Mijn echtscheiding en het verdelen van de boedel | een vervolgverhaal

Mijn echtscheiding en het verdelen van de boedel | een vervolgverhaal

Iedere maand schrijft Margot een verhaal over haar eigen echtscheiding. In ‘mijn echtscheiding en het verdelen van de boedel‘ kan je lezen hoe Margot bezig is om alles te verdelen wat zij samen met haar man heeft opgebouwd. Margot verhuist naar het chalet dat zij onlangs heeft gekocht. Ga je zelf ook scheiden? En kan je wel wat hulp en advies gebruiken? Neem dan vrijblijvend even contact met ons op.

Een nieuw huis na de scheiding

‘Ik ben wel heel opgewonden en word steeds enthousiaster als ik aan mijn chalet denk. Ik zie het plaatje al een beetje voor mij. De gordijnen die er komen te hangen. De kleur verf op de muur en de sfeer van de inrichting. Ik heb in mijn huidige woning 2 schilderijen “Le jardin des fleurs” met white wash meubels en een brocante stijl aankleding. Deze stijl wil ik ook in mijn toekomstige woonkamer. Alles met krijtverf verven en een beetje oud laten lijken. Ik ben van plan vandaag een beetje op marktplaats te zoeken naar meubels. Op mijn lijstje staat een eet- en salontafel, een bank, tv meubel en bureau.

Verdeling boedel volgens het echtscheidingsconvenant

Ik neem de oude eetkamerstoelen, meidenkast, vloerkleed, ronde bijzettafel en de lage kast van zolder mee. Ook spullen met een emotionele waarde en waar ik aan gehecht ben wil ik mee. Alles is al vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. De mediator en mijn man wilden zoveel mogelijk alles verdelen. Er zijn 2 nachtkastjes, 1 mag ik mee, een wasmachine en droger, dus wasmachine voor mij, wasdroger voor hem. Zo is alles verdeeld, en vastgelegd. Ik kan niet veel plaatsen in mijn chalet. De meubels zijn te groot en passen niet mooi in de kleine ruimte. De helft is al te veel voor mijn toekomstige woning. Dus ik laat veel achter.

Een maand om meubels aan de schaffen

Ik wil nog een keer kijken in het chalet om maten op te nemen. Ik bel daarom met de eigenaar. We spreken een datum af. Dat is gelukkig al snel. Het is half december en begin februari is de oplevering van mijn huis. Ik heb dus ruim een maand om meubels aan te schaffen, op te pimpen en te winkelen voor de spullen die nog nodig zijn. Er zijn begin januari opruimingen. Dus plan ik vooral die tijd vrij van mijn werk om goedkoop aan een bed te komen, aan huishoudelijke artikelen en elektronica.

Al die herinneringen

Ik ben deze ochtend begonnen met het bij elkaar zoeken van kleine spullen, die ik mee wil nemen na de scheiding. Bij de supermarkt heb ik enkele bananendozen meegenomen. Ik heb er echt veel zin in. Ik ga beginnen met de woonkamer. De spanning om het allemaal bij elkaar te zoeken, valt mij alles mee. Emotioneel doet het wel allemaal wat met mij. Ik ben toch wel meer gehecht aan bepaalde dingen, waar ik van dacht dat het wel mee zou vallen. Alles door mijn handen laten gaan, schoonmaken en terugzetten of schoonmaken en inpakken. De ochtend gaat snel voorbij. Veel herinneringen zijn de revue gepasseerd. Ik heb in een paar uurtjes toch al 2 dozen ingepakt. De grote glazen kast heb ik helemaal doorgenomen, en weer leuk ingericht zodat het er niet leeg uitziet.

De dozen breng ik naar boven, alles zet ik in mijn kleine slaapkamertje neer. Ik ga daar een hele muur bouwen met dozen. Maar ik moet ook het één en ander verkopen.

Verdriet én blijheid over de scheiding

Ik ben demonstratrice van cosmeticaproducten en ik heb een enorme voorraad. Ik heb al mijn klanten een uitnodiging gestuurd dat ze zaterdag producten met korting kunnen kopen. Ik wil er een hele leuk dag van maken met koffie, thee, koekjes, en een workshop make-up. Ik hoop heel veel te kunnen verkopen. Ik moet de producten nog prijzen en een plek zien te creëren waar ik het leuk kan uitstallen.  Heel benieuwd of er veel mensen komen. Voor mij is alles wat ik verkoop extra centen om er iets anders voor terug te kopen. Met het geld wil ik keukengerei kopen. Daar gaat toch wel erg veel geld in zitten. Dit was een heel vruchtbare dag voor mij. Vele gevoelens van verdriet, pijn, geluk en ook blijheid zijn door mij heen gegaan. Nu maar even een kopje thee en een wandeling maken!’

Mijn echtscheiding en het verdelen van de boedel

Deze blog is onderdeel van een reeks die Margot schrijft over scheiden en alles wat daar bij komt kijken. Heb je een reactie voor Margot? Laat het haar hieronder weten. Of wil je de rest van het verhaal van Margot lezen? Kijk dan even op haar eigen pagina. Daar vind je een overzicht van al haar blogs over haar scheiding. Op de pagina Eigen huis en de verdeling bij echtscheiding kan je ook even nalezen waar je allemaal rekening mee moet houden als je gaat scheiden.

Over de schrijver
Ik, Margot Dekker, ben 27 jaar getrouwd geweest en vanaf 2007 gescheiden en alleenstaand. Ik heb 3 lieve, volwassen dochters. Het was geen gemakkelijke beslissing om te scheiden. Om alles te verwerken heb ik veel in een schriftje geschreven. Dit helpt mij bij het schrijven voor Stichting Oprecht Scheiden en kan ik veel met jullie delen. Ik schrijf elke maand een blog over mijn echtscheiding en alles waar ik tegenaan gelopen ben. Ik hoop dat mijn verhalen, die de realiteit benadrukken en niet altijd vrolijk zijn, jou kunnen helpen in het proces. Ik ben fulltime werkzaam als receptioniste/ administratief medewerkster in een zwembad en heb ik vele hobby’s. Schrijven doe ik nog altijd graag, maar mijn passie is dansen. Door het schrijven heb ik veel kracht gevonden, kon ik alles beter en op een rustig moment verwerken. Ik wens jullie veel inzicht, sterkte en liefde in je eigen proces.
Reactie plaatsen