Je echtscheiding op televisie | echtparen gezocht voor documentaire KRO-NCRV

Je echtscheiding op televisie | echtparen gezocht voor documentaire KRO-NCRV

Gaan jullie scheiden en zijn jullie ouder dan 65? Dan kunnen jullie meewerken aan een nieuwe documentaire voor de KRO-NCRV genaamd; ‘Tot de dood ons scheidt’. Regisseur en Gouden Kalf winnaar Niels van Koevorden is nog op zoek naar 1 echtpaar dat aan deze documentaire wil meewerken.

‘Tot de dood ons scheidt’ gaat over scheiden op latere leeftijd. In de documentaire komen verschillende echtparen in beeld. Deze echtparen zijn allen ouder dan 65 en hebben besloten na een lang huwelijk uit elkaar te gaan.  Hoe moeilijk dit kan zijn, of hoe noodzakelijk dit soms ook kan zijn, is wat de regisseur op integere wijze wil belichten. Wil je meer info? mail dan even naar info@oprechtscheiden.nl

De insteek van de documentaire is om scheiding op latere leeftijd uit de taboesfeer te halen. Er zijn op dit moment al twee stellen gefilmd tijdens hun echtscheidingsmediation. De filmmakers zijn nog hard op zoek naar een laatste echtpaar om de documentaire compleet te maken.

oproep – Tot de dood ons scheidt from eenvandejongens on Vimeo.

Ben je zelf 65 of ouder en lijkt het jou en je partner wel iets om mee te werken aan deze documentaire? Dan kan je rechtstreeks contact opnemen met de filmmakers:

Contact met de filmmakers

Marina Meijer (Research) : 06-28238133 of mhxmeijer@gmail.com

Niels van Koevorden (Regie): 06-14539193 of niels.vankoevorden@gmail.com

of via de website:  www.totdedoodonsscheidtdefilm.nl

De regisseur aan het woord

Over de documentaire zegt Niels van Koevorden zelf: ‘Ik probeer als regisseur in Tot de dood ons scheidt op integere wijze te laten zien hoe moeilijk en tegelijkertijd noodzakelijk het soms kan zijn om elkaar los te laten, zelfs al heb je elkaar ooit de belofte gedaan tot de dood bij elkaar te blijven. Dat doet aan de ene kant ontzettend veel verdriet en anderzijds is er veel moed nodig om nog zo’n stap te durven zetten.’

‘Tot de dood ons scheidt speelt zich geheel af in de spreekkamer van een relatietherapeut voor senioren. Waar halen mensen de moed vandaan om op dat punt in hun leven het roer zo drastisch om te gooien en alle zekerheden overboord te gooien? Waar gaan ze naar op zoek en wat laten ze achter? Wat zijn hun dromen? Hoe verantwoorden ze hun keuze aan de ander, maar vooral ook aan zichzelf? Als steeds meer mensen besluiten om elkaar na 40 jaar samenleven nog te verlaten, kan een liefdesrelatie dan nog een leven lang duren? En hoeft een relatie nog wel zo lang te duren? Of is het idee dat je meerdere levens zou kunnen leiden binnen de tijd die je hebt misschien wel bevrijdend?’

In dit filmpje is de regisseur aan het woord

Meer informatie over de documentaire

Wil je meer zien over de regisseur en over zijn beweegredenen om deze film te maken dan kan je hier luisteren naar de radio uitzending van Tijd voor Max. Ook is Niels van Koevorden samen met een van de twee gefilmde stellen, aan tafel geschoven bij de tv-uitzending van Tijd voor Max van 1 april vorig jaar. Hierin wordt ook een fragment vertoond van hoe de documentaire eruit gaat zien.

Tot de dood ons scheidt wordt geproduceerd door filmproductiebedrijf Een van de jongens.
En zal worden uitgezonden door de KRO – NCRV.

Ander werk van Niels van Koevorden

Als je geinteresseerd bent in eerder werk van de regisseur, dan kan je hier zijn film Ik stond erbij bekijken. Deze film gaat over mannen die op het punt staan om voor de eerste keer vader te worden.

Je echtscheiding op televisie

Wij zouden het heel leuk vinden om te weten of je via deze oproep contact hebt opgenomen met de filmmakers. Leuk als je ons even een berichtje stuurt!

  • bronvermelding foto’s: een van de jongens
Over de schrijver
Mijn naam is Mirjam Timmerman en ik ben jurist. Ik ben in 1993 afgestudeerd in het Internationaal recht. Samen met mijn collega, ben ik een van de initiatiefnemers van Stichting Oprecht Scheiden. In onze echtscheidingspraktijk hebben wij dagelijks met scheidingen te maken. Ook privé zien we het scheidingsleed om ons heen. Met onze stichting hebben wij ons ten doel gesteld mensen in een scheidingssituatie zo goed mogelijk te helpen. We houden van ons werk en proberen daarom altijd te streven naar de hoogste kwaliteit. We zorgen voor constante bijscholing en blijven in ons vakgebied op de hoogte van wat speelt. Met onze stichting willen we een platform bieden waar alle informatie over scheiden samenkomt. We vinden dat goed geïnformeerde mensen beter in staat zijn om de juiste beslissingen te nemen. Dat voorkomt veel ruzie en beperkt ook de last die de kinderen hebben van een scheiding.
Reactie plaatsen