Julia heeft twee huizen

De verhalen zijn geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf zes jaar, en bieden een handvat om de verschillende situaties en gevoelens te kunnen bespreken. Het belangrijkste uitgangspunt van Julia heeft twee huizen is dat kinderen vertrouwen en zekerheid nodig hebben. Het vertrouwen dat papa en mama er, ondanks hun scheiding, nog steeds allebei voor het kind zijn. De zekerheid dat het kind geen schuld heeft aan de scheiding en, ondanks de veranderde situatie, gelukkig mag en kan opgroeien.

Nicoline Wisse Smit is gescheiden en moeder van een dochter. Zij besloot dit boek te schrijven vanwege haar behoefte aan een goed kinderboek om haar scheiding bespreekbaar te maken.

Recensie(s)

Julia heeft twee huizenDe ouders van de 6-jarige Julia zijn gescheiden. In dit boek wordt in zes voorleesverhalen uiteengezet wat dit voor haar betekent en hoe zij zich er bij voelt. Ze heeft twee huizen, vindt het moeilijk om soms te kiezen omdat ze de andere ouder geen verdriet wil doen, krijgt te maken met de vriendin van papa en een halfbroertje. De verhalen, die gemiddeld vier bladzijden beslaan, zijn geillustreerd met wellicht met de computer vervaardigde tekeningen van met name kleine figuren in felle kleuren, die veelal de emoties in het verhaal verbeelden. Door de opzet van de verhalen en de directe vragen aan de lezer bieden ze veel handvatten om een gesprek met het kind te starten. De gescheiden ouders gaan erg goed met elkaar om en zijn los van elkaar. Zo gunnen ze elkaar een nieuwe relatie en vieren ze gezamenlijk de verjaardag van Julia. De situatie is erg rooskleurig en zal voor veel kinderen en ouders anders zijn. Voor ouders die dit boek met hun kind gaan lezen, kan het dan ook confronterend zijn. Met een instructie voor de voorlezer waarin elk hoofdstuk belicht wordt. Geschikt als handvat om verschillende situaties en gevoelens ter sprake te brengen met kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Productspecificaties Julia heeft twee huizen

AuteurN. Wisse Smit
SoortMet illustraties
TaalNederlands
Vertaald uit hetNederlands
Afmetingen10x228x200 mm
Gewicht328,00 gram
Geschikt voor4 – 6 jaar
Druk2
ISBN109085605202
ISBN139789085605201
Product breedte200 mm
Product hoogte11 mm
Product lengte226 mm
Over de schrijver
Mijn naam is Normand Jones en in 2001 ben ik begonnen als zelfstandige en heb Jones Mediation en Coaching opgericht. Daarvoor heb ik ruim 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als financieel specialist. Dit betekent dat ik in mijn mediations een gedegen financiele achtergrond meeneem. Ik ben aangesloten bij de MfN (voorheen NMI) en sta geregistreerd als registermediator. Daarnaast ben ik lid van de Mediators Federatie Nederland (MfN). Regelmatig werk ik als registermediator voor de Rechtbank Haarlem, de Rechtbank Alkmaar en het Hof van Justitie in Amsterdam. In mijn mediationpraktijk zie ik voornamelijk echtscheidingen, maar ook zakelijke conflicten zoals bijvoorbeeld een verstoorde arbeidsverhouding.Mediator EN coach Naast registermediator ben ik ook Coach en als zodanig lid van de Nederlandse Orde voor BeroepsCoaches (NOBCO) en de European Mentoring and Coaching Council (EMCC). Als coach begeleid ik mensen in diverse situaties. Dat kunnen privé-situaties zijn maar ook zakelijk. Soms liggen mediation en coaching in elkaars verlengde.Stichting Oprecht Scheiden In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen met problemen van allerlei aard. Vooral in geval van echtscheidingen zie ik veel moeilijke situaties. Een aantal jaar geleden heb ik daarom Stichting Oprechtscheiden opgericht. Het doel van deze stichting is om het echtscheidingsleed zo veel mogelijk te verzachten door een platform te bieden met goede en uitgebreide informatie op het gebied van scheiden. Op de site van Stichting Oprecht Scheiden kunnen mensen bovendien een groot deel van hun scheiding zelf voorbereiden zodat ze zelf de regie houden over hun leven.
Reactie plaatsen