Zo regelen we samen je scheiding

In dit schema ‘Zo regelen we samen je scheiding‘ laten we je zien wat we voor jou kunnen doen. Je scheiding op een makkelijke en overzichtelijke manier regelen. Dat is ons doel. We doen dit iedere dag, de hele dag. Dus je kan er van op aan dat je in goede handen bent. Ook hebben we er voor gezorgd dat de kosten voor je scheiding zo laag mogelijk zijn. Hier kan je precies zien hoe we dat doen.

Dit zijn de stappen van je echtscheiding

    1. Maak een account om je scheiding te gaan regelen
    2. Vul de vragen over je echtscheiding in
    3. We starten je scheiding
    4. Online gesprek over de scheidingsstukken
    5. We maken de echtscheidingsstukken op
    6. Jullie ondertekenen het echtscheidingsconvenant
    7. We maken het verzoekschrift op voor de rechtbank
    8. We betalen het griffierecht voor de scheiding
    9. We starten de echtscheidingsprocedure bij de rechtbank
    10. We schrijven de scheiding in bij de gemeente

    Zo regelen we samen je scheiding

    Wat doe jij? En wat doen wij?

    We hebben je scheiding in 10 stappen verdeeld. De blauwe pijlen leiden je van stap 1 naar stap 10. Links van de gele lijn staan de stappen die jij kunt doen om de scheiding te regelen. Aan de rechterkant van de gele lijn staan de stappen die wij nemen om je scheiding te regelen. Het online-gesprek bij stap 4 doen we samen. Hier kan je het schema ook nog downloaden in pdf: Zo regelen we samen je scheiding

    Maak een account om je scheiding te gaan regelen

    Om te beginnen kan je een account aanmaken op onze site. Dat kan je doen met deze link: account aanmaken voor scheiding. Zo kunnen we je persoonlijke gegevens beter beschermen. Nadat je je hebt aangemeld krijg je een mail om te bevestigen. Daarna kan je starten met het invullen van de vragenlijst.

    handig zo hoor, door de vragen die jullie stelden hebben we over veel dingen moeten nadenken waar we eigenlijk eerst niet aan hadden gedacht. Wilma, 6 juli

    Vul de vragen over je echtscheiding in

    vraagtekenZodra je je hebt aangemeld kom je in de echtscheidingscockpit. Hier kan je de vragenlijst gaan invullen waarmee wij de documenten voor je scheiding gaan opstellen. We geven aan welke vragenlijst je moet kiezen. Er zijn drie mogelijkheden

    • optie 1: je bent getrouwd en hebt kinderen die nog minderjarig zijn (= onder de 18 jaar)
    • optie 2: jullie zijn getrouwd en hebben geen kinderen, of meerderjarige kinderen
    • optie 3: jullie zijn niet getrouwd maar willen wel een ouderschapsplan voor de kinderen

    De vragenlijst is vrij specifiek. Het kan zo zijn dat je bepaalde antwoorden (nog) niet weet. Je kan de vraag dan even overslaan of invullen met 0000000. Verderop in de procedure gaan we dit dan aanvullen. Klik onderaan op de vragenlijst op verzenden. Je krijgt dan automatisch je echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan in je mailbox.

    We starten je scheiding

    Nadat je de vragenlijst klaar hebt en op verzenden hebt geklikt, ontvang je een automatische mail. In die mail vragen we je of je wilt starten met de scheiding. Wil je dat? Dan kan je ons per replymail even een berichtje sturen. We starten dan met de verdere afhandeling van jullie echtscheiding. We kijken de stukken die je via de site hebt opgesteld na en we voorzien ze van tips een aanvullingen. De aangepaste concepten ontvang je per mail, samen met een uitnodiging voor een online gesprek.

    Online gesprek over de scheidingsstukken

    Samen met een van onze mediators bespreken jullie het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan. Tijdens dit gesprek nemen we de hele scheiding door. Jullie kunnen je vragen stellen en we bespreken de opties die er zijn. Het gesprek gaat via een online verbinding met ons kantoor. Dat werkt heel makkelijk. Je ontvangt een link. Net als je partner. Je klikt op de link, ieder vanaf je eigen computer, of samen vanaf 1 computer. Daarna krijgen jullie onze mediator in beeld en kunnen jullie de meeting starten.

    We maken de echtscheidingsstukken op

    Na de online meeting weten we precies welke afspraken jullie willen maken over de scheiding. Het concept convenant en ouderschapsplan passen we aan met de aanvullende info uit het gesprek . We maken een origineel echtscheidingsconvenant op en een origineel ouderschapsplan. Jullie ontvangen dit per mail, samen met een overzicht van de aanvullende stukken die we nog nodig hebben.

    Jullie ondertekenen het echtscheidingsconvenant

    Het per mail ontvangen echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan kunnen jullie uitdraaien en ondertekenen. Wonen jullie ver van elkaar? Dan ondertekent eerst de ene partner. Die stuurt het per post naar de andere partner, en die stuurt het vervolgens naar ons. Ondertekenen per mail kan niet. De rechtbank heeft een natte handtekening nodig (zoals ze dat zo mooi noemen).

    We maken het verzoekschrift op voor de rechtbank

    Zodra we jullie stukken ontvangen gaan we alles checken. Staan alle handtekeningen en parafen er op en op de juiste plaats. Ook checken we of alle aanvullende stukken aanwezig zijn. Daarna maakt de advocaat het verzoekschrift voor de rechtbank.

    We betalen het griffierecht voor de scheiding

    Als het verzoekschrift klaar is dient de advocaat de scheiding in bij de rechtbank. Bij de rechtbank moeten we het griffierecht betalen. De hoogte van het griffierecht is afhankelijk van het feit of je wel of niet gebruik maakt van de vergoeding via de rechtsbijstand. Met vergoeding is het griffierecht lager.

    We starten de echtscheidingsprocedure bij de rechtbank

    De rechter gaat de scheiding behandelen naar aanleiding van het verzoekschrift. In het verzoekschrift worden het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan opgenomen. De rechter kijkt inhoudelijk naar de afspraken die daarin zijn vastgelegd. Staat er iets in wat niet klopt? Dan gaat de rechter hierover vragen stellen. Als alles in orde is spreek de rechter de scheiding uit. Dat heet de echtscheidingsbeschikking. De advocaat krijgt bericht zodra de rechter de beslissing heeft genomen.

    We schrijven de scheiding in bij de gemeente

    De uitspraak van de rechter (de echtscheidingsbeschikking) wordt door de advocaat ingeschreven bij de gemeente. Daardoor sta je ook in de BRP (Basis Registratie Personen) bekend als gescheiden. Je scheiding is officieel op het moment dat de gemeente de scheiding inschrijft in de BRP. De gemeente stuurt hiervan bericht.

    Zo regelen we samen je scheiding

    Zo regelen we in 10 stappen samen je scheiding. Heel overzichtelijk en transparant. Als je eerst nog vragen hebt willen we die natuurlijk graag beantwoorden. Neem even contact met ons op via deze link: contactgegevens Stichting Oprecht Scheiden

Over de schrijver
Mijn naam is Normand Jones. In 2001 ben ik begonnen als zelfstandige en heb ik Jones Mediation en Coaching opgericht. Daarvoor heb ik ruim 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als financieel specialist. Dit betekent dat ik in mijn mediations een gedegen financiele achtergrond meeneem. Als lid van de Mediators Federatie Nederland (MfN) sta ik als registermediator ingeschreven. Regelmatig werk ik als registermediator voor de Rechtbank Haarlem, de Rechtbank Alkmaar en het Hof van Justitie in Amsterdam. In mijn mediationpraktijk zie ik voornamelijk echtscheidingen, maar ook zakelijke conflicten zoals bijvoorbeeld een verstoorde arbeidsverhouding.Mediator EN coachNaast registermediator ben ik ook Coach en als zodanig lid van de Nederlandse Orde voor BeroepsCoaches (NOBCO) en de European Mentoring and Coaching Council (EMCC). Als coach begeleid ik mensen in diverse situaties. Dat kunnen privé-situaties zijn maar ook zakelijk. Soms liggen mediation en coaching in elkaars verlengde.Stichting Oprecht ScheidenIn mijn praktijk kom ik veel mensen tegen met problemen van allerlei aard. Vooral in geval van echtscheidingen zie ik veel moeilijke situaties. Een aantal jaar geleden heb ik daarom, samen met mijn collega, Stichting Oprechtscheiden opgericht. Het doel van deze stichting is om het echtscheidingsleed zo veel mogelijk te verzachten door een platform te bieden met goede en uitgebreide informatie op het gebied van scheiden. En, om mensen tijdens het proces te begeleiden naar de meest ideale situtie bij het opbouwen van hun nieuwe toekomst. Op de site van Stichting Oprecht Scheiden kunnen mensen bovendien een groot deel van hun scheiding zelf voorbereiden zodat ze zelf de regie houden over hun leven.
Reactie plaatsen