Wat wil jij weten over jouw echtscheiding? | Waar vind je de juiste info

Wat wil jij weten over jouw echtscheiding? | Waar vind je de juiste info

Over echtscheiding is er zo veel informatie te vinden op internet. Wat wil je weten over jouw echtscheiding? Als je zelf gaat scheiden valt het nog niet mee om de juiste informatie te vinden. Wat wil jij weten over jouw echtscheiding? Welke informatie mis je? Over welk onderwerp zou je meer willen weten? Ga gelijk naar ons gratis stappenplan

Zoeken op internet over scheiden

Net zoals wanneer je bijvoorbeeld een recept zoekt voor een nieuw gerecht, kan je, ook als je gaat scheiden, veel info vinden op internet. Scheiden is niet iets dat je vaak doet. Meestal is dit de eerste keer. En natuurlijk ga je dan informatie zoeken. Maar vaak wordt dan nog steeds niet duidelijk welke informatie nou specifiek voor jou van belang is.

Google en echtscheiding

Ook het woord echtscheiding kan je intypen op google. En als je zelf gaat scheiden, dan check je zeer waarschijnlijk Google voor meer informatie. En net zoals zoveel anderen overkomt: de moed zakt je in de schoenen. Zo veel informatie! Waar moet je beginnen? En jouw specifieke vragen kan je helemaal niet terugvinden. En wat ís eigenlijk je vraag? Zelfs dat is een moeilijke vraag!

Wat zou je willen weten over je scheiding

Daarom lijkt het mij een goed idee om gewoon eens aan jullie de vragen: waarover zou je meer willen weten. Zou je bijvoorbeeld iets willen weten over:

  • hoe lang een scheiding duurt?
  • wat het kost?
  • misschien wil je ook iets weten over: hoe doe je het als je kind jarig is?
  • hoe maak je een ouderschapsplan?

Laat het mij weten in de commentbox hieronder. Ik kan er dan een uitgebreide blog over schrijven, waarmee er niet alleen voor jou duidelijkheid ontstaat, maar gelijk ook voor anderen in eenzelfde situatie.

Onoverzichtelijk

Van clienten horen we vaak dat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Er is zo veel informatie dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ook is het moeilijk te achterhalen wat nou voor jouw specifieke situatie van belang is.

Echtscheiding ingewikkeld

De angst dat een scheiding vooral heel ingewikkeld is horen wij ook vaak terug van onze lezers. Veelal werken notarissen en advocaten er niet echt aan mee om de zaken wat eenvoudiger te laten zijn. Er wordt vaak ingewikkelde taal gebruikt, terwijl hetzelfde net zo makkelijk in gewone taal gezegd kan worden. Daardoor lijkt het vaak onnodig moeilijk en gecompliceerd.

Griezelig

Ook het feit dat er advocaten en rechters aan een scheiding te pas moeten komen, maakt dat het voor veel mensen nogal griezelig is om te beginnen aan het hele proces. Zij zien er tegen op om naar de rechtbank te moeten. Amerikaanse advocatenseries geven een wel heel vertekend beeld van hoe het in de rechtszaal in werkelijkheid is. Bovendien hoef je voor een scheiding vaak helemaal niet naar de rechtbank

Overzicht

In de blogs die wij de afgelopen jaren voor jullie hebben geschreven komen talloze onderwerpen aan bod. En het ging allemaal over echtscheiding. Informatie genoeg dus. Maar het is heel goed mogelijk dat de vraag die jij hebt, helemaal niet aan bod is gekomen.

Wat wil jij weten over jouw echtscheiding?

In de commentbox onder dit blog kan je reageren. Ik hoor heel graag over welk onderwerp je graag een blog zou willen lezen. Misschien kan je dit artikel ook delen op social media, want, hoe meer mensen dit lezen, hoe meer goede ideeën er ontstaan voor een volgende blog. Dus: laat mij weten wat jij zou willen lezen.

Over de schrijver
Mijn naam is Normand Jones en in 2001 ben ik begonnen als zelfstandige en heb Jones Mediation en Coaching opgericht. Daarvoor heb ik ruim 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als financieel specialist. Dit betekent dat ik in mijn mediations een gedegen financiele achtergrond meeneem. Ik ben aangesloten bij de MfN (voorheen NMI) en sta geregistreerd als registermediator. Daarnaast ben ik lid van de Mediators Federatie Nederland (MfN). Regelmatig werk ik als registermediator voor de Rechtbank Haarlem, de Rechtbank Alkmaar en het Hof van Justitie in Amsterdam. In mijn mediationpraktijk zie ik voornamelijk echtscheidingen, maar ook zakelijke conflicten zoals bijvoorbeeld een verstoorde arbeidsverhouding. Mediator EN coach Naast registermediator ben ik ook Coach en als zodanig lid van de Nederlandse Orde voor BeroepsCoaches (NOBCO) en de European Mentoring and Coaching Council (EMCC). Als coach begeleid ik mensen in diverse situaties. Dat kunnen privé-situaties zijn maar ook zakelijk. Soms liggen mediation en coaching in elkaars verlengde. Stichting Oprecht Scheiden In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen met problemen van allerlei aard. Vooral in geval van echtscheidingen zie ik veel moeilijke situaties. Een aantal jaar geleden heb ik daarom Stichting Oprechtscheiden opgericht. Het doel van deze stichting is om het echtscheidingsleed zo veel mogelijk te verzachten door een platform te bieden met goede en uitgebreide informatie op het gebied van scheiden. Op de site van Stichting Oprecht Scheiden kunnen mensen bovendien een groot deel van hun scheiding zelf voorbereiden zodat ze zelf de regie houden over hun leven.
Reactie plaatsen