Wat is een ouderschapsplan

Tja, Wat is een ouderschapsplan eigenlijk? Als je uit elkaar gaat en je hebt kinderen, dan ben je volgens de wet verplicht om een ouderschapsplan te maken. Het maakt hierbij niet uit of je getrouwd was, een geregistreerd partnerschap had, of hebt samengewoond. Heb je kinderen? Dan moet je een ouderschapsplan maken. ouderschapsplan maken

Wat staat er in een ouderschapsplan

Wat is een ouderschapsplanIn het ouderschapsplan staan alle afspraken die je maakt met je ex, over jullie kinderen. Wat je met elkaar afspreekt mag je voor een groot deel zelf bepalen. Er zijn wel een paar verplichte onderwerpen waarover je afspraken moet maken. Zo moeten er afspraken in staan over:

 • de zorgverdeling,
 • over kinderalimentatie,
 • en over de informatie-uitwisseling over de kinderen tussen jou en je ex.

Zelf een ouderschapsplan maken?

Wat is een ouderschapsplanDat is een hoop om over na te denken. En hoe ga je dat allemaal op papier zetten? Natuurlijk hoef je dat niet helemaal zelf te bedenken. Bij Stichting Oprecht Scheiden kan je online je eigen persoonlijke ouderschapsplan maken. Wat zijn daarvan de voordelen en hoe werkt dat dan?

 • Ten eerste is het een kostenbesparing, omdat je het zelf doet
 • Het is makkelijk; je beantwoord een lange lijst met vragen
 • Onze medewerkers begeleiden je als je dat wilt of nodig hebt
 • Je krijgt een persoonlijk ouderschapsplan dat aan alle wettelijke vereisten voldoetouderschapsplan maken

Hoe kan je zelf een ouderschapsplan maken?

Wat is een ouderschapsplanVia onze site meld je je aan. Je krijgt dan een lange online vragenlijst. Door de vragen wordt je langs alle punten geleid waarover je moet nadenken en beslissen. Dat is handig, want zo ben je er zeker van dat je niets vergeet. De punten die wettelijk verplicht zijn worden sowiezo in het ouderschapsplan opgenomen. Over andere onderdelen kan je je eigen keuzes maken. Als je alle vragen hebt doorgenomen wordt er automatisch een persoonlijk ouderschapsplan naar je inbox verzonden. Dit plan past volledig bij jullie specifieke situatie en voldoet aan alle wettelijke vereisten. Het ouderschapsplan wordt gemaakt in een beveiligde omgeving, zodat je privégegevens veilig zijn.

Persoonlijke begeleiding

Kom je er niet uit? Of zijn jij en je ex het niet eens? Wij begeleiden je telefonisch, per mail, per skype of in een persoonlijk gesprek. Je kan ons op alle werkdagen bereiken van 9:00 tot 21:00 via 0900-588 88 88.

De voordelen op een rij:

 • Wat is een ouderschapsplanKostenbesparing; zelf doen is minder advocaat-uren
 • Betrouwbaar; voldoet aan alle wettelijke eisen
 • Makkelijk; je hoeft alleen vragen te beantwoorden
 • Maatwerk; past bij jou persoonlijke situatie
 • Professionele begeleiding; voor alle vragen en advies
 • Privacy; je gegevens zijn veilig ouderschapsplan maken
Over de schrijver
Mijn naam is Normand Jones en in 2001 ben ik begonnen als zelfstandige en heb Jones Mediation en Coaching opgericht. Daarvoor heb ik ruim 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als financieel specialist. Dit betekent dat ik in mijn mediations een gedegen financiele achtergrond meeneem. Ik ben aangesloten bij de MfN (voorheen NMI) en sta geregistreerd als registermediator. Daarnaast ben ik lid van de Mediators Federatie Nederland (MfN). Regelmatig werk ik als registermediator voor de Rechtbank Haarlem, de Rechtbank Alkmaar en het Hof van Justitie in Amsterdam. In mijn mediationpraktijk zie ik voornamelijk echtscheidingen, maar ook zakelijke conflicten zoals bijvoorbeeld een verstoorde arbeidsverhouding.Mediator EN coach Naast registermediator ben ik ook Coach en als zodanig lid van de Nederlandse Orde voor BeroepsCoaches (NOBCO) en de European Mentoring and Coaching Council (EMCC). Als coach begeleid ik mensen in diverse situaties. Dat kunnen privé-situaties zijn maar ook zakelijk. Soms liggen mediation en coaching in elkaars verlengde.Stichting Oprecht Scheiden In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen met problemen van allerlei aard. Vooral in geval van echtscheidingen zie ik veel moeilijke situaties. Een aantal jaar geleden heb ik daarom Stichting Oprechtscheiden opgericht. Het doel van deze stichting is om het echtscheidingsleed zo veel mogelijk te verzachten door een platform te bieden met goede en uitgebreide informatie op het gebied van scheiden. Op de site van Stichting Oprecht Scheiden kunnen mensen bovendien een groot deel van hun scheiding zelf voorbereiden zodat ze zelf de regie houden over hun leven.
Reactie plaatsen