Scheiding indienen bij de rechtbank
Echtscheiding van A tot Z
Normand Jones
Echtscheiding van A tot Z
01/16/2015
1 min
0

Scheiding indienen bij de rechtbank

01/16/2015
1 min
0

Je scheiding indienen bij de rechtbank kan je helaas niet zelf doen. Daarvoor heb je een advocaat nodig. Veel scheidingsstukken kan je zelf voorbereiden via diverse toepassingen op onze website. De verdere afhandeling van je scheiding, inclusief je scheiding indienen bij de rechtbank regelen wij graag voor je.Als je een ondertekend echtscheidingsconvenant hebt (en een ouderschapsplan als je kinderen hebt) kunnen wij het verzoekschrift tot echtscheiding voor je indienen bij de rechtbank. Daarbij verzorgen we de akte van berusting en machtiging tot inschrijving bij de gemeente. Ook laten we de beschikking inschrijven bij de gemeente zodat je hele scheiding van A tot Z is geregeld. De kosten die hieraan zijn verbonden liggen tussen de € 56,- en € 795,- per persoon, afhankelijk van je inkomen.

Scheiding van A tot Z geregeld

Een scheiding wordt altijd beoordeeld door de rechter. De rechter checkt of er geen onwettelijke of oneerlijke dingen worden afgesproken. De rechter doet dit door het echtscheidingsconvenant door te nemen. In dit stuk staan alle afspraken die jullie met elkaar hebben gemaakt over je scheiding. Je kan zo’n echtscheidingsconvenant zelf opstellen via onze site. Je kan het ook door een advocaat of mediator laten maken. Zodra je een convenant hebt waarmee je akkoord gaat, kan je het ondertekenen. Na ondertekening kunnen wij het voor je indienen bij de rechtbank. Je hoeft dan dus geen advocaat meer te zoeken.

Rechtsbijstand

Afhankelijk van je inkomen kunnen wij rechtsbijstand, of ook wel genoemd een toevoeging, voor je aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. Als je inkomen aan bepaalde vereisten voldoet kan je hier voor in aanmerking komen. Als je rechtsbijstand krijgt zijn de kosten voor je echtscheiding flink lager. Je hoeft dan alleen een eigen bijdrage te betalen. De Raad voor Rechtsbijstand betaalt de advocaat en/of mediator. De eigen bijdrage is vanaf € 56,- per persoon. Je hebt dan verder geen kosten aan de echtscheiding.

Meer informatie

Meer informatie over het indienen van je echtscheiding bij de rechtbank of wil je weten of je voor rechtsbijstand in aanmerking komt? Neem contact met ons op via 0900-588 88 88. In de rechter kolom tref je al onze contactinformatie aan.

Reacties
Categorieën