We gebruiken cookies:

Zelf een gratis ouderschapsplan maken

Natuurlijk wil je als ouder dat je kinderen niet te lijden hebben onder de scheiding. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je de afspraken over je kinderen goed vastlegt in een ouderschapsplan. Tijdens het opstellen van het ouderschapsplan word je geconfronteerd met een groot aantal zaken waarover je afspraken moet maken. Dat is moeilijk en lastig. Maar het geeft je ook de rust dat je overal aan hebt gedacht. Hoe duidelijker de afspraken zijn vastgelegd, hoe minder mogelijkheid er is om daar achteraf ruzie over te krijgen. Ook voor de kinderen is het goed als er helderheid is.

Mirjam Timmerman

Het online opstellen van dit ouderschapsplan is makkelijk. Het voldoet aan alle juridische eisen. Ons juridisch team bied je ondersteuning per mail en telefoon, als je dat wilt.

En is dat dan echt allemaal gratis? Ja. Wij doen dit omdat we met onze stichting graag goed werk doen. Onze kennis als echtscheidingsmediators zetten we graag in om je te helpen. We helpen je met advies en het opstellen van een zo uitgebreid mogelijk ouderschapsplan. Zo hopen we jou en je kinderen zo goed mogelijk door de scheiding heen te loodsen.

Wij zijn er voor je!

Mr. Mirjam Timmerman
partner Stichting Oprecht Scheiden

Maak gratis een uitgebreid ouderschapsplan, precies passend bij jullie gezin

Maak samen duidelijke afspraken in je eigen ouderschapsplan

  • Volledig schriftelijk; je kan je scheiding online regelen
  • Makkelijk; je hoeft alleen vragen te beantwoorden
  • Maatwerk; past bij jou persoonlijke situatie
  • Kostenbesparing; zelf doen is minder advocaat-uren
  • Professionele hulp; voor vragen en advies
  • Privacy en je gegevens veilig; samen of alleen, thuis achter de computer, in eigen tempo

GRATIS!

Hoe werkt het?

Zodra je bent aangemeld en je aanmelding hebt bevestigd kom je in je persoonlijke cockpit. Deze cockpit is een beveiligde ruimte waar je kan werken aan een aantal echtscheidingsdocumenten, waaronder het ouderschapsplan. Nu kan je je eigen gratis ouderschapsplan gaan opstellen. Er worden je online een heleboel vragen gesteld waarop je diverse antwoordmogelijkheden hebt. Met jouw antwoorden wordt een ouderschapsplan gemaakt. Dit betekent dat je een persoonlijk, op jullie situatie afgestemd plan ontvangt.

Indienen bij rechtbank

Als je tevreden bent over het ouderschapsplan kunnen jullie het beiden ondertekenen. Om je echtscheiding rechtsgeldig te maken moet het ouderschapsplan, samen met een echtscheidingsconvenant, worden ingediend bij de rechtbank. De echtscheiding indienen bij de rechtbank kan je echter niet zelf. Wij kunnen dit voor je doen. Als je een ondertekend ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant hebt kunnen wij het verzoekschrift tot echtscheiding voor je indienen bij de rechtbank. Daarbij verzorgen we de akte van berusting en machtiging tot inschrijving bij de gemeente. Ook laten we de beschikking inschrijven bij de gemeente zodat je hele scheiding van A tot Z is geregeld.

Toch kosten?

Het maken van het ouderschapsplan”>het ouderschapsplan is gratis. Het indienen van het ouderschapsplan (en convenant) bij de rechtbank kunnen wij echter niet gratis voor je doen. Wel kunnen we er voor zorgen dat de kosten heel laag blijven. Heb je recht op rechtsbijstand? Dan zijn de kosten tussen de € 53,- en € 105,- per persoon, afhankelijk van je inkomen en vermogen. Heb je geen recht op rechtsbijstand? Dan kost het indienen van je scheiding € 695,- per persoon, inclusief BTW. Hier komen achteraf geen andere kosten bij. Wil je meer informatie over het indienen bij de rechtbank? Neem dan contact met ons op via 0900-588 88 88.

Voordelen van zelf gratis ouderschapsplan maken

  • Ten eerste is alles wat je zelf kunt regelen tijdens een scheiding een kosten besparing. Als een advocaat of mediator een ouderschapsplan of echtscheidingsconvenant voor je maakt rekent hij of zij daarvoor meestal een uurloon.
  • Ten tweede kan je zo je eigen scheiding vormgeven. Je doet het op jouw tempo waardoor je betere beslissingen kunt nemen en overzicht kunt houden.
  • Ten derde ben je, door zelf je gratis ouderschapsplan op te stellen, alvast bezig met het verwerken en puzzelstukjes een plek te geven. Dit heeft voor de lange termijn een positief effect als je er klaar voor bent om je leven weer op te pakken.

Vraag nu gratis direct toegang!

Wat zeggen onze klanten over ons

In reactie op mijn verzoek om teruggebeld te worden door een expert heb ik vanmorgen per telefoon een gesprek gehad met een mediator van deze website. Het gesprek verliep zeer positief, en met het advies kan ik veel mee. Ik adviseer iedereen die hulp nodig heeft gebruik te maken van de diensten van Stichting Oprecht Scheiden. Je krijgt altijd een eerlijk en goed advies. Ik ben heel erg dankbaar hiervoor. Met vriendelijke groeten Luba
Wat een informatieve en toegankelijke site. Als advocaat en mediator ben ik een groot voorstander van het uitdragen en delen van informatie en kennis. Deze site levert een enorme bijdrage hier aan.Voor de gedragswetenschapper, notaris, mediator, Collaborative Divorce professional, rechter en advocaat e.a. is scheidingsbegeleiding een kernfunctie waarin veel kennis is geïnvesteerd. De client is echter de ware deskundige, h/zij bepaalt wat h/zij nodig heeft. Dat kan h/zij alleen maar als h/zij weet wat er bij komt kijken. Annette M van Riemsdijk
Ik woon al enige jaren in het buitenland en had vragen over partnerpensioen. Omdat het al lang geleden is dat ik ging scheiden en in die tijd niet echt informatie heb gekregen over het feit dat we hadden moeten melden aan het pensioenfonds dat we gescheiden waren, heb ik dus nu het probleem; hoe kom ik als ex vrouw aan mijn partner pensioen.In het buitenland wonend krijg je geen Digid en is het moeilijk om aan informatie te komen. Ik was echt verbaasd toen ik ’s ochtends vroeg al gebeld werd. Had mijn vraag pas gisteren ingegeven. Een vriendelijke jongeman kon mijn vragen duidelijk beantwoorden.Ik ben zeer tevreden met het advies.
Ook ik had aangegeven dat ik graag teruggebeld wilde worden omdat ik vragen had over mijn scheiding. Binnen zeer korte tijd werd ik gebeld en de heer Jones nam ruimschoots de tijd om mijn verhaal en vragen aan te horen. Hij kwam op mij over als een oprecht en bekwaam man, een mensen mens. Zijn advies en antwoorden hebben mij verder geholpen in mijn beslissingen in het scheidingsproces. Ik mocht hem zelf nog een keer terugbellen, mocht ik nog onduidelijkheden hebben. GT
Een aanrader meneer Jones is een zeer vriendelijk en deskundig man. Neemt alle tijd voor je problemen en vragen. In 1 woord fantastisch!!!!!!!!!!!!!!!!!Ingrid
Ik kreeg een eerlijk en helder antwoord op mijn vraag. Het is duidelijk dat de heer Norman Jones veel ervaring heeft met mediation. Zonder partij voor de vader of moeder te kiezen, maakt hij op een ontspannen en zorgvuldige manier duidelijk waar het feitelijk om draait en waar gevoeligheden liggen. Hij heeft het belang van het kind voorop staan. Naast antwoord op mijn vraag heeft de heer Jones mij ook meer inzicht gegeven in een andere aanpak van situaties om tot een beter resultaat te komen. Diana

Tijd voor actie!