Ouderschapsplan bij echtscheiding

Lisa’s ouders zijn gescheiden. In dit filmpje het verhaal van Lisa van 13. Ze heeft het gevoel dat haar ouders de verantwoordelijkheid voor de keuzes die gemaakt moeten worden, bij haar leggen.

 

Ouderschapsplan bij echtscheiding is belangrijk

kind scheidenEen ouderschapsplan maken als je gaat scheiden lijkt soms een beetje overdreven. Het gaat toch allemaal goed? We zien wel hoe het loopt.. Dat zijn veelgehoorde uitspraken. In de praktijk blijkt het vaak niet echt mee te vallen. Over kleine ergernissen kan de boel soms goed ontploffen. Met een goed uitgewerkt ouderschapsplan kan je dit voor een deel voorkomen. Duidelijke afspraken op papier geven toch een beetje houvast. Dat is belangrijk in een periode waarin alles verandert. Vooral je kinderen kan je daar mee helpen. Zo geef je ze een beetje structuur in hun veranderende leven.

De rechter en de wet

echtscheiden vrouwNaast alle genoemde goede redenen om een goed ouderschapsplan op te stellen, is het ook gewoon wettelijk verplicht. Als je gaat scheiden en kinderen onder de 18 jaar hebt, of als je een geregistreerd partnerschap wilt beëindigen en je hebt kinderen, dan ben je volgens de wet verplicht een ouderschapsplan te maken. De rechter beoordeelt je plan samen met het indiende echtscheidingsconvenant. Als er onduidelijke afspraken in je ouderschapsplan staan, zal de rechter daar vragen over stellen.

Hoe kan je een goed ouderschapsplan opstellen

echtscheiding vrouwenOp onze site geven we je tips over hoe een goed ouderschapsplan op te stellen. Ook kan je met onze gratis service zelf een ouderschapsplan opstellen dat aan alle juridische eisen voldoet en dat precies past bij jullie situatie. Hoe kan dat dan? Ieder situatie is toch weer anders? Dat klopt. Daarom kan je in ons ouderschapsplan ook zelf teksten toevoegen. Met een lange vragenlijst leiden we je langs alle onderwerpen waarover je moet nadenken en beslissen. Op de meeste vragen kan je een meerkeuze-antwoord geven. Zo maken we je het makkelijk. Wil je dingen toevoegen? Dan kan dat ook. Je ouderschapsplan wordt naar je mailbox verzonden. Wil je hulp bij het opstellen? Dat kan ook. Bel ons dan even op 0900-588 88 88 of mail ons via info@oprechtscheiden.nl. Wil je gelijk starten met het ouderschapsplan? Ga dan naar deze pagina: ouderschapsplan maken

Wat vind je van het verhaal van Lisa?

Laat ons weten wat je van het verhaal van Lisa vindt. Je kan gebruik maken van onderstaande commentbox.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Martine Blom Na een aantal jaren als grafisch vormgever gewerkt te hebben, ben ik gestopt om volledig voor ons jonge gezin te gaan. Nu de kinderen groter zijn, loopt mijn hoofd weer over van kleur, en dat moet eruit! Op een muur en vooral op papier kan ik me lekker uitleven, ik laat het creëren weer toe. Potlood, markers, pennetjes, acryl en linoleum zijn mijn meest gebruikte materialen. Ik hoop dat ik de verhalen, die niet altijd blij en luchtig zijn, op een goede manier beeldend kan maken voor Stichting Oprecht Scheiden
Reactie plaatsen