Zelf je echtscheiding regelen? Complete uitleg met gratis advies

Zelf je echtscheiding regelen? Complete uitleg met gratis advies

Zelf je echtscheiding regelen? Met dit stappenplan wordt je scheiding overzichtelijk gemaakt. Met veel handige tools en templates. Jij bepaalt het tempo, en wij regelen je volledige scheiding. Inclusief advocaat en rechtbank. Met ons team van echtscheidingsexperts staan we voor je klaar om je scheiding op een vlotte, makkelijke, goedkope, maar vooral ook op een GOEDE manier te regelen. Ga gelijk aan de slag en regel zelf je echtscheiding. Of lees hieronder hoe het werkt.

Zelf je scheiding regelen? Hoe werkt dat?

Je scheiding regelen vanuit de veiligheid van je eigen huis? Dat kan. Hoe dat precies werkt kan je hieronder stap voor stap nalezen.

Scheiden stap 1: Echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan maken

Om te kunnen scheiden heb je eerst een echtscheidingsconvenant nodig. Het echtscheidingsconvenant is de basis van je echtscheiding. Hierin staan alle afspraken die je met elkaar maakt over je scheiding. Heb je kinderen? Dan heb je ook een ouderschapsplan nodig. Hierin staat alles wat je over je kinderen hebt afgesproken. Via onze site kan je zelf online een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan maken.

Hoe werkt dat? Via een beveiligde inlog krijg je een lange vragenlijst. Met de antwoorden op de vragen wordt er direct een persoonlijk echtscheidingsconvenant (en/of ouderschapsplan) gemaakt. Wil je direct beginnen? Klik dan hier om een account aan te maken: echtscheidingsstukken opstellen

Scheiden stap 2: Vergoeding van de kosten van de scheiding

Wil je wel scheiden, maar denk je dat je niet genoeg geld hebt voor de echtscheiding? Dan kom je misschien in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten. Dit heet een toevoeging. Wij kunnen dit voor je aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. Check hier of je aan de vereiste inkomensgrenzen voldoet. Of vul gelijk het aanvraagformulier in: vergoeding van de kosten van de scheiding

Scheiden stap 3: Vragen over scheiden?man belt voor begeleiding bij scheiding

Tijdens de hele procedure van je scheiding, van A tot Z, houden we contact met je per skype, mail en telefoon. Je kiest zelf uit hoeveel begeleiding je wilt. Ook de site geeft veel informatie over scheiden. Op de pagina ‘veelgestelde vragen‘ kan je misschien al een antwoord op je vraag vinden. Maar wil je iets persoonlijks vragen? Dan kan je even bellen of je vraag stellen via ons contactformulier.

Scheiden stap 4: Je echtscheiding naar de rechtbank

Zoals bij stap 1 vermeld krijg je het echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan automatisch gratis in je mailbox. Je ontvangt daarbij een mail met de vraag of je wilt dat wij je scheiding verder gaan afhandelen. Is dat het geval? Dan gaan we het convenant en ouderschapsplan nakijken. Je krijgt een nagekeken versie met daarin tips en opmerkingen. Ook ontvang je een uitnodiging voor een gesprek. Normaliter gaat dat per skype, maar je mag ook persoonlijk bij ons langskomen op kantoor.  Na de bespreking met de mediator krijgen jullie de definitieve stukken ter ondertekening. Ook ontvangen jullie een overzicht met de aanvullende stukken die moeten worden ingeleverd bij de rechtbank.

Scheiden stap 5. De advocaat dient je scheiding in

zelf je scheiding regelen vrouw kijkt in camera

Zodra je ons alle benodigde stukken hebt gestuurd, stelt onze advocaat een verzoekschrift op voor de rechtbank. De rechter gaat de scheiding beoordelen. Bij een scheiding op gezamenlijk verzoek merk je meestal niets van de behandeling bij de rechtbank. Je hoeft niet naar de rechtbank toe. De hele procedure is schriftelijk. Dat is natuurlijk vooral handig als je in het buitenland woont. Dan hoef je niet naar Nederland toe te komen. Kijk even op deze link voor meer info over scheiden en buitenland.

Scheiden stap 6. Afronding echtscheiding

De rechter heeft 4 tot 6 weken nodig om tot een beslissing te komen. Dan geeft de rechter een beschikking af en wij verzorgen de verdere afhandeling. Jullie ontvangen, ter ondertekening  de akte van berusting en de machtiging tot inschrijving bij de gemeente. Na ontvangst van de door jullie ondertekende documenten zal de echtscheidingsbeschikking ingeschreven worden bij de gemeente zodat je hele scheiding van A tot Z is geregeld.  Het moment van inschrijven bij de gemeente is de officiële datum van scheiden.

Zelf je echtscheiding regelen?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kan je dus voor een groot deel zelf je echtscheiding regelen. Wij helpen je daar graag verder mee. Neem even contact met ons op via deze link: echtscheiding vragen . Wij beantwoorden je vraag en leggen verder uit welke mogelijkheden je hebt.

Je kan ook dit filmpje even kijken zodat je precies weet hoe we werken.

Over de schrijver
Mijn naam is Normand Jones. In 2001 ben ik begonnen als zelfstandige en heb ik Jones Mediation en Coaching opgericht. Daarvoor heb ik ruim 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als financieel specialist. Dit betekent dat ik in mijn mediations een gedegen financiele achtergrond meeneem. Als lid van de Mediators Federatie Nederland (MfN) sta ik als registermediator ingeschreven. Regelmatig werk ik als registermediator voor de Rechtbank Haarlem, de Rechtbank Alkmaar en het Hof van Justitie in Amsterdam. In mijn mediationpraktijk zie ik voornamelijk echtscheidingen, maar ook zakelijke conflicten zoals bijvoorbeeld een verstoorde arbeidsverhouding.Mediator EN coachNaast registermediator ben ik ook Coach en als zodanig lid van de Nederlandse Orde voor BeroepsCoaches (NOBCO) en de European Mentoring and Coaching Council (EMCC). Als coach begeleid ik mensen in diverse situaties. Dat kunnen privé-situaties zijn maar ook zakelijk. Soms liggen mediation en coaching in elkaars verlengde.Stichting Oprecht ScheidenIn mijn praktijk kom ik veel mensen tegen met problemen van allerlei aard. Vooral in geval van echtscheidingen zie ik veel moeilijke situaties. Een aantal jaar geleden heb ik daarom, samen met mijn collega, Stichting Oprechtscheiden opgericht. Het doel van deze stichting is om het echtscheidingsleed zo veel mogelijk te verzachten door een platform te bieden met goede en uitgebreide informatie op het gebied van scheiden. En, om mensen tijdens het proces te begeleiden naar de meest ideale situtie bij het opbouwen van hun nieuwe toekomst. Op de site van Stichting Oprecht Scheiden kunnen mensen bovendien een groot deel van hun scheiding zelf voorbereiden zodat ze zelf de regie houden over hun leven.
Helma
Door

Helma

op 04 Mar 2018

Op dit moment ben ik bezig om een scheiding in werking te stellen van mijn autistische man. Samen hebben we een dochter van 15 jaar. ook autistisch. Mijn (hopelijk snel ex-man) is de hoofdkostwinner van dit gezin. Zelf heb ik dus geen inkomen. Kunnen we beide als alles in goed overleg gaat in aanmerking komen voor rechtsbijstand? Of moet mijn (hopelijk snel ex-man) de volle pond betalen? Dan ben ik namelijk erg bang dat dit als nog een vechtscheiding gaat worden en dat wil ik dus niet. Vooral het financiele aspect van deze scheiding baart maar grote zorgen. Als hij alles moet betalen gaat bij hem de hakken in het beton, en zal er vanuit hem geen medewerking komen. Help alsjeblieft?

Normand Jones, mediator en coach
Door

Normand Jones, mediator en coach

op 07 Dec 2018

Beste Helma, we kunnen voor jullie beiden rechtsbijstand aanvragen. Of dat wordt toegekend is afhankelijk van de hoogte van jullie inkomens. Ik neem even persoonlijk contact met je op om te kijken wat we precies voor jullie kunnen doen.

Reactie plaatsen