Beter vechtscheiden

Laten we eerlijk zijn. Als je dit boek, beter vechtscheiden,  hebt gekocht, gestolen, geleend of inkijkt in de boekhandel, is de liefde niet meer wat het ooit geweest is. Althans niet tussen jou en je partner. button (28)

Misschien zijn jullie als broer en zus en heb je genoeg van deze passieloze relatie. Misschien ben je er net achter gekomen dat je partner er een relatie naast heeft, drugsverslaafd is, schulden maakt of lid van de Jehova’s wil worden. Misschien is je toekomstige ex een hork of een heks en valt er niet mee te praten. Misschien ben je dat zelf wel, is de scheiding je overkomen en is de liefde wat jou betreft helemaal nog niet over. Wat dan ook, als de vraag niet meer is óf je wilt scheiden, maar hóe je dat wilt, en je wilt weten wat je moet doen als dat niet in onderling overleg zal gaan, is dit boek precies wat je nodig hebt.button (28)

Beter Vechtscheiden gaat in op de juridische, psychologische en emotionele aspecten van de vechtscheiding en hoe je die in je eigen voordeel inzet. Over de rol van advocaten en rechters. Over gemene, achterbakse, wanstaltige strategieën en tactieken.

Wills Langedijk, mediator en advocaat, baseert haar tweede echtscheidingsboek op 25 jaar ervaring. Haar intentie is mensen zo goed mogelijk door een scheiding te helpen. Zij beschrijft de vechtscheiding als een gevaarlijke, zware reis door het onbekende, onherbergzame vechtscheidingsland vol landmijnen, hinderlagen en valkuilen waar ze de scheidende lezer doorheen loodst.
Een boek dat je helpt om meer controle te krijgen over je vechtscheiding en je leven.

Zie voor een compleet overzicht van echtscheidingsboeken, de website http://www.scheidingsboeken.nl

Recensie(s)

Dit boek gaat in op de juridische, psychologische en emotionele aspecten van vechtscheiden. Hoe je dat in je eigen voordeel kunt inzetten. Wills Langedijk (52) is advocate, gecertificeerd mediator en oprichtster van Beterscheiden.nl. Ze geeft ook trainingen en workshops. Eerder schreef ze ‘Beter scheiden’, 2007. 65% van de echtscheidingen wordt in overleg afgedaan. Bij de overige 35% wordt een juridische strijd geleverd. Dit boek gaat over de negatieve kanten van vechtscheiden. Aan de hand van voorbeelden vertelt de auteur over de gang van zaken in de rechtbank, over de rol van de rechter en de advocaat. Ze wijst de weg om er zo voordelig mogelijk uit te komen. Informatief en overzichtelijk met veel nuttige adviezen van binnen uit. Het boek is voorzien van een korte literatuurlijst met Engelstalige boeken (uit de Verenigde Staten); voor de lezer is een meer toegankelijke lijst met naslagwerken passender. Bij een volgende druk kunnen de spellingfouten worden verbeterd. Voor personen die willen scheiden of daar al mee bezig zijn. Ook voor advocaten en rechters.

Productspecificaties Beter Vechtscheiden

Productinformatie

Auteur Wills Langedijk
Soort Met illustraties
Taal Nederlands
Vertaald uit het Nederlands
Afmetingen 9x223x139 mm
Gewicht 174,00 gram
Druk 1
ISBN10 9088502994
ISBN13 9789088502996
Product breedte 139 mm
Product hoogte 9 mm
Product lengte 223 mm
Over de schrijver
Mijn naam is Normand Jones en in 2001 ben ik begonnen als zelfstandige en heb Jones Mediation en Coaching opgericht. Daarvoor heb ik ruim 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als financieel specialist. Dit betekent dat ik in mijn mediations een gedegen financiele achtergrond meeneem. Ik ben aangesloten bij de MfN (voorheen NMI) en sta geregistreerd als registermediator. Daarnaast ben ik lid van de Mediators Federatie Nederland (MfN). Regelmatig werk ik als registermediator voor de Rechtbank Haarlem, de Rechtbank Alkmaar en het Hof van Justitie in Amsterdam. In mijn mediationpraktijk zie ik voornamelijk echtscheidingen, maar ook zakelijke conflicten zoals bijvoorbeeld een verstoorde arbeidsverhouding. Mediator EN coach Naast registermediator ben ik ook Coach en als zodanig lid van de Nederlandse Orde voor BeroepsCoaches (NOBCO) en de European Mentoring and Coaching Council (EMCC). Als coach begeleid ik mensen in diverse situaties. Dat kunnen privé-situaties zijn maar ook zakelijk. Soms liggen mediation en coaching in elkaars verlengde. Stichting Oprecht Scheiden In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen met problemen van allerlei aard. Vooral in geval van echtscheidingen zie ik veel moeilijke situaties. Een aantal jaar geleden heb ik daarom Stichting Oprechtscheiden opgericht. Het doel van deze stichting is om het echtscheidingsleed zo veel mogelijk te verzachten door een platform te bieden met goede en uitgebreide informatie op het gebied van scheiden. Op de site van Stichting Oprecht Scheiden kunnen mensen bovendien een groot deel van hun scheiding zelf voorbereiden zodat ze zelf de regie houden over hun leven.
wills langedijk
Door

wills langedijk

op 22 Jun 2015

Graag laat ik jullie weten dat 11 september het boekje : 'de betere grijze scheiding'- uit elkaar na je 50ste zal verschijnen.

Normand
Door

Normand

op 22 Jun 2015

Bedankt voor je reactie Wills. Mail je ons tzt de info over het boek 'de betere grijze scheiding'? Dan kunnen we er op onze site aandacht aan besteden.

Reactie plaatsen