Scheiden en buitenland

vrouw wil vanuit het buitenland de scheiding aavnragen

Kan je scheiden zonder naar Nederland te reizen?

Scheiden en buitenland lijkt een lastige combinatie. Woon je in het buitenland? Of heb jij of je partner een andere nationaliteit? Of een verblijfsvergunning? Wij kunnen je scheiding voor je regelen zonder dat jij, of je partner, naar Nederland hoeft te komen. We doen dit per mail, skype en post. Bovendien kunnen we een vergoeding voor je aanvragen zodat de kosten van de scheiding laag blijven. Ook als je in het buitenland woont. 

Je volledige scheiding is binnen 6 tot 8 weken rond. Stuur ons even een berichtje. Dan checken we gratis of je ook in aanmerking komt.

vrouw wil vanuit buitenland scheiding aanvragen in nederland
"...Many thanks to the team for this wonderful service. Your advice and discretion has made this process so much easier. We are completely amazed at how easy and speedily everything was done. Much appreciated. We wish the company all the best..."

Lies

echtscheiding nederland

Kan ik in Nederland scheiden?

Je kan in Nederland scheiden als:

  • je beiden in het buitenland woont en jullie beiden de Nederlandse nationaliteit hebben
  • als 1 van jullie in Nederland woont. De nationaliteit maakt dan van beiden niet uit.

Lees ook even: ik woon in het buitenland en wil scheiden in Nederland

alimentatie buitenland

Kan ik een vergoeding van de scheidingskosten aanvragen?

Als de scheiding in Nederland plaatsvindt kunnen wij rechtsbijstand voor je aanvragen. Dat is een vergoeding van de kosten. Ook als jij of je partner in het buitenland woont is dat mogelijk. Er zijn wel bepaalde voorwaarden aan je inkomen en vermogen om in aanmerking te komen voor deze vergoeding. Lees daarover meer via onderstaande link, of vraag ons even hoe het in jouw specifieke situatie zit.

vinkje stichting oprechtscheiden

"Bij de afhandeling van mijn echtscheiding kampte ik met lastige en complexe vragen m.b.t. buitenlands privaat- en vermogensrecht. Op advies van mijn advocaat nam ik contact op met Stichting Oprecht Scheiden. Vanaf het begin ben ik op een zeer vriendelijke en professionele manier te woord gestaan door mevrouw Mirjam en mijn lastige en complexe vragen zijn voorgelegd aan juridisch specialisten op het gebied van buitenlands privaat- en vermogensrecht.

Ik ben Stichting Oprecht Scheiden zeer dankbaar voor hun deskundige hulp en vriendelijkheid. Ik raad deze stichting iedereen aan die wil scheiden zonder schade en de scherven tot het minimum wil beperken".

Mohamed
echtscheiding buitenland

In het buitenland getrouwd - in Nederland scheiden?

Als je in het buitenland bent getrouwd maar in Nederland wilt scheiden kan dat ook. Je hebt dan een uittreksel uit het huwelijksregister nodig. Heb je die niet? Dan is de originele huwelijksakte ook goed. Als de akte of het uittreksel in een andere taal is dan het Nederlands, Engels, Frans of Duits, dan hebben we ook een beëdigde vertaling nodig om jullie scheiding te kunnen regelen. 

echtscheiding buitenland

Andere nationaliteit - in Nederland scheiden?

Heb je niet de Nederlandse nationaliteit en wil je wel in Nederland scheiden? Dat kan als 1 van jullie beiden in Nederland woont. Dus ook als jullie beiden niet de Nederlandse nationaliteit hebben kan dat. Of als jullie een verblijfsvergunning hebben. Ook dan kan je in Nederland scheiden. 

scheiden met verblijfsvergunning

Een verblijfsvergunning - in Nederland scheiden?

Ook als je een verblijfsvergunning hebt kan je in Nederland scheiden. Ook als jullie beiden een verblijfsvergunning hebben en in het buitenland zijn getrouwd. Check vooraf wel goed of de scheiding geen invloed heeft op je verblijfsstatus. Heb je een verblijfsstatus bij partner? Dan kan de scheiding gevolgen hebben voor je vergunning. Bij de IND kan je navragen wat jouw situatie is.

scheiding nederland

Echtscheiding buiten Nederland

Scheiden in het buitenland is weer iets anders als scheiden van iemand die in het buitenland verblijft. Of een in Nederland gesloten huwelijk in een ander land kan worden ontbonden, hangt af van de regels van het betrokken land. Voor juridisch advies kan je contact opnemen met een advocaat in het betreffende land. 

inschrijven

Huwelijk is niet ingeschreven in Nederland. Is dat erg?

Om te kunnen scheiden in Nederland hoeft je huwelijk niet in Nederland ingeschreven te zijn. Je kan er voor hebben gekozen om je huwelijk in te schrijven in Nederland. Dat gebeurt dan in Den Haag.  Maar als je huwelijk niet is ingeschreven kan je toch in Nederland scheiden.

inning alimentatie buitenland

Inning van alimentatie in het buitenland

Wonen jij en je partner niet in hetzelfde land? En hebben jullie problemen met de inning van de alimentatie? Wat kan je doen om de alimentatie vanuit het buitenland te innen? Lees daarover meer via onderstaande button.

Op een makkelijke manier je hele scheiding regelen?