Het dagelijks leven tijdens de scheiding | Een verhaal over echtscheiding

Het dagelijks leven tijdens de scheiding | Een verhaal over echtscheiding

Over de echtscheiding van Margot schrijft zij iedere maand voor ons een vervolgverhaal. Lees hier hoe Margot haar scheiding heeft beleefd. ‘Vandaag is het de verjaardag van mijn moeder. Ik woon nog in Bergen, bij mijn oppasgezin, maar binnenkort ga ik weer terug naar het huis waar ik nu nog samen met mijn (bijna ex-)man woon.

Heb je een vraag over jouw scheiding? Of weet je het even helemaal niet meer? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag op weg. Ons advies is vrijblijvend en gratis. Dit is de link naar onze contactgegevens.

Ik breng dus een groot deel van de dag door bij mijn moeder, voor mij vandaag even geen zorgen of anderszins. Ze krijgt visite van de familie, deze heb ik al lange tijd niet gesproken.  Het is fijn mijn tantes, ooms, zussen en natuurlijk mijn kinderen weer te zien en spreken. Het wordt vast een gezellige dag. De familie heeft belangstelling en vraagt mij van alles en nog wat over de scheiding.

Aandacht

Eigenlijk ook leuk dat behalve naar mijn moeder ook aandacht naar mij uitgaat. Aandacht is fijn. Mijn tantes willen weten wat de scheiding voor gevolgen heeft op mijn dagelijks leven. Ik vertel en zij luisteren maar geven ook hun mening en advies. Mijn tantes houden er van ongezouten hun mening te geven, dat geeft mij wel meer inzicht maar ook een beetje onzekerheid.  Ik ben toch degene geweest die om een echtscheiding heeft gevraagd, en volgens hun zit ik nu met de gebakken peren. Best hard, maar het is wel zo.

Het komt goed

Mijn moeder heeft samen met mijn nicht een lekkere Surinaamse maaltijd gemaakt, dus help ik mee in de keuken en heb ik even wat anders aan mijn hoofd. Mijn moeder zegt opeens, het komt allemaal goed, Margot. Dat is heel fijn, geeft mij toch weer kracht en steun in dit proces. Na het eten en de afwas breng ik mijn oom naar het station en ga ik naar huis.

Stappen met m’n dochters

Mijn 2 oudste dochters willen een avondje met mij uit, we gaan ’s avonds samen dansen. Er is een salsa-avond  bij de dansschool, dus eerst opfrissen en mooi maken voor een avondje stappen met  mijn meiden. We hebben een hele leuke avond, staan veel op de dansvloer en genieten van elkaars gezelschap. De avond vliegt voorbij, we spreken af dit vaker te doen. Het is iets wat we alle drie leuk vinden, en we komen dankzij de muziek en dans dichter tot elkaar.

Verjaardagen

Mijn neef viert deze zondag zijn verjaardag. Dit weekend is dus goed gevuld met gezelligheid.  Vandaag  eten we allemaal bij mijn zus en zwager,  is weer heel anders dan de verjaardag bij mijn moeder. We hebben het ook even over mijn oppasgezin en dat ik binnenkort weer terug ga naar huis. Het is ook heel vreemd dat ik niet meer samen met mijn man op verjaardagen ben, het is voor iedereen erg wennen.

Spullen verdelen

Volgend weekend heb ik een kleine verhuizing. Ik ga zaterdag weer terug met mijn koffers naar een klein kamertje in het huis van mijn toekomstige ex. Afgelopen weken heeft hij hier samen gewoond met mijn jongste dochter, terwijl ik op de kleine Dana paste in Bergen. Het is voor alle partijen erg spannend, maar ik kan niet anders. Het huis is nog van ons samen en ik kan nergens anders naar toe. Ik moet hier nog blijven tot de overdracht van mijn huis. Er is dus tijd om de spullen op zolder uit te zoeken , spullen te verdelen en in te pakken. Tevens is er tijd om lijstjes te maken wat ik allemaal nog nodig heb, als ik op mezelf ga wonen. Ook wel weer goed om het samen in het huis af te ronden. Ik hoop dat het allemaal goed gaat lopen en we elkaar kunnen velen, tot het laatst.

Veel regelwerkjes

Er moet komende weken ook veel geregeld worden, mijn agenda staat vol met afspraken, bank, hypotheek, notaris en verzekering. Ik moet een stapeltje papieren klaar maken voor de hypotheek, binnenkort moet het voorlopig koopcontract getekend worden. Ook moet ik mijn manager nog vragen om een werkgeversverklaring, dat moet de bank ook nog hebben. Ik hoop dat het allemaal op tijd geleverd wordt. Gelukkig komt het allemaal goed, maar pfff wat een geregel zo even op kort termijn!

Rug recht

Dinsdag hebben mijn man en ik een afspraak bij de notaris, en nemen we het convenant samen door, we moeten elke bladzijde paraferen en ondertekenen. We kunnen nog bezwaar maken als iets ons niet zint. Er is een gespannen sfeer, door het convenant te tekenen wordt het definitief en onomkeerbaar. Mijn gevoel is rug recht en laat je niet klein krijgen, ik ben tot dan toe erg gemakkelijk geweest, maar merk wel dat ik zo af en toe ook mijn poot stijf moet houden. Na een uur staan we weer buiten, ik rij weer terug richting huis maar stop nog even bij de verzekering.

Mijn meisjesnaam

Ik moet de auto, aansprakelijkheidsverzekering en ziektekostenverzekering op mijn eigennaam zetten. Ze vertellen mij wat te doen, welke verzekering goed is voor mij en welke kosten daarbij horen. Daarna rijd ik door naar de bank. Bij de bank moet mijn en/of rekening alleen op mijn naam gezet worden. Dat  gaat niet zo gemakkelijk. Er moeten formulieren ingevuld en opgestuurd worden. Mijn man moet ook een formulier ondertekenen. Als het goed is staat alles over ruim een maand op mijn meisjesnaam. Ik moet nu wennen aan mijn meisjesnaam, voortaan telefoon opnemen met mijn meisjesnaam. Ik moest een handtekening zetten onder de papieren, dat was nog ze gemakkelijk niet. De handtekening met mijn meisjesnaam had ik 27 jaar niet meer gebruikt.

Het dagelijks leven tijdens de scheiding

Het dagelijks leven tijdens de scheiding is geschreven door Margot Dekker. Margot schrijft over haar eigen scheiding. Iedere maand schrijft ze een vervolg op de dingen die ze dagelijks meemaakt. Heb je een reactie voor Margot? Dan kan je dat hieronder kwijt.

Hulp bij je scheiding?

Kunnen wij je helpen met je echtscheiding? Neem dan even contact met ons op. Ons advies is gratis en vrijblijvend. We kunnen je helpen je hele scheiding te regelen, inclusie mediator, advocaat en rechtbank. Ook hebben we handige stappenplannen en templates. Je kan ook dit filmpje even kijken. Het gaat over de reactie van je schoonfamilie op je scheiding. Herkenbaar?

Over de schrijver
Ik, Margot Dekker, ben 27 jaar getrouwd geweest en vanaf 2007 gescheiden en alleenstaand. Ik heb 3 lieve, volwassen dochters. Het was geen gemakkelijke beslissing om te scheiden. Om alles te verwerken heb ik veel in een schriftje geschreven. Dit helpt mij bij het schrijven voor Stichting Oprecht Scheiden en kan ik veel met jullie delen. Ik schrijf elke maand een blog over mijn echtscheiding en alles waar ik tegenaan gelopen ben. Ik hoop dat mijn verhalen, die de realiteit benadrukken en niet altijd vrolijk zijn, jou kunnen helpen in het proces. Ik ben fulltime werkzaam als receptioniste/ administratief medewerkster in een zwembad en heb ik vele hobby’s. Schrijven doe ik nog altijd graag, maar mijn passie is dansen. Door het schrijven heb ik veel kracht gevonden, kon ik alles beter en op een rustig moment verwerken. Ik wens jullie veel inzicht, sterkte en liefde in je eigen proces.
Reactie plaatsen