Een eerlijke scheiding met hulp van Stichting Oprechtscheiden

Een eerlijke scheiding met hulp van Stichting Oprechtscheiden

Een echtscheiding is nooit een gemakkelijk proces, emotioneel noch praktisch. Gelukkig zijn er organisaties zoals Stichting Oprechtscheiden die aan de kant staan van scheidende partners om ze te begeleiden naar een zo harmonieus mogelijke afwikkeling van de volledige scheiding.

Stichting Oprecht Scheiden is een non-profit initiatief dat zich inzet voor een rechtvaardige en humane aanpak van echtscheidingen. Hun missie is om scheidingen op een constructieve en respectvolle manier te laten verlopen.

Een Echtscheiding met Respect en Begeleiding

Stichting Oprecht Scheiden is een organisatie die partners begeleidt bij het regelen van hun echtscheiding. Hun aanpak combineert professionaliteit met een warme, menselijke toets. Lees hier de ervaringen van mensen die bij hen terechtkwamen.

Ontzorging in Moeilijke Tijden

Voor velen was het een opluchting om de scheiding uit handen te geven aan Stichting Oprecht Scheiden. "Een betrouwbare gids in moeilijke tijden", omschrijft Aziza hun rol. De onzekerheid en complexiteit wordt van je afgenomen. "Ik voelde me goed geïnformeerd en zelfverzekerd", aldus Angela.

De Online Weg naar Scheiding

Bijzonder is de digitale werkwijze van de stichting. Je volgt een overzichtelijk online portaal met stappen, zonder overal fysiek aanwezig te hoeven zijn. "Scheiden hoeft geen gedoe te zijn met overal heen moeten", ervaart een cliënt. De communicatie verloopt vlot via mail en app.

Persoonlijke Begeleiding op Maat

Ondanks de online aanpak, ervaren cliënten een zeer persoonlijke benadering. Er is oog voor de specifieke situatie en emoties. Medewerkers als Mirjam, Sandra en Normand luisteren goed en geven zinvolle adviezen. "Vanaf het begin werd ik op een zeer vriendelijke en professionele manier te woord gestaan", getuigt Mohamed. Ze tonen geduld, begrip voor emoties, maar blijven ook zeer praktisch en oplossingsgericht om alle zaken vlot te regelen.

Mediation voor Akkoorden

Een belangrijk onderdeel is de mediationgesprekken met een neutrale registermediator. Hierbij worden op constructieve wijze gezamenlijke akkoorden bereikt over zaken als verdeling van goederen, alimentatie en kinderregelingen. "Hun geduld is goud waard", ervaart Johan.

Expertise voor Internationale Scheidingen

De stichting heeft ook ruime expertise voor scheidingen waarbij (een van) de partners in het buitenland woont. Ze schakelen indien nodig specialisten in voor advies over buitenlandse wetgevingen op gebied van pensioen, vermogen of kinderalimentatie.

Snel, Betaalbaar en Klantvriendelijk

Wat klanten erg waarderen is de snelheid, duidelijkheid en betaalbaarheid van de dienstverlening. In enkele weken is de scheiding volledig geregeld, tegen zeer redelijke kosten. De respons van het team is snel, eerlijk en prettig. "Alles was top geregeld", luidt een veelgehoorde reactie. Klanten prijzen de uitstekende customer service, met medewerkers die vriendelijk en servicegericht zijn.

Scheiden met Zorg en Respect

Kortom, wie Stichting Oprecht Scheiden kiest voor begeleiding bij de scheiding, hoeft zich geen zorgen te maken over een juridische strijd. Met zorgvuldigheid, empathie en oog voor ieders belangen, maken ze er een zo sereen mogelijk proces van. Want ook na een echtscheiding, moet er ruimte zijn voor een nieuwe start en een gelukkige toekomst voor iedereen.

Photo by Blake Carpenter on Unsplash

Over de schrijver
Mijn naam is Mirjam Timmerman en ik ben jurist. Ik ben in 1993 afgestudeerd in het Internationaal recht. Samen met mijn collega, ben ik een van de initiatiefnemers van Stichting Oprecht Scheiden. In onze echtscheidingspraktijk hebben wij dagelijks met scheidingen te maken. Ook privé zien we het scheidingsleed om ons heen. Met onze stichting hebben wij ons ten doel gesteld mensen in een scheidingssituatie zo goed mogelijk te helpen. We houden van ons werk en proberen daarom altijd te streven naar de hoogste kwaliteit. We zorgen voor constante bijscholing en blijven in ons vakgebied op de hoogte van wat speelt. Met onze stichting willen we een platform bieden waar alle informatie over scheiden samenkomt. We vinden dat goed geïnformeerde mensen beter in staat zijn om de juiste beslissingen te nemen. Dat voorkomt veel ruzie en beperkt ook de last die de kinderen hebben van een scheiding.
Reactie plaatsen