Hoe werkt dat, een echtscheiding

Hoe werkt dat, een echtscheiding? Hoe pak je dat aan? Het allerbelangrijkste is dat je de afspraken die je met elkaar wilt maken, op papier krijgt. Maar hoe weet je dan wat je moet en wilt afspreken? En hoe zet je dat op papier? Daarvoor hebben wij een oplossing bedacht.

Eerst even wat informatie

hoe werkt scheidenDe afspraken over je scheiding leg je vast in een echtscheidingsconvenant en als je kinderen hebt leg je de afspraken met betrekking tot je kinderen vast in een ouderschapsplan. Je hebt dus twee stukken nodig; een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan.

Hoe kom je aan deze stukken.

Met gebruik van onze gratis online tools kan je een ouderschapsplan en een echtscheidingsconvenant opstellen. Je meld je aan, vult een uitgebreide vragenlijst in over de afspraken die je met elkaar wilt maken. Daarna krijg je automatisch een 1e concept echtscheidingsconvenant en/of een ouderschapsplan in je mailbox.

Stukken controleren

hoe werkt dat, een echtscheidingWij kijken deze stukken voor je na en voorzien ze van tips en opmerkingen. We mailen heen en weer met aanvullingen en verbeteringen totdat de stukken helemaal goed zijn.

Als de stukken helemaal klaar zijn kunnen jullie ondertekenen. De ondertekende stukken sturen jullie naar ons op, samen met de benodigde akten (per mail laten we je stap voor stap precies weten wat we nodig hebben).

Indienen bij de rechtbank

Dan dienen wij de echtscheiding in bij de rechtbank. De rechter beoordeelt het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan. Als alles in orde is spreekt de rechter de echtscheiding uit. Wij schrijven de scheiding in bij de gemeente en dan zijn jullie officieel gescheiden.

Wat maakt onze methode bijzonder?

  • bij ons maak je zelf een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan met behulp van onze site. Zo heb je geen hoge advocaatkosten.
  • alles kan online. Je hoeft niet naar kantoor of de rechtbank te komen (tenzij er iets bijzonders aan de hand is en de rechter daarover vragen heeft).
  • je werkt in je eigen tempo. Niet te langzaam doordat je op de advocaat moet wachten. En niet te snel. Je bepaalt het tempo zelf.

Nog meer voordelen weten? check even op de site

Over de schrijver
Mijn naam is Normand Jones en in 2001 ben ik begonnen als zelfstandige en heb Jones Mediation en Coaching opgericht. Daarvoor heb ik ruim 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als financieel specialist. Dit betekent dat ik in mijn mediations een gedegen financiele achtergrond meeneem. Ik ben aangesloten bij de MfN (voorheen NMI) en sta geregistreerd als registermediator. Daarnaast ben ik lid van de Mediators Federatie Nederland (MfN). Regelmatig werk ik als registermediator voor de Rechtbank Haarlem, de Rechtbank Alkmaar en het Hof van Justitie in Amsterdam. In mijn mediationpraktijk zie ik voornamelijk echtscheidingen, maar ook zakelijke conflicten zoals bijvoorbeeld een verstoorde arbeidsverhouding. Mediator EN coach Naast registermediator ben ik ook Coach en als zodanig lid van de Nederlandse Orde voor BeroepsCoaches (NOBCO) en de European Mentoring and Coaching Council (EMCC). Als coach begeleid ik mensen in diverse situaties. Dat kunnen privé-situaties zijn maar ook zakelijk. Soms liggen mediation en coaching in elkaars verlengde. Stichting Oprecht Scheiden In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen met problemen van allerlei aard. Vooral in geval van echtscheidingen zie ik veel moeilijke situaties. Een aantal jaar geleden heb ik daarom Stichting Oprechtscheiden opgericht. Het doel van deze stichting is om het echtscheidingsleed zo veel mogelijk te verzachten door een platform te bieden met goede en uitgebreide informatie op het gebied van scheiden. Op de site van Stichting Oprecht Scheiden kunnen mensen bovendien een groot deel van hun scheiding zelf voorbereiden zodat ze zelf de regie houden over hun leven.
Reactie plaatsen