Advocaat bij scheiden | heb je een advocaat nodig? en wat kost dat?
arrow_drop_up arrow_drop_down

Advocaat bij scheiden | heb je een advocaat nodig? en wat kost dat?

Het gebruik maken van een advocaat bij je scheiding is verplicht. Je scheiding kan namelijk alleen uitgesproken worden door de rechtbank. En alleen advocaten kunnen echtscheidingen indienen bij de rechter. Waar vind je een goede echtscheidingsadvocaat? En wat kost dat? Lees het hieronder. Of start gelijk met je eigen echtscheiding.

Inhoud van deze blog

  1. Scheiden zonder advocaat? Kan dat?
  2. Kan je scheiden zonder eigen advocaat?
  3. Heb je twee advocaten nodig bij een echtscheiding?
  4. Heb je aan 1 advocaat genoeg bij je scheiding?
  5. Wat kan een mediator doen bij je echtscheiding?
  6. Wat is een registermediator?
  7. Advocaat bij scheiden nodig? Wat kost dat?
  8. Heb je advies of meer informatie nodig?
  9. Pro deo scheiden | Is dat gratis? | En geldt dit ook voor jou?
  10. Wiebe en Ilse zitten in de schuldsanering | Nu willen ze scheiden

Scheiden zonder advocaat? Kan dat?

Nee. Je hebt altijd een advocaat bij scheiden nodig. Zonder advocaat kan de scheiding niet naar de rechtbank.  Maar scheiden zonder dat je een advocaat hoeft te ZOEKEN, dat kan wel! Bij Stichting Oprecht Scheiden regelen we je volledige scheiding, inclusief advocaat. We doen dat voor een vaste pakketprijs. Dat scheelt je dus enorm in de kosten. En je kan er zeker van zijn dat er geen verborgen kosten bijkomen. Dat is ook een fijn idee.

Fijn geregeld zo. We hoefden jullie alleen maar te bellen en toen ging de hele scheiding vanzelf lopen. Dat was wel mooi want ik had natuurlijk geen ervaring. Selma, 5-9

Kan je scheiden zonder eigen advocaat?

Je kan dus wel scheiden zonder zelf een advocaat te hoeven zoeken. Maar je hebt de advocaat wel nodig om je scheiding in te dien bij de rechtbank. Als je via Stichting Oprecht Scheiden je scheiding regelt, hoef je geen advocaat meer te zoeken. En nog beter: je scheiding wordt besproken met een mediator. Dus in de volledige pakketprijs heb je niet alleen een advocaat, maar ook een mediator. Enige voorwaarde is wel dat je het met elkaar eens bent dat je wilt gaan scheiden. Wil je weten hoe het werkt? Kijk dan dit filmpje even:


Heb je twee advocaten nodig bij een echtscheiding?

Ben je het niet met elkaar eens? Je praat niet meer met elkaar? En je verwacht een echte vechtscheiding? Dan is de optie om allebei een advocaat te nemen, aan te raden. Nadeel is dit: je hebt allebei je eigen advocaat. Die komt op voor jouw belang. En dat is niet altijd jullie gezamenlijke belang. De kans op misverstanden is groot.  De communicatie gaat via de advocaten. Communicatie tussen twee mensen is al niet makkelijk. Tussen 4 mensen, jullie én je advocaten, is nog veel moeilijker. Denk je dat jullie het niet gaan redden met een mediator? En wil je allebei een advocaat?  Ook hierbij kunnen we je assisteren. Wij hebben een netwerk van goede advocaten, die je ook kunnen helpen bij een eenzijdige scheiding. Vul ons contactformulier even in en dan helpen wij je verder.

Heb je aan 1 advocaat genoeg bij je scheiding?

In plaats van ieder een eigen advocaat is een andere optie: samen één advocaat. De eerder genoemde nadelen vervallen dan. Bovendien krijg je dan ook maar één rekening van één advocaat, in plaats van twee. De advocaat zal je scheiding zakelijk gezien uitstekend afhandelen. Je bent er van verzekerd dat er aan alle zaken wordt gedacht. Nadeel kan zijn dat eventuele achterliggende oorzaken van je scheiding niet op tafel komen. Misschien lijkt je dat ook helemaal niet nodig. Maar denk hier eens aan. Je ex wil geen alimentatie betalen. En je krijgt daar ontzettende ruzie over. Jullie praten over cijfers en bedragen. Achteraf blijkt dat je ex nog steeds boos op je is en daarom niet wil betalen. Misschien zou zo’n feit bij een mediator eerder boven tafel komen. Een mediator is er op getraind dit soort zaken te herkennen en te bespreken. Dit kan je heel wat kostbare en frustrerende uurtjes schelen.

Wat kan een mediator doen bij je echtscheiding?

Een mediator als je gaat scheiden? Is dat niet een beetje soft? Je hebt alles toch al met elkaar besproken? Je wilt nu gewoon je zaken regelen. Toch is een mediator ook in die situatie een goede optie. De mediator is onpartijdig en houdt het belang van jullie allebei in de gaten. Samen met de mediator neem je jullie beslissingen door. Je kiest daarbij zelf: ga je voor een zakelijke afhandeling van de scheiding? Of wil je de achterliggende emoties bespreekbaar maken. Een goede echtscheidingsmediator kan zowel de zakelijke als de emotionele achtergronden van je scheiding verhelderen. Kies dan wel voor een mediator die is gespecialiseerd in echtscheidingen. Waar vind je dan zo’n goede gespecialiseerde mediator? Ook nu weer geldt: neem even contact met ons op. Wij hebben een mediator voor je in jouw omgeving.

Wat is een registermediator?

Misschien heb je er al eens van gehoord; de registermediator. Omdat het beroep van mediator een vrij beroep is, kan iedereen zichzelf mediator noemen. De Mediators Federatie Nederland (MfN) is in Nederland de vertegenwoordiger van de verenigde mediators. Mediators die zich bij deze organisatie inschrijven krijgen een zogenaamd keurmerk. Ze mogen dan de naam Registermediator voeren. Als een mediator Registermediator is weet je dus zeker dat hij/zij de juiste opleiding heeft, constant op kwaliteit wordt beoordeeld en aan de strenge vereisten van het MfN voldoet.

Advocaat bij scheiden nodig? Wat kost dat?

En dan tot slot: nog een lastig punt bij veel scheidingen: wat kost een advocaat? Daarover kan je meer lezen via deze link: besparen op de kosten van je scheiding

Heb je advies of meer informatie nodig?

Heb je vragen over  je echtscheiding, over de kosten van een eenzijdige scheiding, wil je scheiden zonder geld, of anders gezegd, heb je een vraag over gratis scheiden? Dan is online scheiden een goede oplossing voor je. Je kan dan snel scheiden, mét een echtscheidingsadvocaat en een mediator.  In al deze gevallen kunnen we je verder helpen. Wil je advies? Neem dan even vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder. Dit is de link naar onze contactinformatie.  Je kan ook dit overzicht van onze werkwijze even downloaden: zo regelen we samen je scheiding pdf

Wat is een periodiek verrekenbeding? Een periodiek verrekenbeding is de afspraak die je met je echtgenoot maakt over de verdeling van jullie inkomen en vermogen tijdens jullie huwelijk. Je legt dit vast in de huwelijkse voorwaarden die je opstelt als je gaat trouwen. Ook tijdens je huwelijk kan je nog huwelijkse voorwaarden opstellen.

Wiebe en Ilse zitten in de schuldsanering | Nu willen ze scheiden

Wiebe en Ilse zitten in de schuldsanering. Hun financiële situatie is zo moeilijk en ingewikkeld geworden dat ze eigenlijk steeds ruzie hebben. De druk loopt zo ver op dat ze hebben besloten te gaan scheiden. Wiebe maakt zich zorgen hoe dit nu met de schuldsanering moet.
Reactie plaatsen

Gelijk starten met je scheiding?

We gebruiken cookies: