Waarom ga ik scheiden | dapper? moedig? ingewikkeld? moeilijk?

Waarom ga ik scheiden | dapper? moedig? ingewikkeld? moeilijk?

De echtscheiding van Margot wordt iedere maand door haarzelf beschreven in een vervolgverhaal. Lees het hier. ‘Ik ben in de avonduren demonstratrice van huid en make-up producten. Elke maand is er een bijeenkomst in Akersloot. Zo ook deze morgen. In een vergaderzaal bespreken wij elke maand alle details met een groepje van zo’n 12 dames.  Ik stap goed gemutst in de auto en kijk ernaar uit. Dat blije gevoel heb ik al enkele dagen, ik heb zin in wat er allemaal gaat gebeuren.

Heb je vragen over je eigen scheiding? Aarzel dan niet om vrijblijvend even contact met ons op te nemen. Sandra zal al je vragen beantwoorden.

Ik ben er mooi op tijd en pak een kopje thee, en raak in gesprek met de andere dames. Ze vragen waarom ik ga scheiden en wat mijn plannen zijn. Ik vind het apart dat toch wel vreemden mij vragen waarom ik ga scheiden, het gaat hier om gevoelige persoonlijke zaken. Ik vertel de redenen niet, maar wel waar ik nu mee bezig ben.

Wikken en wegen

Het is op dit moment alweer 2 maanden geleden dat ik deze moeilijke beslissing genomen heb. Soms neem je een beslissing weloverwogen, bij mij kwam het ook niet van het één op het andere moment. Maar wel onverwacht en onvoorbereid. Het is de U-turn in mijn leven en ik heb geen enkele garantie voor mijn toekomst. Maar ik had A gezegd, dus deed ik het en groeide ik in mijn kracht. Tot nu toe gaat alles goed. De dames vinden mij dapper en moedig, ik vind het ingewikkeld en moeilijk!!  Ik doe de hele dag niets anders dan wikken en wegen van alle voors en tegens!!

Ik wil vooral RUST!

vrouw zit op bankMijn hart is verscheurd. ik sta er nu alleen voor en kan ik niet anders dan doorgaan en het beste eruit halen. Ik vertel over mijn plannen om te gaan wonen in een chalet. De dames vinden dit een leuk idee maar wel vreemd. Er zijn toch genoeg leegstaande flatjes? Kijk dat weet ik juist heel zeker, ik wil niet tussen 6 betonnen muren op een etageflat wonen. Ik wil weer vanuit mijn hart leven in de natuur, met ruimte en rust om mij heen. Ik vertrouw op mijn innerlijke kompas en wil niet wonen in een drukke vinexwijk of tussen allemaal schreeuwende ouders en blèrende kinderen. Die tijd heb ik gehad, ik ben bijna 50 en mijn kinderen zijn volwassenen en wil ik vooral rust!!

Het gaat goed komen

Jij kan het! Wat goed van jou! Ik zou het niet kunnen! Wat ben je sterk dat je dit allemaal kan! Ja ik kan het en doe het en wil het ook!! Ik ben zover gekomen en word steeds sterker in mijn proces en zal het zeker tot een goed einde brengen! Het is op dat moment dat het tot mij doordringt dat het goed gaat komen, mijn intuïtie! Ik lach innerlijk en ga samen met de dames aan tafel voor de start van de meeting.

Scheiden na 27 jaar huwelijk

Ik kan het zo af en toe nog steeds niet geloven dat ik na 27 jaar huwelijk ga scheiden van mijn man. Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb en nog vele tranen vergoten zullen worden. Maar ik ben ook opgewonden, mijn nieuwe pad wacht. Ik omarm de toekomst en zal ik altijd terugblikken op een mooie tijd samen maar ik heb zelf gekozen om te stoppen.

Streng voor mezelf

Dezelfde dag heb ik een afspraak bij de bank over de hypotheek en met de verkoper van het chalet. Met het besluit tot koop van het chalet krijg ik toch weer een knoop in mijn maag. Ik weet niet voor de volle honderd procent of ik hier verstandig aan doe. Met het kopen leg je jezelf toch vast, met huren kan je wat sneller weg als het niet bevalt. Ik ben toch wel een beetje bang dat ik de verkeerde keuze maak, waar ik de rest van mijn leven spijt van zal hebben. Maar heb ik nu een andere keuze? Ik moet weg bij mijn man, en huren gaat niet want ik ben niet ingeschreven. Ik word weer even streng voor mezelf; genoeg nagedacht en stap het avontuur in. Er gebeurd veel in mijn hoofd en gevoel. Ik sta op een kruispunt en moet kiezen. Nu moet ik aan het idee wennen en er het beste van maken.

Eigen keuzes maken

Tijdens het gesprek bij de bank word ik weer wat positiever en met de verkoper is het weer een gezellig samenzijn. Daarna loop ik samen met de eigenaresse het chalet door met pen en papier en maak een lijstje wat ik allemaal nodig zou hebben en wat de afmetingen zijn. Plannen wat ik voor kleur wil, wat voor bankstel, hoe ik het wil inrichten en wil ik nieuw of via marktplaats. Een bankstel wil ik toch via marktplaats maar een bed wel nieuw. Zo ben ik weer lekker bezig en stap ik met een blij gevoel in de auto op weg naar mijn nieuwe avontuur.’

Waarom ga ik scheiden | dapper? moedig? ingewikkeld? moeilijk?

Deze blog is geschreven voor Margot Dekker. Iedere maand schrijft zij een vervolgverhaal over haar scheiding. Als je meer wilt weten over Margot, of als je haar eerdere blogs wilt lezen, kan je even naar haar persoonlijke pagina gaan. We noemen Margot wel onze ervaringsdeskundige over scheiden. Als je het zelf meemaakt, kan je toch net even beter invoelen wat er allemaal komt kijken bij een echtscheiding.

Heb je vragen over je scheiding?

Wil je meer weten over de mogelijkheden om te scheiden? Wat komt er allemaal bij kijken? Stel hier je vraag en wij geven geheel vrijblijvend advies. En wat vind je schoonfamilie er van? Dat is natuurlijk niet je belangrijkste zorg, maar toch…


 

Over de schrijver
Ik, Margot Dekker, ben 27 jaar getrouwd geweest en vanaf 2007 gescheiden en alleenstaand. Ik heb 3 lieve, volwassen dochters. Het was geen gemakkelijke beslissing om te scheiden. Om alles te verwerken heb ik veel in een schriftje geschreven. Dit helpt mij bij het schrijven voor Stichting Oprecht Scheiden en kan ik veel met jullie delen. Ik schrijf elke maand een blog over mijn echtscheiding en alles waar ik tegenaan gelopen ben. Ik hoop dat mijn verhalen, die de realiteit benadrukken en niet altijd vrolijk zijn, jou kunnen helpen in het proces. Ik ben fulltime werkzaam als receptioniste/ administratief medewerkster in een zwembad en heb ik vele hobby’s. Schrijven doe ik nog altijd graag, maar mijn passie is dansen. Door het schrijven heb ik veel kracht gevonden, kon ik alles beter en op een rustig moment verwerken. Ik wens jullie veel inzicht, sterkte en liefde in je eigen proces.
Reactie plaatsen