Beter scheiden

Beter scheiden is natuurlijk op twee manieren uit te leggen. Is het beter om te scheiden? Of kan je, als je dan toch besluit te gaan scheiden, dat op een betere manier doen. Wat vind jij? Bij Stichting Oprecht Scheiden hebben we al heel veel mensen geholpen met hun scheiding. Of het beter is om te scheiden is natuurlijk een puur persoonlijke vraag. Het antwoord verschilt per persoon en ook per moment waarop je de vraag stelt. Misschien leek een scheiding eerst een goed idee, maar later toch niet. Of andersom. Op de vraag of je op een betere manier kan scheiden, hebben we echter wel een antwoord. Dat kan. Op onze site geven we aan HOE: button (1)

Boek: Beter scheiden

Over beter scheiden is ook een boek geschreven. Het boek Beter scheiden gaat over het volgende: Iedere 13 seconden gaat er iemand op de wereld scheiden. In Nederland zijn dat ongeveer 33.000 mensen per jaar. De helft van deze scheidingen verloopt goed. Wills Langedijk, advocaat-mediator, beschrijft in Beter Scheiden de verschillende fasen van het onvermijdelijke verloop. Ze geeft op een prettig leesbare en invoelende toon praktische informatie, pittige analyses en ter zake doende adviezen. button (28)

Creatieve oplossingen

Beter scheidenIn het boek Beter scheiden laat de auteur zien dat er voor ieder probleem en conflict een aanvaardbare oplossing is. Een ervaren advocaat-mediator, die niet bij het conflict betrokken is, maar wel het overzicht heeft, kan uitkomst bieden door de gesprekken te structureren, te informeren en te reguleren. Samen worden vaak creatieve oplossingen gevonden waar iedereen tevreden mee kan zijn, en die de relatie niet onnodig beschadigen.
Beter Scheiden is er voor diegenen die de stress de baas willen blijven, en heel en veilig aan de andere kant van de scheiding willen komen.

Recensie(s)

In dit gemakkelijk leesbare boek wordt de lezer aan de hand genomen door alle fasen van een echtscheiding heen. Veel voorkomende valkuilen en mogelijke oplossingen worden beschreven en geanalyseerd. De schrijfster geeft tevens bij elke stap in het scheidingsproces praktische adviezen. Ook andere aspecten van een echtscheiding zoals de kosten, de mogelijkheid van mediation, de emotionele aspecten en hoe om te gaan met de kinderen worden besproken. Daarnaast wordt tevens advies gegeven over hoe om te gaan met de eerste tijd na de echtscheiding. De uitgave is bedoeld om het scheidingsproces minder stressvol te laten zijn. De schrijfster is advocate, scheidingsmediator en oprichtster van de website www.beterscheiden.nl. In dit boek deelt zij haar persoonlijke en werkervaring over echtscheidingen. Bedoeld voor ieder die te maken heeft met een scheiding. Ook mensen met wie het op huwelijksgebied wat minder gaat, kunnen baat hebben bij dit boek.

Productspecificaties Beter scheiden

Productinformatie

Auteur W. Langedijk
Overige betrokkenen Frank Schuitemaker
Taal Nederlands
Vertaald uit het Nederlands
Afmetingen 10x223x139 mm
Gewicht 147,00 gram
Druk 1
ISBN10 9066658495
ISBN13 9789066658493
Product breedte 139 mm
Product hoogte 10 mm
Product lengte 223 mm

button (28)

Over de schrijver
Mijn naam is Normand Jones en in 2001 ben ik begonnen als zelfstandige en heb Jones Mediation en Coaching opgericht. Daarvoor heb ik ruim 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als financieel specialist. Dit betekent dat ik in mijn mediations een gedegen financiele achtergrond meeneem. Ik ben aangesloten bij de MfN (voorheen NMI) en sta geregistreerd als registermediator. Daarnaast ben ik lid van de Mediators Federatie Nederland (MfN). Regelmatig werk ik als registermediator voor de Rechtbank Haarlem, de Rechtbank Alkmaar en het Hof van Justitie in Amsterdam. In mijn mediationpraktijk zie ik voornamelijk echtscheidingen, maar ook zakelijke conflicten zoals bijvoorbeeld een verstoorde arbeidsverhouding. Mediator EN coach Naast registermediator ben ik ook Coach en als zodanig lid van de Nederlandse Orde voor BeroepsCoaches (NOBCO) en de European Mentoring and Coaching Council (EMCC). Als coach begeleid ik mensen in diverse situaties. Dat kunnen privé-situaties zijn maar ook zakelijk. Soms liggen mediation en coaching in elkaars verlengde. Stichting Oprecht Scheiden In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen met problemen van allerlei aard. Vooral in geval van echtscheidingen zie ik veel moeilijke situaties. Een aantal jaar geleden heb ik daarom Stichting Oprechtscheiden opgericht. Het doel van deze stichting is om het echtscheidingsleed zo veel mogelijk te verzachten door een platform te bieden met goede en uitgebreide informatie op het gebied van scheiden. Op de site van Stichting Oprecht Scheiden kunnen mensen bovendien een groot deel van hun scheiding zelf voorbereiden zodat ze zelf de regie houden over hun leven.
Reactie plaatsen