arrow_drop_up arrow_drop_down

Scheiden met verblijfsvergunning | Wat zijn de mogelijkheden

Scheiden met verblijfsvergunning. Wat zijn je mogelijkheden? De moeilijke beslissing om te gaan scheiden kan soms nog moeilijker worden omdat je in een ander land woont. Je wil scheiden? Maar je wilt ook met je partner of je familie op een goede manier verder kunnen gaan? Lees hier hoe wij je kunnen helpen. Je kan ons bereiken via 0900-588 88 88 of via info@oprechtscheiden.nl. Wij spreken Arabisch, Farsi, Dari, Pashtu, Frans, Spaans, Engels en natuurlijk ook Nederlands.

Moeilijke beslissing nemen

De beslissing om te gaan scheiden is niet alleen moeilijk maar ook pijnlijk. Soms moet je een pijnlijke beslissing accepteren zodat je weer verder kan gaan met je leven.

Andere culturen

Een echtscheiding is ook ingewikkeld. Dat geldt voor Nederlanders, maar vooral ook voor mensen die uit andere culturen komen en in de westerse samenleving gehuisvest zijn.

Ondersteuning nodig

Om een goede beslissing te kunnen nemen is niet alleen deskundigheid nodig, maar ook praktische en morele ondersteuning. Daar zijn wij voor.

Ervaring met nieuwkomers

Onze deskundigen hebben 25 jaar ervaring met vluchtelingen en groepen die oorspronkelijk uit andere landen komen en in Nederland gehuisvest zijn.

Wat kunnen wij voor je doen

Door onze ervaring met mensen uit andere culturen weten wij wat de problemen zijn waar je tegenaan loopt in Nederland. Het is niet altijd makkelijk om je weg te vinden en te weten wat je wel en niet moet doen. Daarom helpen wij je. We nemen bijna alle externe zaken van je over. Je hoeft niet naar de rechtbank of advocaat te gaan. En als je je echtgenoot niet wilt zien, dan is dat ook mogelijk. We kunnen alles vanuit je eigen huis regelen. Alles gaat digitaal, per telefoon en per post. Je hoeft nergens naar toe.

Effect op je verblijfsvergunning?

Voor vluchtelingen en andere nieuwkomers die een verblijfsvergunning voor bepaalde of onbepaalde tijd hebben komt onze expertise goed van pas. Voordat we beginnen aan je scheiding zullen we voor je controleren of de scheiding geen negatieve gevolgen heeft voor je verblijfsvergunning.

Als je partner niet in Nederland woont

Ook als je partner niet in Nederland woont kunnen we de scheiding voor je regelen. Het is wel belangrijk dat je partner goed bereikbaar is per skype of facetime. Ook willen we zeker weten dat je partner het eens is met de scheiding. We moeten dus rechtstreeks contact kunnen leggen met je partner. Je partner hoeft niet naar Nederland te komen voor de scheiding.

Is dit geschikt voor jullie situatie?

Ten eerste moeten jullie het met elkaar eens zijn dat jullie willen scheiden. Ook over de verdeling moeten jullie geen problemen hebben. Met andere woorden; als jullie een vechtscheiding verwachten, of als een van jullie beiden eigenlijk niet wil scheiden, dan is onze mogelijkheid niet geschikt voor jullie.  Ook moet een van jullie een vast adres hebben in Nederland. Daarbij is het ook nodig dat minstens een van jullie de Nederlandse nationaliteit heeft of in het bezit is van een geldige verblijfsvergunning. Dus, even op een rijtje:

  • jullie willen beiden scheiden
  • geen problemen over de verdeling
  • adres in Nederland
  • minstens een van jullie heeft de Nederlandse nationaliteit of geldige verblijfsvergunning

Hoe lang duurt de scheiding

Vanaf het moment dat wij alle papieren hebben die nodig zijn voor de scheiding, duurt het ongeveer 6 tot 8 weken voordat de scheiding officieel is.

Scheiding in eigen land

Nadat de scheiding in Nederland is uitgesproken kan je er voor kiezen ook in je eigen land de scheiding te regelen. De regels daarvoor zijn per land verschillend. Voor meer informatie kan je contact met ons opnemen.

Wat kost de scheiding

Voor de volledige scheiding hebben wij 2 vaste prijzen. Een mét rechtsbijstand en een zónder rechtsbijstand. We leggen dat even uit. Als je inkomen en vermogen laag zijn kunnen wij rechtsbijstand voor je aanvragen. Dat is een vergoeding van de kosten van de scheiding. Als je in aanmerking komt voor de vergoeding zal de scheiding je maar € 53,- per persoon kosten (of € 105,- als je inkomen wat hoger is).

Zonder recht op rechtsbijstand kost de volledige scheiding € 645,- per persoon. Het kan ook zo zijn dat 1 van jullie wél recht heeft op rechtsbijstand en de ander niet. Dan kost de scheiding voor de ene partij € 645,- en voor de ander € 53,- (of € 105 bij een hoger inkomen).

Het hangt dus van je inkomen af welk bedrag we voor de scheiding rekenen. Bij de genoemde kosten voor de scheiding worden geen andere kosten in rekening gebracht. De kosten zijn dus inclusief alles.

Vergoeding kosten vanuit buitenland

Om recht te hebben op rechtsbijstand (dat is de vergoeding van de kosten) hoef je niet in Nederland te wonen. Ook vanuit andere landen kunnen we de vergoeding voor je aanvragen. Als je partner dus niet in Nederland woont kunnen we toch kijken of er een vergoeding mogelijk is.

Hoe kan je een vergoeding van de kosten aanvragen

Als je je scheiding door ons wilt laten afhandelen zullen we vooraf altijd controleren of je recht hebt op een vergoeding van de kosten. Als dat zo is vullen we samen met jou de formulieren voor je in en regelen we de aanvraag voor je. Voordat we starten met de scheiding laten we je precies weten wat de kosten zijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Welke talen spreken wij

Als je hebt besloten dat je wilt gaan scheiden, dan kan je contact met ons opnemen voor meer informatie. Wij spreken de volgende talen: Arabisch, Farsi, Dari, Pashtu, Frans, Engels, Spaans en Nederlands. Als je ons belt nemen we op in het Nederlands en kunnen we de uitleg geven in een van de bovengenoemde talen. Maar als je ons even een mailtje stuurt nemen we gelijk contact met je op in je eigen taal.

Gratis tolk

Het gesprek dat we met je voeren over de scheiding kan in je eigen taal. Wij kunnen een gratis tolk regelen in de talen Arabisch, Farsi, Dari, Pashtu, Frans en Engels.

Wat zijn de voordelen

  • Je hoeft niet naar de rechtbank of de advocaat
  • De hele procedure is schriftelijk (dus kan vanuit je huis worden geregeld)
  • Begeleiding in je eigen taal
  • Ervaring met verblijfsvergunningen
  • Vergoeding van de kosten mogelijk
  • Snelle en makkelijke procedure

Contact

Je kan ons bereiken via info@oprechtscheiden.nl of via 0900-588 88 88.

I.van der Mast

Door

I.van der Mast

op 5 April 2018

Beste mensen, Ik heb een aantal vragen namens een cliënt van mij, die ik begeleid als taalcoach. We wonen in Rotterdam, dus doen we het per mail. Het gaat om een vrouw uit Syrië, moeder van twee jonge kinderen. Zij is 11 jaar geleden getrouwd in Syrië, en woont sinds 2,5 jaar in Nederland, samen met haar man en kinderen, in het kader van gezinsvorming. Ze heeft een verblijfsvergunning onder de beperking ‘verblijf bij partner’. Ze wil scheiden, of in ieder geval een andere woning, samen met haar kinderen. Het is nog niet zeker of haar man hier in toestemt, en haar ouders moeten ook akkoord gaan. Er is (vooralsnog) geen sprake van huiselijk geweld. Momenteel werkt ze als vrijwilliger en heeft een 0 uren contract bij een sociale instelling. In september 2018 wil ze starten met een HBO opleiding Social Work. Wij hebben de volgende vragen: - Kan zij, nu ze nog met haar partner samenwoont, een zelfstandige verblijfsvergunning aanvragen? Vallen haar kinderen daar ook onder? - Heeft ze hiervoor toestemming nodig van haar partner? - Kan ze dit doen zonder dat haar partner hier (voorlopig) niet van op de hoogte is? - Gaat dit via de IND? Kunt u vertellen hoe lang zo’n asielaanvraag ongeveer kan duren? Dan hebben we nog een vraag over haar paspoort: - Het paspoort van mevrouw en van haar kinderen is in juni 2018 verlopen. Om het te verlengen moet ze naar het consulaat in Brussel. Is het noodzakelijk dit paspoort te laten verlengen? Wat zijn de voor- en nadelen van een verlopen paspoort in dit geval? Ik hoop dat u antwoord kunt geven op onze vragen. Of misschien kunt u ons doorverwijzen naar een adviseur in Rotterdam. Bij voorbaat hartelijk dank, Mw. I. van der Mast

sham ghanoum

Door

sham ghanoum

op 25 April 2018

ik ben een syrisch vluchteling en ik heb vragen over scheiden.

Reactie plaatsen

Gelijk starten met je scheiding?

We gebruiken cookies: