De scheiding van je ouders | Wie kan jou helpen? | Gratis advies

De scheiding van je ouders | Wie kan jou helpen? | Gratis advies

De scheiding van je ouders is vast niet makkelijk voor ze. Maar ook voor jou verandert er nogal wat. Ook dat is lang niet altijd makkelijk. Meestal zijn scheidende ouders toch wel veel met zichzelf bezig. En omdat jij niet klaagt, denken ze dat het met jou best goed gaat. Natuurlijk wil je ze niet extra belasten met jouw zorgen. Maar dat wil nog niet zeggen dat voor jou alles in orde is. Wij begrijpen dat heel goed. Heb je nou vragen over de scheiding van je ouders? Dan kan je contact opnemen met de Kinder- en Jongerenrechtswinkel.

Wat kan de Kinder- en Jongerenrechtswinkel voor je doen?

kinder en jongerenrechtswinkel bestuurBij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel kan je terecht voor vragen over rechten en plichten rondom de scheiding van je ouders. De Stichting geeft je gratis advies en hulp op juridisch gebied. Dus wil je bijvoorbeeld iets weten over bij wie je nu moet gaan wonen? Of denk je dat je naar de rechtbank moet en wil je dat niet? Of weet je niet of je moet kiezen voor je vader of je moeder? Met al deze vragen kan je terecht bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel. De afkorting die we gebruiken is trouwens KJRW 😉

Hoe werkt de KJRW?

Op de website van de KJRW komen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder het onderwerp ‘Thuis’.  Onder het kopje ‘Ouders uit elkaar’ kan je alvast wat meer informatie vinden. Heb je zelf vragen of hulp nodig? Of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Dan kan je contact opnemen met de KJRW. Als je wilt kan dat ook anoniem.

Wanneer is de KJRW bereikbaar?

De vrijwilligers van de KJRW zijn bereikbaar op:

  • elke doordeweekse dag van 15:00-18:00 uur
  • en de eerste zaterdag van de maand van 10:00-13:00 uur

Je kan contact opnemen via e-mail, WhatsApp of telefonisch. Ook kun je langskomen, met of zonder afspraak. Het adres is: Rustenburgerstraat 380 huis 1072 HG Amsterdam. Ook in andere plaatsen in Nederland zijn er Jeugdrechtswinkels. Zie hieronder voor verdere adressen.

Dit zijn de contactgegevens van de KJRW

Telefoon: 020-6260067

Whatsapp: 06-44872355

Email: info@kinderrechtshulp.nl

Zo ga je rechtstreeks naar de site van de Kinder- en Jongerenrechtswinkel in Amsterdam.

De scheiding van je ouders

En als je ouders zélf vragen hebben over hun scheiding? Dan kan je ze de contactgegevens van Sandra van Stichting Oprechtscheiden. Zij kan alle vragen over scheiden beantwoorden en kan je ouders vast verder helpen. Dit is de link naar haar contactgegevens.

Over de schrijver
Mijn naam is Mirjam Timmerman en ik ben jurist. Ik ben in 1993 afgestudeerd in het Internationaal recht. Samen met mijn collega, ben ik een van de initiatiefnemers van Stichting Oprecht Scheiden. In onze echtscheidingspraktijk hebben wij dagelijks met scheidingen te maken. Ook privé zien we het scheidingsleed om ons heen. Met onze stichting hebben wij ons ten doel gesteld mensen in een scheidingssituatie zo goed mogelijk te helpen. We houden van ons werk en proberen daarom altijd te streven naar de hoogste kwaliteit. We zorgen voor constante bijscholing en blijven in ons vakgebied op de hoogte van wat speelt. Met onze stichting willen we een platform bieden waar alle informatie over scheiden samenkomt. We vinden dat goed geïnformeerde mensen beter in staat zijn om de juiste beslissingen te nemen. Dat voorkomt veel ruzie en beperkt ook de last die de kinderen hebben van een scheiding.
Reactie plaatsen