Gesprek met mijn ex

Dit is het persoonlijke verhaal van Margot. In ‘gesprek met mijn ex’ beschrijft zij hoe haar scheiding verloopt. ‘Ik snap niet dat mijn man mij na 27 jaar huwelijk zo helemaal links laat liggen. We hebben toch heel veel mooie jaren gehad samen? We hebben samen vele zware tijden gehad en deze samen overleefd. Heel zwaar was het overlijden van onze zoon. Hij was nog maar net 4 maanden oud. Mijn man’s leven stortte letterlijk en figuurlijk in. En hoe zwaar het voor mij ook was, ik heb hem geholpen en begrip gehad voor de manier waarop hij het verwerkte. Ook al die keren dat hij overspannen thuis was van zijn werk; ik heb hem altijd gesteund. Hij was er weer voor mij na mijn miskramen, als ik een vlokkentest onderging en toen ik enkele jaren geleden met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd werd, vanwege hartproblemen. We hebben het niet gemakkelijk gehad, maar we steunden elkaar daar waar mogelijk.

Zo veel niet besproken

Ik moet nog een poging wagen om in gesprek te komen met hem. Voor mezelf, voor de kinderen, voor hem, want zo blijft er te veel niet uitgesproken. Ik klamp me vast aan een droom die ik pas heb gehad. Maar ik vrees dat een goed gesprek met hem alleen bestaat in mijn fantasie. Toch wil ik dit écht graag …….en zo hield ik mezelf voor dat ik het best kon laten slagen als ik mijn excuses aanbood over mijn uitlatingen op die bewuste avond. Die avond dat hij, samen met zijn nichtje, mij niet prettig heeft behandeld en ik daarop heel boos gereageerd heb, ik had een black out. Als we maar graag genoeg zouden willen, samen ons best doen, dan móet het mogelijk zijn.

Hij zwijgt liever

Natuurlijk had ik een voorgevoel dat mijn verzoeningspoging zou mislukken en voor nog meer verdriet en pijn zou zorgen. Als we er deze keer niet in zouden slagen om te praten zou ik het echt voor eens en voor altijd moeten loslaten. Het waren intensieve weken geweest. Ik zou zo blij zijn als die blokkade bij hem weg was en we gewoon normaal kunnen leven als vrienden!! Helaas ging hij steeds de confrontatie uit de weg, had totaal geen behoefte aan een gesprek. Voor hem is zwijgen prettig.

Moeilijk accepteren

Er brak een nieuw hoofdstuk aan in mijn leven. Eentje waarvan ik wist dat het niet anders kon, maar waar ik het wel moeilijk mee had. Ondanks dat we als partners niet verder konden, dacht- wist- hoopte ik dat we een dusdanige stevige basis hadden dat we op z’n minst als ouders een respectvol contact konden onderhouden. Ook dat bleek een illusie. Maar ik beloofde mezelf dat ik er altijd voor hem zou zijn, mocht hij om een gesprek vragen. Zijn gedrag sterkte mij wel in mijn beslissing. Dit is precies waar ik al die jaren problemen mee heb gehad. Hier kon ik niet aan wennen. Ik kon het niet accepteren en het was heel zwaar om mee te leven.

Gesprek met mijn ex

Het moment dat mijn man mijn uitleg wilde hebben kwam sneller dan ik dacht. Hij wilde wel een keer met mij praten maar niet thuis. We hadden afgesproken bij het meer. We zouden elkaar treffen bij de parkeerplaatsen. Daar aangekomen groeten we elkaar koel en maakten we samen een wandeling rondom het meer. Veel verder kwamen we helaas niet. Er is niet veel uitgesproken. Hij begreep mijn beweegredenen wel maar vervolgens kwamen er alleen wat over en weer verwijten. Ik heb wel wat kunnen uitleggen maar veel heeft het niet geholpen. Hij ziet het anders dan ik en kan mijn uitval van die bewuste avond niet vergeven en al helemaal niet vergeten. Ja dat is zuur. Hij vroeg wel waar ik wilde gaan wonen, wat mijn verdere plannen waren. Ik vertelde over mijn interesse in een chalet, dat ik wilde bezichtigen en van plan was te kopen.

Kleine vooruitgang

Hij wilde wel zien waar ik zou willen wonen. We zijn toen achter elkaar naar het chalet gereden. We hebben het park bezichtigd. Hij vond het mooi en vond het een goed plan. Ik vond dat een prettige afsluiting van deze dag. Blij dat we toch weer een kleine vooruitgang hebben geboekt.’

Over Margot

Margot Dekker is ervaringsdeskundige en schrijft over haar eigen scheiding. Daarnaast organiseert ze activiteiten voor singles in Noord-Holland. Wil je in contact komen met Margot? Vul dan ons contactformulier even in of bel 0900-588 88 88. Kijk op haar eigen pagina om te zien welke blogs Margot nog meer heeft geschreven.

Over de schrijver
Ik, Margot Dekker, ben 27 jaar getrouwd geweest en vanaf 2007 gescheiden en alleenstaand. Ik heb 3 lieve, volwassen dochters. Het was geen gemakkelijke beslissing om te scheiden. Om alles te verwerken heb ik veel in een schriftje geschreven. Dit helpt mij bij het schrijven voor Stichting Oprecht Scheiden en kan ik veel met jullie delen. Ik schrijf elke maand een blog over mijn echtscheiding en alles waar ik tegenaan gelopen ben. Ik hoop dat mijn verhalen, die de realiteit benadrukken en niet altijd vrolijk zijn, jou kunnen helpen in het proces.Ik ben fulltime werkzaam als receptioniste/ administratief medewerkster in een zwembad en heb ik vele hobby’s. Schrijven doe ik nog altijd graag, maar mijn passie is dansen. Door het schrijven heb ik veel kracht gevonden, kon ik alles beter en op een rustig moment verwerken. Ik wens jullie veel inzicht, sterkte en liefde in je eigen proces.
NATASIA
Door

NATASIA

op 25 Apr 2016

MOOI OM DIT TE LEZEN ZO BEWANDELEN WE EEN WEG IN HET LEVEN . WE DELEN LIEFDE EN LEED DAT MAAKT ONS WIE WE NU ZIJN . LEVENSERVARINGEN HOPELIJK LEREN WIJ HIER VAN.

Margot
Door

Margot

op 26 Apr 2016

Klopt helemaal Natasia, dank voor je reactie! Je kan helaas de weg die je bewandel niet zelf maken/ creëren, je komt zo af en toe een onderbreking tegen. En dan moet je aan het werk en hoop dat je dit samen met anderen kan doen dan wordt het minder zwaar. Dat is liefde!! Liefs Margot

Map le blansch
Door

Map le blansch

op 25 Apr 2016

Heftig heb hetzelfde meegemaakt. Na 37 jaar huwelijk en 41 jaar samen te zijn geweest. Geen gesprek,geen contact,ook niet met de kinderen meer.. Tot 14 mei,margot en sterkte.

Margot
Door

Margot

op 26 Apr 2016

Hallo Map, bedankt voor je reactie. Herkenning is ook de reden waarom ik dit schrijf, hopelijk kan ik iets mee geven door mijn verhaal te vertellen. Leuk dat je 14 mei op de 55+ ontmoetingsavond kom. Tot ziens!

Mariline
Door

Mariline

op 25 Apr 2016

Dapper en goed van je om je hele verhaal zo openlijk te vertellen. Een kort verslag met veel achterliggende tranen. Het leven loopt soms heel anders dan je ooit had verwacht. Heel veel liefs,

Margot
Door

Margot

op 26 Apr 2016

Hallo Mariline, Dank je wel voor je reactie. Het leven is een heel proces, met mooie momenten en met minder mooie. Alles wat je op je pad tegenkom en doorheen moet vormt je en wordt je een prachtig mens van!! Liefs Margot

Wouter
Door

Wouter

op 26 Apr 2016

Ontroerend verhaal heeft me diep geraakt een gevoel neer gelegd .Ook het verhaal van je zoontje raakte me heel diep. een lieve groet

Margot
Door

Margot

op 29 Apr 2016

Hallo Wouter, Dank je wel voor je reactie. Ik kan me voorstellen dat het je geraakt heeft. Soms gaat het leven niet over rozen, maar maak je het beste ervan. Wens je een fijne weekend!!

Reactie plaatsen