En de kinderen scheiden mee
Boeken over scheiden
Normand Jones
Boeken over scheiden
06/01/2015
2 min
0

En de kinderen scheiden mee

06/01/2015
2 min
0

Dit boek, En de kinderen scheiden mee, gaat over de kinderen van ouders die gaan scheiden. De meeste kinderen van gescheiden ouders voelen zich verdrietig, verward, boos, schuldig en in tweestrijd met zichzelf. Als ze deze gevoelens niet kunnen uiten en op een gezonde manier kunnen verwerken, dan is de kans groot dat het beeld dat het kind van zichzelf en van anderen heeft wordt aangetast. button (28) 

Invloed op het kind

Hoe een kind de scheiding ervaart zal aanzienlijke invloed hebben op zijn vermogen om later zelf liefdesrelaties aan te gaan, deze in stand te houden en een goede ouder te worden. Hoewel echtscheiding een probleem van het hele gezin is, gaat dit boek op de eerste plaats over de kinderen; over de impact die de scheiding op hen heeft vanaf de geboorte tot de eerste jaren van volwassenheid en hoe je daar als ouder het beste mee omgaat. De bedoeling van dit boek is niet om ouders in de rol van therapeut te dwingen. Het is een hulpboek waaruit je specifieke hoofdstukken of korte fragmenten kunt halen die over problemen gaan waar je als gescheiden ouder mee kampt. Heb je vragen of wil je begeleiding? Neem dan contact met ons op neem contact op

Groepssessie

en de kinderen scheiden mee‘En de kinderen scheiden mee’ is gebaseerd op de observaties en ervaringen van Gary Neuman met meer dan 20.000 Amerikaanse kinderen en hun ouders die hebben deelgenomen aan het Zandkastelenprogramma, een intensieve groepssessie met kinderen van gescheiden ouders in de leeftijd van 6 tot 17 jaar. Het boek is bewerkt door Lianne van Lith en Marieke Visser die dagelijks werken met ouders en kinderen met problemen rondom de scheiding.

Recensie

In dit boek wordt de invloed van een echtscheiding op de daarbij betrokken kinderen besproken. Er worden suggesties gegeven voor een opvoedkundige aanpak die de kinderen zal helpen, zodat ze minder last zullen hebben van deze omstandigheid, ook al blijft het moeilijk een weg te vinden. Allerlei facetten komen aan bod, zoals bijvoorbeeld stiefouders. Ook worden de afzonderlijke leeftijdsfasen van het kind behandeld. Er is een duidelijke hoofdstukindeling. Dingen om te doen zijn in omkaderde stukjes aangegeven. De schrijvers hebben hun boek gebaseerd op gegevens uit een Amerikaans onderzoek onder meer dan 20.000 kinderen. Het boek is te beschouwen als een soort zelfhulpboek voor gescheiden ouders en professionele begeleiders.

Productspecificaties

En de kinderen scheiden mee

Auteur G. Neuman, Patricia Romanowski
Co-auteur Patricia Romanowski
Overige betrokkenen Rene de Graaf, Lianne van Lith
Taal Nederlands
Afmetingen 18x240x170 mm
Gewicht 499,00 gram
Druk 2
ISBN10 9066655127
ISBN13 9789066655126
Product breedte 170 mm
Product hoogte 18 mm
Product lengte 240 mm
Reacties
Categorieën