De dagelijkse dingen van de scheiding | Een persoonlijk verhaal

De dagelijkse dingen van de scheiding | Een persoonlijk verhaal

De echtscheiding van Margot beschrijft zij zelf in dit vervolgverhaal.  ‘Na ruim 2 maanden weg te zijn geweest ben ik weer terug in ons huis. Dus weer terug bij mijn bijna-ex-man. Er is weer een beetje samen. Thee en koffie zetten voor elkaar, om de beurt boodschappen halen en koken voor het gezin. De dagelijkse dingen van de scheiding. Het gaat prima zo, ik zit veel in mijn slaapkamer en bedenk hoe mijn toekomst eruit zou mogen zien. De toekomst is niet zover weg, het is dichtbij, alleen voor mijn gevoel duurt het eeuwen. Tijd is leven, ik ben bezig een eigen leven te creëren!!

Door je scheiding kan je het misschien even niet meer overzien allemaal. Heb je een vraag over jouw scheiding? Of weet je het even helemaal niet meer? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag op weg. Ons advies is vrijblijvend en gratis. Dit is de link naar ons contactformulier

Ik huil niet meer elke dag om de scheiding

Een eigen leven hebben, daar moet ik in investeren. Ik heb een schriftje waar ik van alles in opschrijf. Gevoelens, dingen die ik mis en wat ik graag zou willen hebben en waar ik blij van word. Door de echtscheiding wil ik schoon schip maken en weer aan mezelf toekomen. Ik cijferde mezelf weleens weg, op velerlei gebied. Ik heb de afgelopen weken in Bergen weer kunnen opladen, ik ben sterker teruggekomen. Huilen doe ik gelukkig niet meer elke dag, het pijnlijke gevoel wat diep in mij zat is gelukkig minder geworden. Ik heb er goed aan gedaan weer te gaan dansen, wandelen en openhartige gesprekken aan te gaan met anderen.

Wat wil ik eigenlijk na mijn scheiding

Ik zit ‘s avonds in stilte op mijn bed, schriftje op schoot, pen in de hand te schrijven en te plannen. Ooit zei iemand tegen mij, “Wie luistert naar de stilte weet de weg”. Door stilte kan je er achter komen wat je wilt en hoe. Wanneer het werkelijk stil is in jezelf kan er inzicht ontstaan. Ik kan me dan beter concentreren en zijn er geen prikkels. Ik geniet ervan, ga het fijn vinden in het kleine koude kamertje!!

Formulieren enzo

In Bergen ging ik regelmatig wandelen, dat zet ik door nu ik weer terug ben. Ik voel me daarbij lekker en gezond. Er moet nog veel worden geregeld en gedaan. Vanmiddag heb ik een afspraak bij de bank. Het omzetten van de en/of rekening gaat niet zo gemakkelijk. Ik heb een afspraak omdat het nog niet gelukt is en ik andere formulieren moet invullen. Na het gesprek moet ik werken. Ik werk vandaag van 15:00 tot 22:00 uur, dus hopelijk loopt het gesprek niet uit.

Bankzaken ☹

Bij de bank loopt het gesprek niet soepel, het lijkt wel te veel gevraagd. Beter kan ik de rekening opzeggen en een nieuwe op mijn naam openen. Ze beloven mij dat alles nu binnen een week geregeld is, dat alles goed komt en alles op alleen mijn naam staat in het systeem. Nu alleen de papieren ontvangen dat het ook daadwerkelijk zo is.

Nog meer papierwerk over de echtscheiding

Ik ben op tijd op mijn werk, ik zie een enveloppe in mijn postvakje. Mijn werkgeversverklaring! Heel blij mee! Ik moet deze samen met het echtscheidingsconvenant opsturen naar de bank voor de hypotheek. Het convenant heb ik mee naar het werk, deze kan ik hier kopiëren. Dat zijn weer taken die ik van mijn lijstje kan strepen, het loopt lekker.

Zelf een contract tekenen

Het is bijna begin december, ik ga zaterdagavond naar mijn dochter en schoonzoon in Den Haag. Het wordt een gezellig avondje zo vlak voor sinterklaas. Ze luisteren vol aandacht waar ik allemaal mee bezig ben en geven mij tips betreffende de koop van het chalet. Leuk dat ze meedenken. Vijf december heb ik namelijk een afspraak bij de notaris voor het ondertekenen van het voorlopig koopcontract. Alles is nieuw voor mij en dan is het fijn dat meedenken. Ik heb nog niet eerder alleen een koopcontract getekend, dit is de eerste keer. Waar moet ik op letten, wat zijn de valkuilen. Ik ben best zenuwachtig, je koopt geen zakje snoep!

Een eigen makelaar inschakelen

Voor het tekenen van het koopcontract moest ik nog een offerte laten maken door makelaar. Aan de overkant van ons woont een makelaar, hij is pas gestart met zijn eigen bedrijf. Ik gun deze man een opdracht, dus bel ik hem op. Hij wil dit klusje graag doen, hij is erg dankbaar. Hij neemt zijn werk serieus en gaat meteen deze middag contact opnemen met de bewoonster om een afspraak te maken. Ik hoop dat hij geen gebreken tegenkomt en het allemaal positief is. George belt mij dezelfde middag na de keuring op, hij vind het een leuke woning voor een leuke prijs. Een prima start. Hij was onder de indruk en gaat de offerte uitwerken en toesturen.

Ik zeg eerlijk; het is zwaar

Op mijn werk vragen vele klanten hoe het met mij is. Omdat ik bij de receptie zit kan ik niet altijd al te uitgebreid een gesprek aangaan. Het doet mij enorm goed dat klanten belangstelling tonen. Ik krijg tips en steun van klanten, zo fijn. Het is prettig om er met sommige klanten over te praten. Ik ben in mijn gesprek ook heel eerlijk, als ze vragen hoe het met mij is dan zeg ik eerlijk dat het zwaar is. Dit lucht zo op, voelt goed en geeft energie. Hoe vreemd dat ook klinkt, maar ik merk dat ik een blijer mens word als ik met anderen over mijn gevoelens, en waar ik tegenaan loop, kan praten.’

De dagelijkse dingen van de scheiding

Deze blog is geschreven door Margot. Zij schrijft iedere maand een vervolgverhaal over haar scheiding. Wil je meer info over Margot dan kan je even op haar eigen pagina kijken. Heb je zelf ook zo’n situatie als Margot, dan kan je hieronder reageren. Want zoals Margot al schrijft: met anderen over je gevoelens praten lucht op!

Vragen over je eigen scheiding?

Neem dan even contact met ons op. We helpen je graag op weg met handige stappenplannen en goede info. Of check anders dit filmpje even. Zo hoor je hoe we op een makkelijke manier je scheiding voor je kunnen regelen.

 

Over de schrijver
Ik, Margot Dekker, ben 27 jaar getrouwd geweest en vanaf 2007 gescheiden en alleenstaand. Ik heb 3 lieve, volwassen dochters. Het was geen gemakkelijke beslissing om te scheiden. Om alles te verwerken heb ik veel in een schriftje geschreven. Dit helpt mij bij het schrijven voor Stichting Oprecht Scheiden en kan ik veel met jullie delen. Ik schrijf elke maand een blog over mijn echtscheiding en alles waar ik tegenaan gelopen ben. Ik hoop dat mijn verhalen, die de realiteit benadrukken en niet altijd vrolijk zijn, jou kunnen helpen in het proces. Ik ben fulltime werkzaam als receptioniste/ administratief medewerkster in een zwembad en heb ik vele hobby’s. Schrijven doe ik nog altijd graag, maar mijn passie is dansen. Door het schrijven heb ik veel kracht gevonden, kon ik alles beter en op een rustig moment verwerken. Ik wens jullie veel inzicht, sterkte en liefde in je eigen proces.
Reactie plaatsen