Weekendvaders

Weekendvaders; Wie kent vaders?: Bij een scheiding blijven de kinderen meestal bij de moeder wonen en de vader heeft in het meest gunstige geval een omgangsregeling. Niet eenvoudig. Gescheiden vaders zijn gescheiden van hun kinderen zonder dat ze dat willen. Kinderen raken gescheiden van hun vader zonder dat ze daar voor kiezen. De oude gevoelens tussen vader en kind zijn er nog, maar hoe behoud je die? button (28)

Je wilt vader zijn, geen pretvader. Vaders hebben hun eigen betekenis voor kinderen. Die gaat niet verloren, maar hoe houd je contact, hoe blijf je in elkaars leven verbonden?

In Weekendvaders / Wie kent vaders? probeert Martine Delfos de betekenis van vaders voor hun kinderen te laten zien en hoe ze dit in een omgangsregeling vorm kunnen geven. Het is geen boek met tips wat vaders moeten doen in het weekend, maar het gaat over vaderschap in het algemeen en over gescheiden vaderschap in het bijzonder. Een boek waarin vaders hopelijk steun vinden hoe ze met hun kinderen verbonden kunnen blijven.
Weekendvaders / Wie kent vaders? is bedoeld voor vaders die gescheiden zijn, maar ook voor allen die met scheiding te maken hebben, waaronder hulpverleners en advocaten, is het nuttig.

Dr. Martine F. Delfos is psycholoog/therapeut/wetenschapper. Zij werkt als therapeut onder andere met relatieproblematiek, autisme en eetstoornissen. Ze verzorgt nascholing aan psychologen, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders. Als wetenschapper ontwikkelt zij modellen en hecht zij eraan dat wetenschap toepasbaar is in de praktijk.
Bij het boek is een cd met het voorleesverhaal ‘Spring’, ingesproken door Martine Delfos.

Recensie(s)

Dit boekje met de wat cynische titel beschrijft haarscherp de positie van vaders die na een scheiding ook – dikwijls ongewild – gescheiden raken van hun kinderen. Dit probleem maakt scheiden extra navrant, want vaak blijven de kinderen bij hun moeder wonen en ziet de vader zich geplaatst in een vaderschap op afstand, een soort pretparkvaderschap. Ook voor kinderen is deze situatie heel ingrijpend, waarbij over en weer tussen vader en kind(eren) de vraag naar betekenisgeving van hun relatie centraal staat. Dit boek beschrijft een structureert de positie en situatie van deze vaders en kinderen, vanaf de scheiding, de gevolgen ervan, het stiefgezin, de beleving van kinderen, de nieuwe vaderrol tot en met informatie over relevante literatuur en websites over dit onderwerp. De auteur is psycholoog/therapeut en publicist. Als bijlage bevat dit boek een door de auteur geschreven en ingesproken verhaal op cd.

Productspecificaties Weekendvaders

Auteur M.F. Delfos
Overige betrokkenen Jan Tils
Taal Nederlands
Vertaald uit het Nederlands
Afmetingen 14x224x139 mm
Gewicht 218,00 gram
Druk 1
ISBN10 906665788X
ISBN13 9789066657885
Product breedte 139 mm
Product hoogte 14 mm
Product lengte 224 mm
Over de schrijver
Mijn naam is Normand Jones en in 2001 ben ik begonnen als zelfstandige en heb Jones Mediation en Coaching opgericht. Daarvoor heb ik ruim 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als financieel specialist. Dit betekent dat ik in mijn mediations een gedegen financiele achtergrond meeneem. Ik ben aangesloten bij de MfN (voorheen NMI) en sta geregistreerd als registermediator. Daarnaast ben ik lid van de Mediators Federatie Nederland (MfN). Regelmatig werk ik als registermediator voor de Rechtbank Haarlem, de Rechtbank Alkmaar en het Hof van Justitie in Amsterdam. In mijn mediationpraktijk zie ik voornamelijk echtscheidingen, maar ook zakelijke conflicten zoals bijvoorbeeld een verstoorde arbeidsverhouding. Mediator EN coach Naast registermediator ben ik ook Coach en als zodanig lid van de Nederlandse Orde voor BeroepsCoaches (NOBCO) en de European Mentoring and Coaching Council (EMCC). Als coach begeleid ik mensen in diverse situaties. Dat kunnen privé-situaties zijn maar ook zakelijk. Soms liggen mediation en coaching in elkaars verlengde. Stichting Oprecht Scheiden In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen met problemen van allerlei aard. Vooral in geval van echtscheidingen zie ik veel moeilijke situaties. Een aantal jaar geleden heb ik daarom Stichting Oprechtscheiden opgericht. Het doel van deze stichting is om het echtscheidingsleed zo veel mogelijk te verzachten door een platform te bieden met goede en uitgebreide informatie op het gebied van scheiden. Op de site van Stichting Oprecht Scheiden kunnen mensen bovendien een groot deel van hun scheiding zelf voorbereiden zodat ze zelf de regie houden over hun leven.
Reactie plaatsen