arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe werkt dat, een echtscheiding

Hoe werkt dat, een echtscheiding? Hoe pak je dat aan? Het allerbelangrijkste is dat je de afspraken die je met elkaar wilt maken, op papier krijgt. Maar hoe weet je dan wat je moet en wilt afspreken? En hoe zet je dat op papier? Daarvoor hebben wij een oplossing bedacht.

Eerst even wat informatie

hoe werkt scheidenDe afspraken over je scheiding leg je vast in een echtscheidingsconvenant en als je kinderen hebt leg je de afspraken met betrekking tot je kinderen vast in een ouderschapsplan. Je hebt dus twee stukken nodig; een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan.

Hoe kom je aan deze stukken.

Met gebruik van onze gratis online tools kan je een ouderschapsplan en een echtscheidingsconvenant opstellen. Je meld je aan, vult een uitgebreide vragenlijst in over de afspraken die je met elkaar wilt maken. Daarna krijg je automatisch een 1e concept echtscheidingsconvenant en/of een ouderschapsplan in je mailbox.

Stukken controleren

hoe werkt dat, een echtscheidingWij kijken deze stukken voor je na en voorzien ze van tips en opmerkingen. We mailen heen en weer met aanvullingen en verbeteringen totdat de stukken helemaal goed zijn.

Als de stukken helemaal klaar zijn kunnen jullie ondertekenen. De ondertekende stukken sturen jullie naar ons op, samen met de benodigde akten (per mail laten we je stap voor stap precies weten wat we nodig hebben).

Indienen bij de rechtbank

Dan dienen wij de echtscheiding in bij de rechtbank. De rechter beoordeelt het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan. Als alles in orde is spreekt de rechter de echtscheiding uit. Wij schrijven de scheiding in bij de gemeente en dan zijn jullie officieel gescheiden.

Wat maakt onze methode bijzonder?

  • bij ons maak je zelf een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan met behulp van onze site. Zo heb je geen hoge advocaatkosten.
  • alles kan online. Je hoeft niet naar kantoor of de rechtbank te komen (tenzij er iets bijzonders aan de hand is en de rechter daarover vragen heeft).
  • je werkt in je eigen tempo. Niet te langzaam doordat je op de advocaat moet wachten. En niet te snel. Je bepaalt het tempo zelf.

Nog meer voordelen weten? check even op de site

Reactie plaatsen

Gelijk starten met je scheiding?

We gebruiken cookies: