We helpen je graag
Stel je vraag

Page content

Wat gebeurt er met het ouderdomspensioen bij hertrouwen met mijn ex-partner?

Als u en uw ex-partner hertrouwen, is er geen reden meer voor verdeling van het ouderdomspensioen. Als u met uw ex-echtgenoot hertrouwt, moet u dat schriftelijk melden bij de pensioenuitvoerder. Dat moet u ook doen als u zich na een scheiding van tafel en bed verzoent.

Pensioenverdeling bij opnieuw scheiden

Mocht u na hertrouwen wederom besluiten te scheiden, dan kan het pensioen alsnog worden verdeeld. Voor de bepaling van het te verdelen pensioen, wordt de pensioenopbouw in huwelijkse perioden bij elkaar opgeteld. Voor de toepasselijkheid van de Wet verevening pensioenrechten bij scheiding is de laatste echtscheidingsdatum bepalend. Uiteraard moet u uw scheiding weer via het officiĆ«le formulier “Mededeling van scheiding in verband met verdeling van ouderdomspensioen” melden bij de pensioenuitvoerder.

Huwelijk of geregistreerd partnerschap met iemand anders

Bij hertrouwen met iemand anders of als u een geregistreerd partnerschap aangaat, heeft dat geen invloed op de verdeling van het pensioen. Uitgangspunt is namelijk dat het verdeelde pensioen het resultaat is van de inspanningen tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap van beide ex-partners en is bedoeld voor hen beiden.

Bron: Rijksoverheid

 

Comment Section

1 reactie op “Wat gebeurt er met het ouderdomspensioen bij hertrouwen met mijn ex-partner?


Door B.D.Vlasblom op 15 januari 2018

Ik ben 77 jaar oud en dus met pensioen. Ben gescheiden en hertrouwd. Gaat weduwenpensioen naar tweede echtgenoot?

Plaats een reactie