Scheiden op de ABC eilanden? Dat kan makkelijk via Nederland

Scheiden op de ABC eilanden? Dat kan makkelijk via Nederland

Scheiden op de ABC eilanden kan je makkelijk regelen via Nederland. Laat ons even uitleggen hoe. Je woont op een van de ABC eilanden en bent van plan om te gaan scheiden. De Nederlandse community is best klein en misschien zit je niet te wachten op veel gedoe. Je bent het al voor het grootste deel al met elkaar eens dus zo ingewikkeld hoeft het niet te zijn. Een lokale scheiding met lokale advocaten of rechtbank lijkt je minder aantrekkelijk. Maar is het mogelijk om de scheiding via Nederland te regelen? En is het dan ook geldig op Aruba, Bonaire en Curaçao?

foto van sandra van oprechtscheidenEn ben je niet zo dol op lezen? 😉
Stel dan gewoon je vraag even aan Sandra.
Ze spreekt Engels, Nederlands, Spaans en Papiamento, dus dat gaat vast lukken.

Vergeet je niets te regelen?

Ook niet fijn is als het allemaal erg lang gaat duren. Hoe zit het met de woning en het pensioen? Weet je bijvoorbeeld dat je pensioen gehalveerd kan worden? Wat zijn de gevolgen van de scheiding voor je financien? En vergeet je niets te regelen? Hoe pak je dat het beste aan allemaal?

Bij Stichting Oprechtscheiden weet je vooraf precies wat je kan verwachten. Hoe ziet de scheiding er uit en wat moet er allemaal gebeuren. We volgen duidelijke stappenplannen en een heldere procedure. We laten je op het juiste moment weten wat de volgende stap is. Zo kan je niets vergeten en is het makkelijk om overzicht te houden op het geheel.

Vergoeding van de kosten

Je scheiding hoeft niet veel te kosten. We kunnen een vergoeding van de kosten voor je aanvragen. Ook vanuit de ABC eilanden. Wil je weten of je voor de vergoeding in aanmerking komt? Vul dan deze 2 vragen even in:

Professionele echtscheiding

Onze professionals werken ook voor de rechtbank Noord-Holland en het Hof van Justitie Amsterdam, dus je hebt de garantie dat we goed en degelijk werk afleveren. Daarbij kennen we je eiland en dat is ook handig 😉

Als Stichting hebben we geen winstoogmerk. We hanteren lage en duidelijke prijzen zonder verrassingen achteraf. Ons doel is dat jullie allebei (toch, ondanks dat het een scheiding is) met een goed gevoel kunnen terugkijken. Zodat je kan zeggen: Ja, dat hebben we goed geregeld met elkaar.

Waar moet je beginnen met de echtscheiding?

Wat moet je beginnen met je scheiding? Vaak is dat een van de lastigste onderdelen van de scheiding. Gelukkig kunnen we je daar goed mee helpen. We hebben een duidelijk stappenplan en een hele heldere procedure. En op de site leggen we alles in heldere taal uit. Zo weet je op een hele overzichtelijke manier precies wát je moet doen en wanneer je dat moet doen. We sturen je steeds een mail met de volgende stap. Zo weet je zeker dat je niets kunt vergeten.

“Heel hartelijk dank voor jullie begeleiding. Dit was boven verwachting:

 • professioneel en toch persoonlijk
 • snel en efficient
 • veel minder kosten dan ik zou hebben gehad, als ik de scheiding hier op dushi Korsou zou hebben moeten regelen

Ik ben ongelooflijk blij met jullie en maak hier volop (mondeling) reclame voor jullie. Mijn volwassen kinderen in Nederland vertellen ook over jullie, aan iedereen die het wil horen: un boca bisa otro!

Ik denk niet dat ooit nog ga hertrouwen, dus van jullie unieke service zal ik niet nogmaals gebruik maken, maar ik zal jullie fantastische goede zorgen nooit vergeten!

Masha masha danki y saludos”, Monique

Hoe krijg je een beetje grip op je scheiding?

Als je een duidelijker beeld wilt krijgen van jouw persoonlijke situatie kan je eens rondkijken in de echtscheidingscockpit. Dat is een aparte afdeling binnen de site waarvoor je je kunt aanmelden. Je vindt daar tools en stappenplannen waarmee je je eigen situatie helder in kaart kunt brengen. Niemand valt je verder lastig. Je gaat geen enkele verplichting aan en kan op ieder moment weer terug. Je houdt steeds zelf de regie. En wil je gelijk starten met de scheiding? Dat kan ook, maak dan een account aan en ga beginnen. Wij begeleiden je. Starten met de scheiding

Wat moet je regelen voor je scheiding?

Omdat we je persoonlijk begeleiden bij je echtscheiding, zullen er geen dingen zijn die je kan vergeten. Wij regelen de hele dag echtscheidingen, over de hele wereld. Dus we weten precies aan welke punten je moet denken bij jouw scheiding.

“Bon dia y bon siman, Het gaat allemaal lekker snel, dankzij jullie actieve optreden. Ik vind jullie echt geweldig! Als dit alles achter de rug is, ga ik hier mondelinge propaganda voor jullie maken: veel te weinig mensen hier weten van jullie bestaan”. Angelique

Moet je naar Nederland voor de scheiding?

Omdat we de hele scheiding online, per post en per mail doen, hoef je niet naar Nederland toe. Dat scheelt je dus flink in tijd en kosten. In online scheidingen vanuit het buitenland zijn we expert. We doen dit al jaren, dus je hebt de zekerheid dat het goed wordt geregeld.

Heb je een (lokale) advocaat nodig voor de echtscheiding?

Je hoeft geen advocaat te zoeken want die hebben wij voor je. Wij regelen de hele scheiding van A tot Z, inclusief advocaat en rechtbank. En dat allemaal in Nederland. Na de procedure schrijft de advocaat de scheiding in bij de gemeente Den Haag (daar worden internationale scheidingen ingeschreven). Op het moment van inschrijven is jullie scheiding definitief.

Wat zijn de voorwaarden om in Nederland te kunnen scheiden?

nederland op wereldkaart scheidenDe voorwaarde om in Nederland te kunnen scheiden is dat jullie beiden de Nederlandse nationaliteit hebben. Is dat niet het geval? Heeft één van jullie niet de Nederlandse nationaliteit ? Dan kunnen we de scheiding alleen in Nederland regelen als een van jullie in Nederland staat ingeschreven. En weet je het niet zeker? Neem dan even contact met ons op. Dan laten we je weten wat er in jouw geval mogelijk is. Via deze link vind je onze contactgegevens

Moet je de Nederlandse nationaliteit hebben?

Om in Nederland te kunnen scheiden moet je de Nederlandse nationaliteit hebben. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit? Dan moet je of je partner in Nederland wonen. Dan kan de scheiding in Nederland worden geregeld. Dus bijvoorbeeld: jij hebt de Nederlandse nationaliteit en je partner de Venezolaanse nationaliteit en jullie wonen op Aruba. Dan kunnen we de scheiding niet regelen, tenzij een van jullie een adres in Nederland heeft.

Wat als mijn partner niet de Nederlandse nationaliteit heeft?

Als je partner niet de Nederlandse nationaliteit heeft, maar jij wel, dan kunnen we de scheiding in principe niet voor jullie regelen. Maar als 1 van jullie een adres in Nederland heeft, dan kan het wel, want dan is de Nederlandse rechter bevoegd. Dus ook als jij de Nederlandse nationaliteit hebt, en je partner niet, maar je partner woont in Nederland, dan kunnen we de scheiding in Nederland indienen

Maakt het uit waar ik ben getrouwd?

Het maakt niet uit waar jullie zijn getrouwd. De plaats van trouwen zegt niets over de mogelijkheden om te kunnen scheiden in Nederland.

Is de Nederlandse scheiding geldig op de ABC eilanden?

hamer van rechter die scheiding uitspreektZodra de scheiding is uitgesproken door de rechtbank in Nederland, schrijft de advocaat de scheiding in. Dit gebeurd in het internationale register in Den Haag waar alle internationale scheidingen geregistreerd worden. Een Nederlandse echtscheiding die is ingeschreven in Den Haag is geldig op de eilanden Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius. Met het echtscheidingsconvenant en de inschrijving van de gemeente Den Haag kan je je scheiding inschrijven bij burgerzaken op je eiland.

Welke papieren heb je nodig voor de echtscheiding?

Voor de echtscheiding hebben we nodig:

 • de originele huwelijksakte. Die heb je gekregen toen jullie gingen trouwen. In plaats van de originele akte mag je ook een uittreksel uit het huwelijksregister aanleveren. Die kan je opvragen in de plaats waar je bent getrouwd.
 • en als je kinderen hebt: van ieder kind een uittreksel uit het geboorteregister.
  • Zijn je kinderen geboren op Aruba? Dan kan je dit opvragen bij DBSB, Schoolstraat 2, Oranjestad. Kosten 5,- AWG per uittreksel.
  • Zijn je kinderen geboren op Curaçao? Dan kan je dit opvragen bij Kranshi, Roodeweg 42, Willemstad, Curaçao, Telefoon: (+5999) 434-1600, E-mail: info.bsbv@gobiernu.cw . Kosten: NAf 20,-.

Wat zijn de kosten van de scheiding?

De kosten van de scheiding hebben we heel overzichtelijk gemaakt. Er zijn 2 mogelijkheden:

 1. Als je inkomen en vermogen beneden een bepaald bedrag zijn, dan kunnen we een vergoeding van de kosten van de scheiding voor je aanvragen. Maakt niet uit in welk land jij of je partner woont. Je volledige scheiding hoeft dan maar € 61,- per persoon te kosten. Daar komen geen kosten meer bij. Over de mogelijkheden van de vergoeding kan je meer lezen via deze link: vergoeding van de kosten aanvragen
 2. Als je geen recht hebt op de vergoeding van de kosten dan kost de volledige scheiding € 895,- per persoon voor de volledige echtscheiding. Ook hier komen geen kosten meer bij. Het kan dus ook zo zijn dat de ene partner wel recht heeft op een vergoeding en de andere niet. Dan zijn de kosten 1 maal € 895,- en 1 maal € 61,-.

Kan je een vergoeding van de kosten krijgen?

Je kan een aanvraag doen voor de vergoeding van de kosten van je echtscheiding. Dat kan omdat de overheid het grootste deel van de kosten van je scheiding wil vergoeden. Je hoeft alleen het aanvraagformulier in te vullen. De overheid vergoedt dan de kosten van je hele echtscheiding en jij betaalt alleen een eigen bijdrage. De Nederlandse overheid wil graag dat iedereen toegang heeft tot het recht. Zodat je ook kunt scheiden als je inkomen laag is. Vul het aanvraagformulier hier in, dan kunnen wij de vergoeding voor je aanvragen. Of check hier even of je voor de vergoeding in aanmerking komt:

Hoe lang duurt de scheiding?

wachten op de scheidingWe kunnen de hele scheiding binnen 6 à 8 weken rond hebben. Dit hangt natuurlijk ook een beetje af van de snelheid waarmee jullie de stukken aanleveren ;-).

Wat moet je doen als je wilt starten met de scheiding?

Wil je starten met je echtscheiding? Stuur ons dan even een mailtje of vul ons contactformulier in. We kijken dan eerst of jouw scheiding in Nederland kan worden geregeld. Dan checken we gelijk ook of we de vergoeding van de kosten voor jullie kunnen aanvragen. Daarna starten we met de scheiding.

Scheiden vanuit Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Maarten of Sint Eustatius?

En woon je niet op Aruba, maar op Curaçao of Bonaire? Of op Saba, Sint Maarten of Sint Eustatius? Dan geldt voor jullie hetzelfde. We kunnen de volledige scheiding via post, mail en online regelen. Jullie hoeven dus niet naar Nederland te komen. We kunnen ook rechtsbijstand voor je aanvragen zodat de hele echtscheiding niet meer dan € 61,- hoeft te kosten. Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden in jouw situatie: stel hier je vraag

Woon je op Aruba? Lees dan dit ook nog even

Expats op Aruba? Makkelijk scheiden in Nederland

Woon je op Curaçao? Lees dan dit ook eens

Snel scheiden op Curacao? Dat kan via Nederland

Heb je vragen over scheiden op de ABC eilanden?

We zijn altijd bereikbaar voor vragen en geven advies over verdeling, alimentatie, hypotheek, belasting, kinderen, en alle andere zaken waar vragen over zijn. Het is onze missie om je scheiding zo goed mogelijk te regelen. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen. Stel je vraag rechtstreeks aan Sandra. Zij spreekt Nederlands, Engels, Spaans en Papiamento. Dit is de link naar onze contactgegevens.

Zo regelen we samen je scheiding

Download hier de pdf van onze werkwijze: zo regelen we samen je scheiding

Over de schrijver
Mijn naam is Normand Jones en in 2001 ben ik begonnen als zelfstandige en heb Jones Mediation en Coaching opgericht. Daarvoor heb ik ruim 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als financieel specialist. Dit betekent dat ik in mijn mediations een gedegen financiele achtergrond meeneem. Ik ben aangesloten bij de MfN (voorheen NMI) en sta geregistreerd als registermediator. Daarnaast ben ik lid van de Mediators Federatie Nederland (MfN). Regelmatig werk ik als registermediator voor de Rechtbank Haarlem, de Rechtbank Alkmaar en het Hof van Justitie in Amsterdam. In mijn mediationpraktijk zie ik voornamelijk echtscheidingen, maar ook zakelijke conflicten zoals bijvoorbeeld een verstoorde arbeidsverhouding.Mediator EN coach Naast registermediator ben ik ook Coach en als zodanig lid van de Nederlandse Orde voor BeroepsCoaches (NOBCO) en de European Mentoring and Coaching Council (EMCC). Als coach begeleid ik mensen in diverse situaties. Dat kunnen privé-situaties zijn maar ook zakelijk. Soms liggen mediation en coaching in elkaars verlengde.Stichting Oprecht Scheiden In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen met problemen van allerlei aard. Vooral in geval van echtscheidingen zie ik veel moeilijke situaties. Een aantal jaar geleden heb ik daarom Stichting Oprechtscheiden opgericht. Het doel van deze stichting is om het echtscheidingsleed zo veel mogelijk te verzachten door een platform te bieden met goede en uitgebreide informatie op het gebied van scheiden. Op de site van Stichting Oprecht Scheiden kunnen mensen bovendien een groot deel van hun scheiding zelf voorbereiden zodat ze zelf de regie houden over hun leven.
Reactie plaatsen