arrow_drop_up arrow_drop_down

Een ouderschapsplan maken is een boek dat scheidende ouders praktische handvatten biedt om een verantwoord ouderschapsplan te maken. Je kan hier het boek kopen maar je kan ook zelf online een ouderschapsplan gaan maken. Klik dan even op deze link:

button (28) 
Echtparen met kinderen tot 18 jaar die besluiten uit elkaar te gaan, dienen voordat hun echtscheidingszaak voor de rechter komt een ouderschapsplan te maken. Dit boek is het eerste in Nederland dat ouders een praktische handreiking doet bij het maken van zo¿n ouderschapsplan. Ook voor ieder ander die zich beroepsmatig bezighoudt met scheiden zoals rechters, advocaten, psychologen, mediators en maatschappelijk werkers biedt ´Een ouderschapsplan maken´ uitkomst.
Stap voor stap worden onderwerpen besproken die bruikbaar en van belang zijn bij het maken van een ouderschapsplan. Daarnaast geeft het boek nuttige tips en adviezen over opvoeden na een scheiding. De leeftijd en ontwikkelingsfase van een kind is belangrijk bij het maken van een ouderschapsplan, daarom wordt duidelijk stilgestaan bij een aantal belangrijke ontwikkelingspsychologische aspecten.
Dit praktische boek gaat over verdeling van de zorg en de opvoeding, over het gezag en de verblijfplaats van het kind, school en medische zaken. De auteur schroomt niet om vanuit de ontwikkeling van het kind de aandacht te vragen voor diens leeftijdsafhankelijke behoeften. Dit is een boek dat ouders in een zo vroeg mogelijk stadium van de scheiding moeten doornemen.
De auteur Pieter Vermeulen is mediator en maatschappelijk werker. Hij is gespecialiseerd op het gebied van gezin en scheiding.

Recensie(s)

Als ouders uit elkaar gaan, bijvoorbeeld vanwege een echtscheiding, heeft dit doorgaans verstrekkende gevolgen voor de betrokken kinderen. Dit boekje is een nuttige handreiking voor ouders die gaan of zijn gescheiden. Het bevat talloze tips over vragen zoals ‘hoe vertellen we het de kinderen?’ en ‘hoe regelen we de opvoeding?’ Dit om te voorkomen dat de kinderen onnodig belast worden met negatieve gevoelens (angsten, onzekerheid en dergelijke). Dit boekje geeft een voorzet voor het maken van een ouderschapsplan, een schriftelijke overeenkomst over de wederzijdse verantwoordelijkheden van de ouders na de scheiding. Het boekje maakt daarbij onderscheid naar verschillende leeftijdscategorieen van kinderen. De auteur, die werkzaam is als mediator en maatschappelijk werker, heeft een zeer toegankelijk boekje gemaakt dat voor velen van zeer groot nut kan zijn. Het bevat ook een checklist, een literatuurlijst en een verwijzing naar websites. Geillustreerd met kleurenfoto’s; het boekje bevat tevens invulpagina’s voor eigen aantekeningen. Voor deze uitgave zal een ruim publiek bestaan.

Productspecificaties Een ouderschapsplan maken

AuteurP. Vermeulen
SoortMet illustraties
TaalNederlands
Vertaald uit hetNederlands
Afmetingen7x210x147 mm
Gewicht213,00 gram
Druk1
ISBN109061006279
ISBN139789061006275
Product breedte147 mm
Product hoogte7 mm
Product lengte210 mm
Reactie plaatsen

Gelijk starten met je scheiding?

We gebruiken cookies: