Co-ouderschap en echtscheiding

10 stappenplan bij echtscheiding ouderschapsplan

Bij co-ouderschap deel je, na je scheiding, de dagelijkse zorg en opvoeding van de kinderen zoveel mogelijk. Je kind woont dan afwisselend bij jou en je ex-partner. Je neemt allebei de opvoeding en verzorging van jullie kind op je.

ouderschapsplan zelf maken

Je spreekt over co-ouderschap als je na de scheiding beiden ongeveer evenveel tijd wilt besteden aan de opvoeding van je kinderen. Co-ouderschap is niet een juridische term. Dit betekent dat je het woord co-ouderschap niet apart hoeft op te nemen in het ouderschapsplan. Je kan dus niet zoiets opstellen als een co-ouderschapsplan. Er is sprake van co-ouderschap als je een tijdverdeling opstelt met betrekking tot de verzorging van de kinderen waarin jullie ongeveer allebei een gelijk aandeel van de tijd hebben. In de Zorg- en Contactregeling (ook wel omgangsregeling genoemd) die aan het ouderschapsplan wordt vastgehecht wordt de dagelijkse verdeling opgenomen. Zo regel je het co-ouderschap.

zelf ouderschapsplan opstellen

Als je de zorg voor de kinderen na de scheiding ongeveer gelijk verdeelt heet dat co-ouderschap. En als je de gewenste verdeling in het ouderschapsplan opneemt is dat voldoende om te kunnen spreken van co-ouderschap. Hoe je zo'n ouderschapsplan het beste kan opstellen leggen we je uit op een andere pagina. Klik hieronder voor meer informatie.