arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe kan ik een scheiding aanvragen?

online scheiden

Zo kan je starten met je scheiding:

Een scheiding aanvragen gaat makkelijk met dit stappenplan. Begin met het aanmaken van een account. Je kan op ieder moment stoppen, dus je bent nergens toe verplicht.

Hieronder kan je lezen hoe het precies werkt.

Hoe werkt het?

 • 1: Maak een account (zo beschermen we je gegevens)
 • 2: Toegang tot alle nodige echtscheidingsstukken
 • 3: Beslis of je wilt starten (tot dit punt is alles gratis)
 • 4: Wij regelen je volledige scheiding (inclusief mediator, advocaat, rechtbank, gemeente en rechtsbijstand)

Voordelen

Scherp tarief

Geen verborgen kosten

Clientwaardering in 2019: 9.4

Volledige scheiding in 6 weken

Veel handige tools en templates

Hoe werkt het?

Hoe moet je beginnen met de aanvraag van je scheiding?

zelf je scheiding regelen

Stap 1: Maak gratis je echtscheidingsconvenant

Start met het aanmaken van een account. Je komt dan in de beveiligde omgeving die we de echtscheidingscockpit noemen. Hier ga je een echtscheidingsconvenant opstellen, en als je kinderen hebt ook een ouderschapsplan. Je krijgt een lange online vragenlijst. Met de antwoorden op de vragen wordt direct een persoonlijk concept van de echtscheidingsstukken gemaakt. Gelijk na het beantwoorden van de vragenlijst krijg je de  documenten in je mailbox. Dit is gratis.

de dagelijkse dingen van de scheiding

Stap 2. Opstellen van de scheidingsstukken

Na stap 1 krijg je een mail. Je kan dan aangeven of wij jullie scheiding verder kunnen gaan afhandelen. Als je aangeeft dat je dat inderdaad wilt, gaan wij vervolgens de concepten, die je hebt opgesteld op de site, voor je nakijken. We voorzien de concepten van aanpassingen en tips en mailen je dit retour. Daarna plannen we een afspraak in met een van onze mediators. Dit gaat via ons online kantoor. Je hebt hier alleen een internetverbinding voor nodig. Je hoeft dus niet naar ons kantoor te komen.

echtscheiding

Stap 3. Afhandeling van de scheiding bij de rechtbank

Zodra er volledige overeenstemming is tussen jullie dient onze advocaat de stukken in bij de rechtbank. Je hoeft dus zelf geen advocaat te hebben. De volledige afhandeling gaat schriftelijk. Daarom hoef je ook niet naar de rechtbank te komen.

de scheidingsmelding

Stap 4. Afronding van de echtscheiding

De rechter heeft ongeveer 4 weken nodig om tot een beslissing over de scheiding te komen. Dan geeft de rechter een beschikking af. Op dat moment moeten jullie nog 1 keer akkoord geven voor de scheiding. Na jullie toestemming schrijven we de scheiding vervolgens in bij de gemeente. De datum van inschrijving is de datum dat jullie officieel gescheiden zijn.


Gratis

Echtscheidingsconvenant

> Volledig schriftelijk; je kan je scheiding online regelen

> Makkelijk; je hoeft alleen vragen te beantwoorden

> Maatwerk; past bij jou persoonlijke situatie

> Kostenbesparing; zelf doen is minder advocaat-uren

> Professionele hulp; voor vragen en advies

> Privacy en je gegevens veilig; thuis achter de computer, in eigen tempo.

 • kosten van een scheiding2

  Stap 5. De kosten van de echtscheiding

  Voor de kosten van de scheiding kunnen we rechtsbijstand voor je aanvragen. Dat is een vergoeding van de kosten van de scheiding. De kosten voor je volledige scheiding zijn dan tussen de € 55,- en € 109,- per persoon, afhankelijk van je inkomen en vermogen. Heb je geen recht op rechtsbijstand? Dan kost je volledige scheiding € 695,- per persoon. Dit is inclusief alle kosten. Hier komen achteraf geen andere kosten bij. Alleen moet je bij de gemeente nog de huwelijksakte en uittreksels uit het geboorteregister opvragen. Deze kosten zijn per gemeente verschillend, maar gemiddeld ongeveer € 10,- per document.

  Vergoeding van de kosten aanvragen?

  Voordelen van zelf je echtscheidingconvenant opstellen

  Kostenbesparing van je scheiding

  Ten eerste is alles wat je zelf kunt regelen tijdens een scheiding een kostenbesparing. Als een advocaat of mediator een echtscheidingsconvenant voor je maakt rekent hij of zij daarvoor meestal een uurloon

  Eigen tempo en eigen beslissingen over je echtscheiding

  Ten tweede kan je zo je eigen scheiding vormgeven. Je doet het op jouw tempo waardoor je betere beslissingen kunt nemen en overzicht kunt houden.

  Alle puzzelstukjes over je scheiding op een plek

  Ten derde ben je, door zelf je gratis echtscheidingsconvenant op te stellen, alvast bezig met het verwerken en alle puzzelstukjes een plek te geven. Dit heeft een positief effect op het verwerkingsproces en geeft je eerder de mogelijkheid om je leven nĂ¡ de scheiding, weer op te pakken

  Begeleiding door ons team

  Tijdens alle stappen kan je ons per mail en telefoon vragen stellen. We doen altijd ons uiterste best om zo snel mogelijk te reageren. Mail: info@oprechtscheiden.nl of 0900-588 88 88

  Op een makkelijke manier je hele scheiding regelen?

  We gebruiken cookies: