arrow_drop_up arrow_drop_down
Scheiden in Marokko | Niet goed, geld terug?

Scheiden in Marokko | Niet goed, geld terug?

Scheiden in Marokko lijkt vanuit Nederland best lastig. Wij kunnen dat echter heel goed voor je in orde maken. En omdat wij ook wel weten dat het niet makkelijk is om zomaar te vertrouwen dat dit goedkomt, beloven wij: niet goed? Geld terug! Meer info lees je hieronder en op de pagina: Scheiden in Marokko | hoe pak ik dat aan en wat kost het.

Twee verschillende situaties

Er zijn twee verschillende situaties met betrekking tot je scheiding. In het eerste geval ben je al gescheiden in Nederland en wil je nu ook scheiden voor de Marokkaanse wet. In het tweede geval ben je niet in Nederland gescheiden en wil je de volledige scheiding in Marokko laten regelen. Beide situaties kunnen we voor jullie oplossen. We kunnen dus:

  • de scheiding in Nederland regelen, ook al woont je partner nog/weer in Marokko
  • Nederlandse scheiding inschrijven in Marokko
  • je volledige scheiding in Marokko regelen.

Eerst scheiden in Nederland

Als je in Marokko bent getrouwd en je wilt nu scheiden, dan kunnen we eerst de scheiding in Nederland voor je regelen. Omdat we volledig online werken is het daarvoor niet nodig om in Nederland aanwezig te zijn. Je zou de echtscheiding dus ook vanuit Marokko kunnen regelen. Je hoeft niet naar Nederland te komen voor de procedure.

Hoe lang duurt de scheiding in Nederland

Vanaf het moment dat wij alle papieren hebben die nodig zijn voor de scheiding, duurt het ongeveer 6 tot 8 weken voordat de scheiding officieel is in Nederland. Daarna gaan we de scheiding in Marokko regelen.

Daarna scheiden in Marokko

Nadat de scheiding in Nederland is uitgesproken kunnen we de scheiding ook in Marokko officieel maken. De Nederlandse echtscheidingsstukken worden officieel vertaald en gelegaliseerd. Onze Marokkaanse advocaat zal er daarna voor zorgen dat de stukken worden ingediend bij de rechtbank in Marokko. Ook nu hoeven jullie niet zelf naar de rechtbank toe. Je hoeft dus niet vanuit Nederland naar Marokko. De hele procedure is schriftelijk.

Je bent al gescheiden in Nederland?

En als je al in Nederland bent gescheiden? Dan kan je de scheidingspapieren naar ons toesturen zodat wij de scheiding in Marokko voor je kunnen inschrijven. Neem even contact met ons op zodat we je precies kunnen laten weten welke documenten we nodig hebben. Geef ons je vraag even door via het contactformulier en dan nemen we contact met je op.

Hoe lang duurt de echtscheiding in Marokko

De scheiding in Nederland duurt ongeveer 6 tot 8 weken. Vanaf het moment dat de scheiding in Nederland rond is kunnen we binnen vier maanden daarna de scheiding in Marokko geregeld hebben.

Geen hoger beroep mogelijk

Tegen de uitspraak van de rechter in Marokko is geen hoger beroep mogelijk. Dat betekent dat je ex-partner niet alsnog naar de rechtbank kan gaan om de scheiding weer teniet te doen.

Wat kost de echtscheiding in Marokko

Voor het regelen van de volledige echtscheiding in Marokko brengen we een totaalbedrag in rekening van € 497,50 per persoon. Dit is inclusief alle kosten, dus inclusief advocaat in Marokko, advocaat in Nederland, legalisatie, griffierecht, inschrijving en vertaling van de stukken. Hierbij geldt wel, dat als de beschikking van de Nederlandse scheiding uit meer dan 2 pagina’s bestaat, er extra vertaalkosten in rekening zullen worden gebracht. Van deze meerkosten krijg je op verzoek vooraf een offerte. Je mag het natuurlijk ook zelf laten vertalen. Als het maar een officiële vertaling is.

Meer informatie over scheiden in Marokko

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan even contact met ons op via ons contactformulier. Ook informatie in het Arabisch mogelijk.

Scheiden in Marokko | Niet goed, geld terug?

Omdat wij doen wat we beloven kunnen we je garanderen: als het ons niet lukt om je scheiding in te schrijven? Dan krijg je het geld dat je ons hebt betaald weer terug. Zo weet je zeker dat wij je best doen voor je. Voor meer informatie kan je even kijken op de pagina Scheiden in Marokko | hoe pak ik dat aan en wat kost het.

Reactie plaatsen

Gelijk starten met je scheiding?

We gebruiken cookies: