Aan alle gescheiden ouders
Boeken over scheiden
Normand Jones
Boeken over scheiden
06/25/2015
1 min
0

Aan alle gescheiden ouders

06/25/2015
1 min
0

Aan alle gescheiden ouders: Elk jaar krijgen 70.000 thuiswonende kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Soms gaat het goed, vaak ook niet. Dat kan anders. Marsha Pinedo, oprichter van Villa Pinedo, en Petra Vollinga, journaliste en publiciste, nemen je in dit boek bij de hand. button (28)

In ‘Aan alle gescheiden ouders’ laat Marsha de kinderen zelf aan het woord, in persoonlijke verhalen die iedere ouder zullen raken: wat zij meemaken, voelen en denken. Op een indringende manier openen deze kinderen je de ogen, aangevuld met tips en adviezen van deskundigen en oefeningen waar je meteen iets mee kunt. Zodat jouw kind later kan zeggen: ‘Mijn ouders? Die zijn echt goed gescheiden.’

Recensie(s)

Dit boek begint met een brief aan alle gescheiden en scheidende ouders. Jaarlijks krijgen 70.000 kinderen te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. Kinderen vragen om een veilig huis en als het niet anders kan, verbouw het dan samen tot een nieuw huis waar de kinderen weer veilig kunnen wonen. Dit boek is een hartenkreet van kinderen om niet in een vechtscheidng te vallen. Het hele proces van scheiden komt aan bod, maar dan vanuit de positie van het kind en vooral waar het belang van het kind voorop staat. Inhoudsoverzicht: hoe het slechte nieuws te vertellen, wat verandert er allemaal, de gevolgen, het loyaliteitsconflict, communicatie, hoe maak je weer een nieuw gezin. Maak een contract tussen ouders en kinderen. Maak een ouderschapsplan. En een zorg-/contractregeling voor het kind. Een deel gaat over de juridische gevolgen. Het boek staat vol met ervaringsverhalen van vooral de kinderen: ‘Je hebt samen voor de kinderen gekozen, blijf dat na de scheiding vooral doen’. Met veel adviezen, tips en oefeningen; het is dus een oefen- en werkboek. Samengesteld door twee vrouwen die zeer betrokken zijn bij dit onderwerp. Aan het einde aanbevelingen door deskundigen die betrokken zijn bij scheidingen. Een waardevol boek, verzorgd uitgegeven met aansprekende zwart-witfoto’s.

Productspecificaties Aan alle gescheiden ouders

Auteur Marsha Pinedo, Petra Vollinga
Co-auteur Petra Vollinga
Soort Met illustraties
Taal Nederlands
Afmetingen 15x239x169 mm
Gewicht 141,00 gram
Druk 1
ISBN10 9400503652
ISBN13 9789400503656
Product breedte 169 mm
Product hoogte 15 mm
Product lengte 239 mm
Reacties
Categorieën