Scheiding indienen bij de rechtbank

Je scheiding indienen bij de rechtbank kan je helaas niet zelf doen. Daarvoor heb je een advocaat nodig. Veel scheidingsstukken kan je zelf voorbereiden via diverse toepassingen op onze website. De verdere afhandeling van je scheiding, inclusief je scheiding indienen bij de rechtbank regelen wij graag voor je.Als je een ondertekend echtscheidingsconvenant hebt (en een ouderschapsplan als je kinderen hebt) kunnen wij het verzoekschrift tot echtscheiding voor je indienen bij de rechtbank. Daarbij verzorgen we de akte van berusting en machtiging tot inschrijving bij de gemeente. Ook laten we de beschikking inschrijven bij de gemeente zodat je hele scheiding van A tot Z is geregeld. De kosten die hieraan zijn verbonden liggen tussen de € 56,- en € 795,- per persoon, afhankelijk van je inkomen.

Scheiding van A tot Z geregeld

Een scheiding wordt altijd beoordeeld door de rechter. De rechter checkt of er geen onwettelijke of oneerlijke dingen worden afgesproken. De rechter doet dit door het echtscheidingsconvenant door te nemen. In dit stuk staan alle afspraken die jullie met elkaar hebben gemaakt over je scheiding. Je kan zo’n echtscheidingsconvenant zelf opstellen via onze site. Je kan het ook door een advocaat of mediator laten maken. Zodra je een convenant hebt waarmee je akkoord gaat, kan je het ondertekenen. Na ondertekening kunnen wij het voor je indienen bij de rechtbank. Je hoeft dan dus geen advocaat meer te zoeken.

Rechtsbijstand

Afhankelijk van je inkomen kunnen wij rechtsbijstand, of ook wel genoemd een toevoeging, voor je aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. Als je inkomen aan bepaalde vereisten voldoet kan je hier voor in aanmerking komen. Als je rechtsbijstand krijgt zijn de kosten voor je echtscheiding flink lager. Je hoeft dan alleen een eigen bijdrage te betalen. De Raad voor Rechtsbijstand betaalt de advocaat en/of mediator. De eigen bijdrage is vanaf € 56,- per persoon. Je hebt dan verder geen kosten aan de echtscheiding.

Meer informatie

Meer informatie over het indienen van je echtscheiding bij de rechtbank of wil je weten of je voor rechtsbijstand in aanmerking komt? Neem contact met ons op via 0900-588 88 88. In de rechter kolom tref je al onze contactinformatie aan.

Over de schrijver
Mijn naam is Normand Jones en in 2001 ben ik begonnen als zelfstandige en heb Jones Mediation en Coaching opgericht. Daarvoor heb ik ruim 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als financieel specialist. Dit betekent dat ik in mijn mediations een gedegen financiele achtergrond meeneem. Ik ben aangesloten bij de MfN (voorheen NMI) en sta geregistreerd als registermediator. Daarnaast ben ik lid van de Mediators Federatie Nederland (MfN). Regelmatig werk ik als registermediator voor de Rechtbank Haarlem, de Rechtbank Alkmaar en het Hof van Justitie in Amsterdam. In mijn mediationpraktijk zie ik voornamelijk echtscheidingen, maar ook zakelijke conflicten zoals bijvoorbeeld een verstoorde arbeidsverhouding. Mediator EN coach Naast registermediator ben ik ook Coach en als zodanig lid van de Nederlandse Orde voor BeroepsCoaches (NOBCO) en de European Mentoring and Coaching Council (EMCC). Als coach begeleid ik mensen in diverse situaties. Dat kunnen privé-situaties zijn maar ook zakelijk. Soms liggen mediation en coaching in elkaars verlengde. Stichting Oprecht Scheiden In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen met problemen van allerlei aard. Vooral in geval van echtscheidingen zie ik veel moeilijke situaties. Een aantal jaar geleden heb ik daarom Stichting Oprechtscheiden opgericht. Het doel van deze stichting is om het echtscheidingsleed zo veel mogelijk te verzachten door een platform te bieden met goede en uitgebreide informatie op het gebied van scheiden. Op de site van Stichting Oprecht Scheiden kunnen mensen bovendien een groot deel van hun scheiding zelf voorbereiden zodat ze zelf de regie houden over hun leven.
Reactie plaatsen