Hoe kan ik een scheiding aanvragen?

Zo kan je starten met je scheiding:

Een scheiding aanvragen is met behulp van de echtscheidingsapp een stuk makkelijker dan je denkt. Hier kun je je volledige scheiding online regelen. Inclusief advocaat, mediator en rechtbank. In 22 duidelijke stappen leiden we je door de volledige scheiding heen.


Je start met het aanmaken van een account in de echtscheidingsapp. Je kan gelijk beginnen, want bij iedere stap geven we steeds duidelijk aan wat er moet gebeuren. Pas bij stap 12 ga je officieel opdracht geven voor de scheiding. Daarvóór zit je nergens aan vast. Dus je kan vrijblijvend de eerste paar stappen bekijken. Is het niets voor jou? dan stop je gewoon. Lijkt het je wél wat? Dan ga je verder. En wil je eerst meer informatie? Lees dan verder hieronder. Klik hieronder om een account te maken:

zelf je scheiding regelen

Uitleg over de echtscheidingsapp

Je start met het aanmaken van een account. Zo kunnen we je privacy waarborgen en je gegevens beschermen. Nadat je het account hebt aangemaakt kom je direct in de echtscheidingsapp.

In de rechter kolom zie je de stappen van de scheiding onder elkaar aangegeven. De oranje kleur geeft aan in welke stap je nu bent. In de blauwe tekstblokken krijg je bij iedere stap een duidelijke uitleg. We geven duidelijk aan wie wat moet doen en op welk moment. Dat is overzichtelijk en zo kan je duidelijk zien wat je al hebt geregeld, en wat er nog moet worden gedaan.

Deze stappen ga je nemen in de echtscheidingsapp

We beginnen de scheiding met het in kaart brengen van jullie situatie. Dat gaat via vragenformulieren.

 

In de eerste paar stappen gaan we kijken of wij jullie scheiding kunnen regelen. Dat hangt af van jullie nationaliteit en land waar jullie wonen. Je krijgt dan een paar vragen om in te vullen. Aan de hand van je antwoorden kom je gelijk in de volgende juiste stap.

Vervolgstap: de kosten 

Vervolgens kijken we of we een vergoeding van de kosten voor jullie kunnen aanvragen. Dat is afhankelijk van de hoogte van je inkomen en vermogen. In stap 3 van de echtscheidingsapp checken we of je aan de voorwaarden voldoet. Is dat het geval? Dan leiden we je automatisch naar het aanvraagformulier voor de vergoeding.


Ook als je in het buitenland woont, een andere nationaliteit hebt, of zelfs nooit in Nederland bent geweest, kan je voor de vergoeding van de kosten in aanmerking komen. Met vergoeding hoeft de scheiding niet zo duur te zijn. Ook hier geldt weer: aan de hand van je antwoorden kom je automatisch in de juiste vervolgstap. 

Welke stukken zijn er nodig - online meeting

Daarna gaan we kijken welke stukken er nodig zijn om de scheidingsprocedure te kunnen voeren. Ook dit gaat via een aantal vragen.


Als jullie situatie duidelijk is, hebben we een online gesprek waarin we samen doornemen wat er allemaal moet worden afgesproken tussen jullie. De online meeting kan via je computer, laptop of telefoon. Je hoeft alleen op de link te klikken die we je sturen.

De rechtbankprocedure

Na de online meeting maken we de definitieve stukken op voor de rechtbank. Wij zorgen er voor dat de volledige juridische procedure wordt geregeld, zodat je daar geen omkijken naar hebt. Je hoeft dus niet zelf naar de advocaat of de rechtbank. Dat regelen we allemaal schriftelijk voor jullie.

 

Als de rechtbank de scheiding uitspreekt schrijven we dit voor jullie in bij de gemeente. De datum van inschrijving is de officiële scheidingsdatum.

(Bijna) alles gaat online

De hele scheiding gaat online, per mail en per post. Dit betekent echter niet dat we onpersoonlijk te werk gaan. Je hebt altijd een vast aanspreekpunt. Je kan al je vragen stellen via mail, telefonisch of per chat en krijgt altijd snel antwoord. Ook de procedure bij de rechtbank is schriftelijk. Jullie hoeven dus nergens heen. Niet naar ons kantoor, en ook niet naar de rechtbank.

Samenwerken met je partner

Je kan je partner toevoegen aan de echtscheidingsapp wanneer je maar wilt. Dus weet je partner misschien nog niet dat je wilt gaan scheiden? Dan kan je de eerste paar stappen zelf nemen, zodat je een idee krijgt wat er allemaal bij de scheiding komt kijken. Je kan je partner toevoegen op het moment dat jou het beste lijkt. Als je je partner toevoegt krijgt je partner een mail met verzoek om de koppeling aan de echtscheidingsapp te accepteren. Na bevestiging komt je partner in de stap waar jij op dat moment ook bent.

Buitenland

Woon je in het buitenland, of spreek je geen Nederlands? Dat maakt niet uit. Ook dan kunnen we de scheiding regelen. Inclusief de vergoeding. Laat ons per mail even weten wat je situatie is, dan kunnen wij je vertellen of we de scheiding in Nederland kunnen regelen.

Hoe lang duurt het hele scheidingsproces

We kunnen de hele scheiding afronden in 6 à 8 weken. Maar jij bepaalt het tempo, het kan ook langzamer als je dat prettiger vindt. En wil je een super-spoed procedure? Bijvoorbeeld omdat een van jullie een huis gaat kopen? Geef dat dan even aan bij ons. Dan kan het nóg sneller.

Ons team

We hebben een super sterk team (we werken onder andere ook voor de Rechtbank en het Gerechtshof) en we richten ons volledig op de inhoud van jouw zaak. We leveren dus maatwerk, met veel verstand van financiën, maar tegelijkertijd ook van de menselijke kant van de scheiding.

arrow_drop_up arrow_drop_down