arrow_drop_up arrow_drop_down

Kind in bemiddeling: Een meisje van zes tekende tijdens een kindermoment in bemiddeling een huis met veel ramen. Waarom heeft jouw huis zo veel ramen, vroegen we. Het kind zei ons: Dan kunnen papa en mama alles beter zien. Kernachtiger kunnen de auteurs hun doelstelling niet verwoorden. Ze beschrijven de weg die ouders en hun kind(eren) bij scheiding onder professionele begeleiding van de bemiddelaar begaan om de ouder-kindrelatie op positieve wijze te behouden.button (28)

Ouders worden geholpen hun communicatie waar nodig te verbeteren, naar kinderen wordt serieus geluisterd en de valkuilen in het ouderschap na echtscheiding worden zichtbaar gemaakt.
Het zogenaamde Zorgmodel biedt ouders en kinderen de mogelijkheid te kiezen voor ouderschap op maat. Een rechter in het Hof Den Bosch noemde het Zorgmodel ?het groeimodel?; door de geboden begeleiding kunnen ouders ondanks de scheiding groeien naar het collega-ouderschap. Van de kindermomenten in bemiddeling gaat misschien wel de grootste kracht uit. Zo houden de ouders de wortels van hun kind intact ? vanuit de tijd dat ze nog samen een gezin vormden ? en schenken ze het de ruimte om de vleugels uit te slaan.

Productspecificaties Kind in bemiddeling

AuteurC. van Leuven, A. Hendriks
Co-auteurA. Hendriks
TaalNederlands
Vertaald uit hetNederlands
Aantal delen40
Afmetingen9x238x169 mm
Gewicht302,00 gram
Druk3
ISBN109066658223
ISBN139789066658226
Product breedte169 mm
Product hoogte9 mm
Product lengte238 mm
Reactie plaatsen

Gelijk starten met je scheiding?

We gebruiken cookies: