We helpen je graag
Stel je vraag

Page content

Wat gebeurt er met het ouderdomspensioen bij hertrouwen met mijn ex-partner?

Als u en uw ex-partner hertrouwen, is er geen reden meer voor verdeling van het ouderdomspensioen. Als u met uw ex-echtgenoot hertrouwt, moet u dat schriftelijk melden bij de pensioenuitvoerder. Dat moet u ook doen als u zich na een scheiding van tafel en bed verzoent.

Pensioenverdeling bij opnieuw scheiden

Mocht u na hertrouwen wederom besluiten te scheiden, dan kan het pensioen alsnog worden verdeeld. Voor de bepaling van het te verdelen pensioen, wordt de pensioenopbouw in huwelijkse perioden bij elkaar opgeteld. Voor de toepasselijkheid van de Wet verevening pensioenrechten bij scheiding is de laatste echtscheidingsdatum bepalend. Uiteraard moet u uw scheiding weer via het officiële formulier “Mededeling van scheiding in verband met verdeling van ouderdomspensioen” melden bij de pensioenuitvoerder.

Huwelijk of geregistreerd partnerschap met iemand anders

Bij hertrouwen met iemand anders of als u een geregistreerd partnerschap aangaat, heeft dat geen invloed op de verdeling van het pensioen. Uitgangspunt is namelijk dat het verdeelde pensioen het resultaat is van de inspanningen tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap van beide ex-partners en is bedoeld voor hen beiden.

Bron: Rijksoverheid

 

Comment Section

3 reacties op “Wat gebeurt er met het ouderdomspensioen bij hertrouwen met mijn ex-partner?


Door Normand Jones, mediator en coach op 25 mei 2020

Beste Paul, het deel van het pensioen blijft gewoon ongewijzigd. Alimentatie wijzigt wél als je ex hertrouwt.


Door Paul op 17 mei 2020

Als mijn ex hertrouwT heeft ze dan nog steeds recht op dat deel van het pensioen dat ik in de periode dat ik met haar getrouwd was?


Door B.D.Vlasblom op 15 januari 2018

Ik ben 77 jaar oud en dus met pensioen. Ben gescheiden en hertrouwd. Gaat weduwenpensioen naar tweede echtgenoot?

Plaats een reactie