arrow_drop_up arrow_drop_down

Mijn echtscheiding werd  8 jaar geleden uitgesproken, in de maand december. Geen feestmaand voor mijn ex en mijn 3 dochters. Het is voor hen nu definitief, onomkeerbaar. Nadat de echtscheidingspapieren in de brievenbus lagen heeft mijn ex helemaal niets meer tegen me gezegd, alleen goedemorgen, hallo of doei. Wat kan hij soms toch een verschrikkelijke  man zijn.

Niet meer samen

niet meer samenWaarom wilde ik scheiden? Ik had het verder goed met hem. Allereerst was hij geen slechte man, maar wel een negatieve, humeurige. Hij is het tegenovergestelde van mij, en dat trok ik niet langer. We hebben 30 jaar samengeleefd, zelfs ons zilveren bruiloftsfeest gevierd, maar opeens sloegen bij mij in september de stoppen door.

Gezelligheid

Het is bijna kerst en dat wil ik niet ongemerkt voorbij laten gaan. De kerstboom heb ik van zolder gehaald en rijkelijk versierd. Ik heb kerstcadeaus gekocht voor onder de boom, ook voor mijn ex. Ik wilde gewoon samen kerstavond vieren met lekker eten en cadeaus. Mijn dochters vonden het leuk dat ik de boom neergezet heb en boden spontaan aan om voor het diner te zorgen. Ze zijn 18, 21 en 23 jaar oud, en alle kookboeken werden tevoorschijn gehaald. Samen met de oudste deed ik de boodschappen, en op de dag trokken zij de keuken met zijn 3en in. Ik zat achter de computer, dus in de buurt als ze hulp nodig hebben.

Het diner was gezellig, de meiden hebben er echt werk van gemaakt en vertelden ze aan tafel van alles en nog wat. Het was wat beladen maar ook gezellig en leuk, dankzij mijn dochters!!

Feestmaand

stilte scheidenIk zette na het eten een grote pot thee en gingen we  in de zithoek zitten. We dronken thee  met een groot stuk koek en werden de cadeaus stuk voor stuk uitgepakt. Ik houd van gedichtjes en heb voor een ieder een gedichtje gemaakt en een stukje geschreven en deze voorgelezen. De titel is stilte vanwege het feit dat mijn ex niets meer zegt!

STILTE

Wie luistert naar stilte, vindt een weg

Je kan door stilte erachter komen waar  je heen wilt gaan, wat je wilt en hoe.

Wanneer het werkelijk stil is in jezelf, kan er inzicht ontstaan.

Je kan je meer concentreren door met  maar met 1 ding bezig zijn.

Ga niet in op prikkels om je heen, maar doe wat je doet met alle aandacht

Eten in stilte, dan proef je de pure smaak van het voedsel, het heeft meer smaak.

Stilte is rust

Het hoeft niet te betekenen dat er geen geluiden zijn, wel dat je je veel meer bewust ben van kleine dingen.

Stilte is genieten in jezelf!!

Over Margot

Margot Dekker is zelf single en schrijft uit eigen ervaring. Ze organiseert activiteiten voor singles in Noord-Holland. Wil je in contact komen met Margot? Vul dan ons contactformulier even in of bel 0900-588 88 88.

Reactie plaatsen

Gelijk starten met je scheiding?

We gebruiken cookies: