vragen. Vul online het aanvraagformulier in, dan regelen wij de rest. Als je het formulier lastig vindt in het Nederlands, stuur ons dan even een mailtje, dan vullen wij het aanvraagformulier voor je in.

Welke talen spreken wij?

Als je hebt besloten dat je wilt gaan scheiden kan je contact met ons opnemen voor meer informatie. Wij spreken de volgende talen: Arabisch, Farsi, Dari, Pashtu, Frans, Engels, Spaans en Nederlands. Stuur ons even een mailtje dat je meer info wilt, of vul ons contactformulier in. Dan nemen wij contact met je op in de gewenste taal.

Wat zijn de voordelen?

  • Je hoeft niet naar de rechtbank of de advocaat
  • De hele procedure is schriftelijk (dus kan vanuit je huis worden geregeld)
  • Begeleiding in je eigen taal
  • Ervaring met verblijfsvergunningen
  • Vergoeding van de kosten mogelijk
  • Snelle en makkelijke procedure

Ik kom uit Syrie en wil scheiden in Nederland | Wat zijn de mogelijkheden?

Neem even contact met ons op via dit contactformulier of bel ons via 0900-588 88 88.

Reactie plaatsen

Gelijk starten met je scheiding?

We gebruiken cookies:
arrow_drop_up arrow_drop_down