We gebruiken cookies:

“Online scheiden met de juiste begeleiding”

Maak gratis je eigen echtscheidingsdocumenten via de online toepassing op onze site. En daarna helpen we je de scheiding bij de rechtbank te regelen. Met ons team van echtscheidingsexperts staan we voor je klaar om je scheiding op een vlotte, makkelijke, goedkope, maar vooral ook GOEDE manier af te handelen.

DIRECT TOEGANG

Hoe werkt het

Stap 1. Maak gratis je echtscheidingsconvenant

Het echtscheidingsconvenant is de basis van je echtscheiding. Hierin staan alle afspraken die je met elkaar maakt over je scheiding. Heb je kinderen? Dan heb je ook een ouderschapsplan nodig. Hierin staat alles wat je over je kinderen wilt afspreken. Via deze kan je zelf online een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan maken. Via een beveiligde inlog kom je in de echtscheidingscockpit. Hier krijg je een lange vragenlijst. Met de antwoorden op de vragen wordt direct een persoonlijk echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan gemaakt. Gelijk na het opstellen krijg je het document in je mailbox

Stap 2. Opstellen van de stukken

Nadat wij opdracht van je krijgen om je scheiding af te handelen, gaan wij de stukken, die je via onze site hebt opgesteld, voor je nakijken. We voorzien de documenten van aanpassingen en tips en mailen je dit retour. We mailen over en weer totdat de stukken helemaal naar jouw wens zijn en voldoen aan de wettelijke vereisten. Daarna nemen jullie de stukken door met een van onze mediators. Dit gaat via ons online kantoor. Je hebt hier alleen een internetverbinding voor nodig. Je hoeft dus niet naar ons kantoor te komen.

Stap 3. Afhandeling bij de rechtbank

Onze advocaat dient de stukken vervolgens in bij de rechtbank. Je hoeft dus zelf geen advocaat te hebben. De volledige afhandeling gaat schriftelijk. Daarom hoef je ook niet naar de rechtbank te komen.

Stap 4. Afronding

De rechter heeft ongeveer 4 weken nodig om tot een beslissing te komen. Dan geeft de rechter een beschikking af. Jullie ontvangen van ons de akte van berusting en de machtiging tot inschrijving bij de gemeente. Wij schrijven vervolgens de scheiding in bij de gemeente. Op dat moment zijn jullie officieel gescheiden.

Stap 5. De kosten

Het gebruik van de echtscheidingscockpit om je convenant en ouderschapsplan te maken is gratis. Het verder afhandelen van de scheiding inclusief het indienen van het gezamenlijk verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank kunnen wij echter niet gratis voor je doen. Wel kunnen we er voor zorgen dat de kosten heel laag blijven. Heb je recht op gesubsidieerde rechtsbijstand? Dan zijn de kosten tussen de € 53,- en € 105,- per persoon, afhankelijk van je inkomen en vermogen. Heb je geen recht op rechtsbijstand? Dan kost je volledige scheiding € 695,- per persoon. Dit is alle kosten voor de scheiding inclusief. Hier komen achteraf geen andere kosten bij. Alleen moet je bij de gemeente nog de huwelijksakte en uittreksels uit het geboorteregister opvragen. Deze kosten zijn per gemeente verschillend, maar gemiddeld ongeveer € 10,- per document.

Rechtsbijstand aanvragen?

Als je de scheiding niet kan betalen dan kunnen wij een vergoeding van de kosten voor je aanvragen. Je volledige scheiding hoeft dan maar € 53,- pp te kosten. Je eigen persoonlijke inkomen mag dan niet hoger zijn dan: € 26.400 als je kinderen niet bij jou wonen en € 37.300 als je kinderen wel bij jou wonen. Voor de verdere vereisten verwijzen wij je naar onze site. Kom je misschien in aanmerking voor rechtsbijstand? Vraag dan het aanvraagformulier even bij ons op via 0900-588 88 88 of info@oprechtscheiden.nl

Hoe moet je beginnen

DIRECT TOEGANG

Meld je aan bij onze cockpit. Je komt dan in de beveiligde omgeving waar je je echtscheidingsstukken kunt gaan maken. Je doet dit in eigen tempo. Met onze online tools kan je zelf aan de slag. Onze methode is makkelijk in gebruik. Je beantwoordt samen met je partner een lange vragenlijst. Aan de hand van je antwoorden maken wij een persoonlijk echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan voor je dat je gratis in concept ontvangt in je mailbox.

Wil je dat wij je helpen? Ons team staat voor je klaar! Je kan je vragen per mail of telefoon stellen. Ook kan je een afspraak maken met een van onze mediators of advocaten. Helemaal zelf doen kan natuurlijk ook!

Maak nu gratis je eigen echtscheidingsconvenant

 • Volledig schriftelijk; je kan je scheiding online regelen
 • Makkelijk; je hoeft alleen vragen te beantwoorden
 • Maatwerk; past bij jou persoonlijke situatie
 • Kostenbesparing; zelf doen is minder advocaat-uren
 • Professionele hulp; voor vragen en advies
 • Privacy en je gegevens veilig; samen of alleen, thuis achter de computer, in eigen tempo.

Voordelen van zelf gratis echtscheidingsconvenant maken

 • Ten eerste is alles wat je zelf kunt regelen tijdens een scheiding een kostenbesparing. Als een advocaat of mediator een echtscheidingsconvenant voor je maakt rekent hij of zij daarvoor meestal een uurloon.
 • Ten tweede kan je zo je eigen scheiding vormgeven. Je doet het op jouw tempo waardoor je betere beslissingen kunt nemen en overzicht kunt houden.
 • Ten derde ben je, door zelf je gratis echtscheidingsconvenant op te stellen, alvast bezig met het verwerken en alle puzzelstukjes een plek te geven. Dit heeft een positief effect op het verwerkingsproces en geeft je eerder de mogelijkheid om je leven ná de scheiding, weer op te pakken.

“Wat zeggen onze klanten over ons?”

Ietje

Via de site werd er erg duidelijk, prettig en goed uitgelegd wat er allemaal ingevuld moet worden. Ondanks dat het via internet zonder persoonlijk contact voelt het voor mij alsof ik persoonlijk begeleid word. (ook de mogelijkheid om te bellen of andere hulp in te schakelen. )
Ik heb alle pagina’s ingevuld. Afhankelijk van hoe het nu verder gaat kan ik een oordeel geven over de diensten

Luba

In reactie op mijn verzoek om teruggebeld te worden door een expert heb ik vanmorgen per telefoon een gesprek gehad met een mediator van deze website. Het gesprek verliep zeer positief, en met het advies kan ik veel mee. Ik adviseer iedereen die hulp nodig heeft gebruik te maken van de diensten van Stichting Oprecht Scheiden. Je krijgt altijd een eerlijk en goed advies. Ik ben heel erg dankbaar hiervoor. mt kijken.

Arjen

Zoals Ineke al zei hebben we geen vergelijkingsmateriaal, maar ik denk wel dat de door jullie geboden manier voor onze situatie de beste oplossing was.

Ik heb de samenwerking ook als prettig ervaren en de afhandeling is naar mijn idee helemaal goed verlopen.

Ik hoop eerlijk gezegd niet dat het gebeurd maar mochten er mensen in mijn omgeving toch in een vergelijkbare situatie terechtkomen zal ik ze zeker wijzen op jullie website.

Bedankt voor de samenwerking.

Chantal

Hartelijk bedankt voor alles!

Wat mij betreft is alles perfect verlopen. Ik vond het erg prettig en efficiënt om op deze manier alles te regelen. Zeker gezien het feit dat ik in het buitenland woon, was dit voor mij erg handig.

Bedankt voor jullie service en vlotte medewerking!

Dirk

Over de gang van zaken en de dienstverlening zijn we heel tevreden, vooral het bemiddelende Skype gesprek op het moment dat we toch in een impasse zijn belandt.

Mijn partner en ik vonden het allebei een goed idee om zo’n gesprek op regelmatige basis te voeren, als een soort periodiek onderhoud van een (ex) relatie.

Tijd voor actie!

Hou controle over de kosten en het verloop van je eigen scheiding en ga aan de slag met de hulpmiddelen en tools, waarmee je jouw scheiding zelf kunt regelen.

Zelf een gratis ouderschapsplan maken

Natuurlijk wil je als ouder dat je kinderen niet te lijden hebben onder de scheiding. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je de afspraken over je kinderen goed vastlegt in een ouderschapsplan. Tijdens het opstellen van het ouderschapsplan word je geconfronteerd met een groot aantal zaken waarover je afspraken moet maken. Dat is moeilijk en lastig. Maar het geeft je ook de rust dat je overal aan hebt gedacht. Hoe duidelijker de afspraken zijn vastgelegd, hoe minder mogelijkheid er is om daar achteraf ruzie over te krijgen. Ook voor de kinderen is het goed als er helderheid is.

Het online opstellen van dit ouderschapsplan is makkelijk. Het voldoet aan alle juridische eisen. Ons juridisch team bied je ondersteuning per mail en telefoon, als je dat wilt.

“Maak gratis een uitgebreid ouderschapsplan, precies passend bij jullie gezin”

 • Volledig schriftelijk; je kan je scheiding online regelen
 • Makkelijk; je hoeft alleen vragen te beantwoorden
 • Maatwerk; past bij jou persoonlijke situatie
 • Kostenbesparing; zelf doen is minder advocaat-uren
 • Professionele hulp; voor vragen en advies
 • Privacy en je gegevens veilig; samen of alleen, thuis achter de computer, in eigen tempo.

Voordelen van zelf een ouderschapsplan maken

 • Ten eerste is alles wat je zelf kunt regelen tijdens een scheiding een kosten besparing. Als een advocaat of mediator een ouderschapsplan of echtscheidingsconvenant voor je maakt rekent hij of zij daarvoor meestal een uurloon.
 • Ten tweede kan je zo je eigen scheiding vormgeven. Je doet het op jouw tempo waardoor je betere beslissingen kunt nemen en overzicht kunt houden.
 • Ten derde ben je, door zelf je gratis ouderschapsplan op te stellen, alvast bezig met het verwerken en puzzelstukjes een plek te geven. Dit heeft voor de lange termijn een positief effect als je er klaar voor bent om je leven weer op te pakken.

Wat zeggen onze klanten over ons?

Diana

Ik kreeg een eerlijk en helder antwoord op mijn vraag. Het is duidelijk dat de heer Norman Jones veel ervaring heeft met mediation. Zonder partij voor de vader of moeder te kiezen, maakt hij op een ontspannen en zorgvuldige manier duidelijk waar het feitelijk om draait en waar gevoeligheden liggen. Hij heeft het belang van het kind voorop staan. Naast antwoord op mijn vraag heeft de heer Jones mij ook meer inzicht gegeven in een andere aanpak van situaties om tot een beter resultaat te komen.

Annette M van Riemsdijk

Wat een informatieve en toegankelijke site. Als advocaat en mediator ben ik een groot voorstander van het uitdragen en delen van informatie en kennis. Deze site levert een enorme bijdrage hier aan.Voor de gedragswetenschapper, notaris, mediator, Collaborative Divorce professional, rechter en advocaat e.a. is scheidingsbegeleiding een kernfunctie waarin veel kennis is geïnvesteerd. De client is echter de ware deskundige, h/zij bepaalt wat h/zij nodig heeft. Dat kan h/zij alleen maar als h/zij weet wat er bij komt kijken.

GT

Ik had aangegeven dat ik graag teruggebeld wilde worden omdat ik vragen had over mijn scheiding. Binnen zeer korte tijd werd ik gebeld en de heer Jones nam ruimschoots de tijd om mijn verhaal en vragen aan te horen. Hij kwam op mij over als een oprecht en bekwaam man, een mensen mens. Zijn advies en antwoorden hebben mij verder geholpen in mijn beslissingen in het scheidingsproces. Ik mocht hem zelf nog een keer terugbellen, mocht ik nog onduidelijkheden hebben.

Ronald

Moet zeggen dat ik een prima ervaring heb met de wijze waarop jullie e.e.a. hebben afgehandeld.

Ga er geen lang verhaal van maken. Het was een efficient en prettig proces waarin we vanuit jullie de mogelijkheid hadden om zaken binnen ons eigen gevoelstempo vorm te geven.

Teddy

Ik ben erg tevreden over de manier waarop jullie onze scheiding hebben geregeld. Beetje een gedoe met het systeem waardoor er inhoud uit kwam wat niet de bedoeling was maar jullie hebben de door ons verstuurde mailtjes snel opgepakt en de tekst aangepast. Al met al, een soepel verlopen proces. Dank daarvoor.

Nu beginnen met je scheiding?