We helpen je graag
Stel je vraag

Page content

Scheiding, hoe lang duurt een echtscheiding?

Scheiding, hoe lang duurt een echtscheiding?Hoe lang een scheiding duurt hangt helemaal af van hoe snel je tot afspraken komt met je partner. Ben je het WEL met elkaar eens dan kan een advocaat of mediator je scheiding in ongeveer 3 tot 4 maanden regelen. Ben je het NIET met elkaar eens dan kan het veel langer duren, zelfs wel een paar jaar. Gemiddeld duurt een standaard echtscheiding (zonder bijzondere problemen) ongeveer 3 tot 4 maanden.

Hoe snel kunnen wij je scheiding voor je regelen

Bij Stichting Oprechtscheiden duurt een scheiding ongeveer 6 tot 8 weken. Natuurlijk is dit ook voor een groot deel afhankelijk van de snelheid waarmee jullie zelf reageren en stappen zetten. Wil je meer informatie over een snelle procedure? Mail ons dan even via info@operchtscheiden.nl of neem contact op via 0900-588 88 88.

Scheiding zelf voorbereiden

Scheiding, hoe lang duurt een echtscheiding?Wij hebben de echtscheidingsprocedure zo ingericht dat je een flink deel zelf kan voorbereiden. Dit scheelt je niet alleen tijd, het helpt je ook bij de verwerking van de scheiding. Zo kan je zelf al beginnen met het opstellen van een ouderschapsplan en een echtscheidingsconvenant. Ook kan je alvast een alimentatieberekening laten maken als je niet weet welk alimentatiebedrag je wilt afspreken met elkaar.

Spoedbehandeling

Scheiding, hoe lang duurt een echtscheiding?We kunnen ook een spoedbehandeling voor je aanvragen bij de rechtbank. Voorwaarde is dan wel dat je kan aantonen dat je meer haast hebt dan anderen die verkeren in dezelfde situatie. Als dit slaagt, dan kan vaak binnen twee weken de beschikking door de rechter worden afgegeven.

Voorbeeld

Scheiding, hoe lang duurt een echtscheiding?Een spoedbehandeling is bijvoorbeeld mogelijk als je in gemeenschap van goederen bent gehuwd en een van beiden heeft een nieuwe woning gekocht. Om te voorkomen dat deze nieuwe woning binnen de boedel valt, en dus ook verdeeld moet worden, is het verstandig om de overdracht van deze woning,  bij de notaris te laten passeren nadat de beschikking bij de gemeente is ingeschreven. Anders zou deze nieuwe woning op naam van beide partners moeten worden gesteld, wat juist niet de bedoeling is als je wilt scheiden. Het is overigens ook mogelijk het convenant op zo’n manier op te stellen dat de nieuwe woning niet in de gemeenschap van goederen valt. Als je daar vragen over hebt kan je even contact met ons opnemen via 0900-588 88 88 of via info@oprechtscheiden.nl.

Snel antwoord op je vragen

Heb je een vraag over scheiden? Dan kan je ons tussen 9.00 en 21.00 altijd telefonisch bereiken. Ook via de mail antwoorden we zo snel mogelijk, en meestal binnen 1 werkdag. Twijfel dus niet om je vragen te stellen.

Comment Section

4 reacties op “Scheiding, hoe lang duurt een echtscheiding?


Door Hanane op 25 mei 2018

Beste,
Ik had een vraag ivm mijn zoontje van 2 maand oud. Ik wil scheiden van mijn man en ik weet dat hij niet zal meewerken maar tegen zal werken, vandaar aan jullie de vraag en hopelijk krijg ik hierop een antwoord van jullie. Ik zou graag op reis willen gaan deze zomervakantie met mijn zoontje, en ik weet dat mijn man het niet zal toestaan dus mijn vraag is mag ik op reis met mijn zoontje of mag het niet zonder de toestemming van mijn man? En nog een vraag ik zou zo snel mogelijk willen scheiden van mijn man hoelang zou dat ongeveer duren ? Zonder enig overeenkomst?
Mvgr


Door Bella op 27 maart 2018

Beste mensen,
Ik heb een groot probleem.
Mijn man wil scheiden en ik niet .
Ik ben 3 jaar geleden in Nederland gekomen om samen wonnen en we zijn in gemeente getrouwd. We zijn helemaal gelukkig en ik weet het niet wat het met hem gebeurt. Hij wil schieden .Help wat kan ik doen ?


Door Ielem op 21 januari 2018

PER E-MAIL BEANTWOORD IVM PRIVACY
Wat zijn ongeveer de kosten voor een scheiding


Door Saidi op 17 februari 2017

Geachte mevroew/heer,
Hierbij vraag ik u om advies of informatie over snel scheding.
Met vriendelijke groet,
Saidi

Plaats een reactie