Een echtscheiding aanvragen werd nooit zo makkelijk

Een echtscheiding aanvragen werd nooit zo makkelijk

De beslissing om te scheiden is nooit gemakkelijk. Er komt veel bij kijken - van emotionele aspecten tot praktische en juridische kwesties. Gelukkig biedt de echtscheidingsapp van Stichting Oprechtscheiden een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke oplossing om deze complexe procedure soepel te laten verlopen.

Het gemak van De Echtscheidingsapp

Met de online echtscheidingsapp hoef je je geen zorgen meer te maken over het vinden van een advocaat, mediator of het regelen van een rechtbankprocedure. Alles wordt voor je georganiseerd en begeleid door het ervaren team van Stichting Oprechtscheiden. Je begint gewoon met het aanmaken van een account en het invullen van enkele vragenlijsten.

De app leidt je stap-voor-stap door alle facetten van de scheiding. Van het in kaart brengen van jullie financiële situatie tot het opstellen van een echtscheidingsconvenant en eventueel ouderschapsplan. Je krijgt uitleg over iedere stap en de experts staan klaar om al je vragen te beantwoorden - via mail, telefoon of een persoonlijke online meeting.

Een scheiding op jouw voorwaarden

Wat deze app zo uniek maakt, is dat jij de touwtjes in handen hebt. Jij bepaalt het tempo en de voortgang. Wil je het wat rustiger aan doen? Geen probleem. Een spoedprocedure omdat er een nieuwe woning moet worden gekocht, of omdat er toeslagen moeten worden aangevraagd, of omdat je een urgentieverklaring nodig hebt? De experts zetten alles in werking om dit voor je te realiseren.

Je partner kan op elk gewenst moment toegang krijgen tot de app om de scheiding samen transparant te regelen. Communicatie en samenwerking staan centraal, met als doel voor iedereen een rechtvaardige en begrijpelijke uitkomst.

Voor iedereen en overal ter wereld

Of je nou in Nederland woont, in een ander land verblijft of een andere nationaliteit hebt - de echtscheidingsapp is voor iedereen toegankelijk. Het hele traject verloopt digitaal, dus je hoeft nergens naartoe te reizen. Zelfs als je de Nederlandse taal niet machtig bent, kan er een tolk worden ingeschakeld.

Dankzij de jarenlange expertise van het team, worden ook ingewikkelde situaties met de grootste zorgvuldigheid behandeld. Van een 'reguliere' scheiding tot een scheiding van tafel en bed - zij zorgen voor een vlekkeloze procesafhandeling.

Betaalbaar door mogelijke vergoeding

Scheiden brengt vaak de nodige kosten met zich mee. Gelukkig wordt in de echtscheidingsapp meteen gecheckt of je recht hebt op een vergoeding van de scheidingskosten via de rechtsbijstand. Afhankelijk van je inkomen en vermogen, kan dit een flinke kostenpost voor je schelen.

De voordelen op een rij:

✔ Alles online en overzichtelijk geregeld

✔ Begeleiding van experts van begin tot eind

✔ Partner kan eenvoudig worden toegevoegd

✔ Voor iedere situatie, ook vanuit het buitenland

✔ Mogelijkheid tot kostenbesparing

✔ Persoonlijke aanpak met oog voor ieders belangen

Klaar om een nieuwe start te maken na je scheiding? Maak dan vandaag nog een account aan via deze link en ervaar zelf hoe soepel een echtscheiding kan verlopen met de juiste online begeleiding.

Zo heeft Miranda de scheiding ervaren:

Toen wij bedachten dat we wilden scheiden hadden we geen idee waar we moesten beginnen en ik was eigenlijk bang voor allemaal bezoeken aan een advocaat en een hoop gedoe erbij. Een vriendin raadde me aan om te kijken naar een mediator. Toen ik ging googelen zag ik dat je ook online kon scheiden. Nou, dat klonk wel heel handig. Hoeven we ook nergens heen. Wat dat betreft houden we van eenvoudigheid en niet te persoonlijk.
Ik koos de eerste de beste uit die ik zag nadat ik googelde op “online scheiden” en dat was dus SOS.
6 maart 2024 hebben we ons aangemeld. We konden gelijk beginnen met van alles invullen. En we hadden nog helemaal niemand gesproken. Je volgt gewoon alle stappen (21 ofzo) en steeds is er een andere stap. Wat je hebt gehad kleurt groen. Er wordt ook ruim van tevoren duidelijk aangegeven welke formulieren er binnenkort bij een andere stap nodig zijn. Dan kan je ze vast aanvragen en als je bij die stap bent ben je alvast helemaal voorbereid.
Ergens in het begin hadden we een online meeting met een hele aardige man. Normand Jones. Dat was maar één keer ergens in het begin. Hij legde alles heel goed uit. Hij ging tussendoor ook praten op een bepaalde manier waarbij mijn exman zich ongemakkelijk voelde en ik me juist geraakt voelde. Mijn exman zei; we zijn hier toch niet voor relatietherapie? En ik voelde juist gelijk dat deze man echt verstand had en verstand van zaken. Ik had best langer op die hoogte met hem willen praten, maar we zaten er eigenlijk om praktische zaken door te nemen. Toen ik later googelde bleek deze man ook nog coach te zijn en dat is precies wat ik al had gemerkt. Omdat hij me gelijk raakte met zijn kennis en woorden, denk ik dat deze man zeker de moeite waard is om hem ook als coach uit te kiezen.
Maar oké, daar ging het nu niet om. Alles was tijdens de scheiding heel erg duidelijk dus. Op 3 mei 2024 waren we al gescheiden en ik denk dat het zelfs nog sneller had gekund.
Scheiden moeilijk en vol afspraken en advocaten en een jaar bezig? Nee hoor, scheiden doe je gewoon even snel online en dan is het met twee maanden gebeurd!
Dus een hele positieve ervaring, al vind ik het scheiden op zich echt verschrikkelijk verdrietig. Juist daarom is het fijn dat je amper met het scheiden bezig hoeft te zijn als je het online doet.


Photo by Lala Azizli on Unsplash


Over de schrijver
Mijn naam is Mirjam Timmerman en ik ben jurist. Ik ben in 1993 afgestudeerd in het Internationaal recht. Samen met mijn collega, ben ik een van de initiatiefnemers van Stichting Oprecht Scheiden. In onze echtscheidingspraktijk hebben wij dagelijks met scheidingen te maken. Ook privé zien we het scheidingsleed om ons heen. Met onze stichting hebben wij ons ten doel gesteld mensen in een scheidingssituatie zo goed mogelijk te helpen. We houden van ons werk en proberen daarom altijd te streven naar de hoogste kwaliteit. We zorgen voor constante bijscholing en blijven in ons vakgebied op de hoogte van wat speelt. Met onze stichting willen we een platform bieden waar alle informatie over scheiden samenkomt. We vinden dat goed geïnformeerde mensen beter in staat zijn om de juiste beslissingen te nemen. Dat voorkomt veel ruzie en beperkt ook de last die de kinderen hebben van een scheiding.
Reactie plaatsen