arrow_drop_up arrow_drop_down

Kind in bemiddeling

Kind in bemiddeling: Een meisje van zes tekende tijdens een kindermoment in bemiddeling een huis met veel ramen. Waarom heeft jouw huis zo veel ramen, vroegen we. Het kind zei ons: Dan kunnen papa en mama alles beter zien. Kernachtiger kunnen de auteurs hun doelstelling niet verwoorden. Ze beschrijven de weg die ouders en hun kind(eren) bij scheiding onder professionele begeleiding van de bemiddelaar begaan om de ouder-kindrelatie op positieve wijze te behouden.button (28)

Ouders worden geholpen hun communicatie waar nodig te verbeteren, naar kinderen wordt serieus geluisterd en de valkuilen in het ouderschap na echtscheiding worden zichtbaar gemaakt.
Het zogenaamde Zorgmodel biedt ouders en kinderen de mogelijkheid te kiezen voor ouderschap op maat. Een rechter in het Hof Den Bosch noemde het Zorgmodel ?het groeimodel?; door de geboden begeleiding kunnen ouders ondanks de scheiding groeien naar het collega-ouderschap. Van de kindermomenten in bemiddeling gaat misschien wel de grootste kracht uit. Zo houden de ouders de wortels van hun kind intact ? vanuit de tijd dat ze nog samen een gezin vormden ? en schenken ze het de ruimte om de vleugels uit te slaan.

Productspecificaties Kind in bemiddeling

Auteur C. van Leuven, A. Hendriks
Co-auteur A. Hendriks
Taal Nederlands
Vertaald uit het Nederlands
Aantal delen 40
Afmetingen 9x238x169 mm
Gewicht 302,00 gram
Druk 3
ISBN10 9066658223
ISBN13 9789066658226
Product breedte 169 mm
Product hoogte 9 mm
Product lengte 238 mm
Reactie plaatsen

Gelijk starten met je scheiding?

We gebruiken cookies: