“Stap voor stap, in je eigen tempo, je scheiding regelen met begeleiding waar je dat nodig hebt"

Maak gratis je eigen echtscheidingsdocumenten. Gratis, hoe kan dat? Waar zit het addertje? Logische vragen, maar toch is het gewoon gratis. Wij doen dit omdat we met onze Stichting Oprechtscheiden graag goed werk doen. Onze kennis als echtscheidingsmediators delen we met jou. We helpen je door je echtscheiding heen. Met onze uitgebreide site, onze online mogelijkheden en ons team van specialisten, zijn we er voor je.

DIRECT TOEGANG

“Hoe werkt dat dan.... Hoe regel ik mijn eigen scheiding?”

Stap 1. Maak gratis je echtscheidingsconvenant

Om te kunnen scheiden heb je twee belangrijke documenten nodig. Het allerbelangrijkste is het echtscheidingsconvenant. Hierin staan alle afspraken over jullie scheiding. En als jullie kinderen hebben, heb je ook een ouderschapsplan nodig om te kunnen scheiden. Deze stukken kan je zelf gratis opstellen op onze site. Het opstellen van de echtscheidingsstukken doe je in de echtscheidingscockpit. De echtscheidingscockpit is een beveiligde omgeving waar je in alle privacy en in je eigen tempo kunt werken aan het opbouwen van je scheidingsdossier. Je kan in de cockpit een echtscheidingsconvenant maken, een ouderschapsplan of een alimentatieberekening. Daarbij bieden we je bij alle stappen ondersteuning per mail, skype of telefoon. Voor de cockpit moet je je inschrijven, zodat je in de beveiligde omgeving komt.

Stap 2. Wij kijken de stukken voor je na

Nadat je de stukken hebt opgesteld die nodig zijn voor je scheiding, kan je ons je scheiding in behandeling laten nemen en indienen bij de rechtbank. Wij gaan dan de opgestelde stukken voor je nakijken. We voorzien de documenten van aanpassingsvoorstellen, tips en adviezen en mailen je dit in concept retour. We mailen over en weer en, als dat nodig is hebben we telefonisch of skype contact, totdat je echtscheidingsstukken naar jouw wens zijn en voldoen aan de wettelijke vereisten.

Stap 3. Afhandeling bij de rechtbank

Als de echtscheidingsstukken helemaal klaar en nagekeken zijn, en daarin alle afspraken staan opgenomen zoals je die met elkaar wilt vastleggen, gaan de stukken naar onze advocaat. De advocaat dient de stukken in bij de rechtbank.

Stap 4. De rechter spreekt de echtscheiding uit

De rechter neemt de stukken door en zal, als er geen bijzonderheden zijn, de echtscheiding uitspreken. Onze advocaat zorgt er vervolgens voor dat de scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente. Op dat moment zijn jullie officieel gescheiden.

Stap 5. De kosten

Het gebruik van de echtscheidingscockpit om je convenant en ouderschapsplan te maken is gratis. Het verder afhandelen van de scheiding inclusief het indienen van het gezamenlijk verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank kunnen wij echter niet gratis voor je doen. Wel kunnen we er voor zorgen dat de kosten heel laag blijven. Heb je recht op gesubsidieerde rechtsbijstand? Dan zijn de kosten tussen de € 53,- en € 105,- per persoon, afhankelijk van je inkomen en vermogen. Heb je geen recht op rechtsbijstand? Dan kost je scheiding € 645,- per persoon, inclusief griffierecht, advocaat en BTW. Hier komen achteraf geen andere kosten bij. Kom je misschien in aanmerking voor rechtsbijstand? Vraag dan het aanvraagformulier even bij ons op via 0900-588 88 88 of info@oprechtscheiden.nl

Bij iedere stap ontvangen je details over de volgende stappen en wat wij nodig hebben om die te kunnen nemen.

Ga nu zelf je echtscheidingsstukken maken

DIRECT TOEGANG

Meld je aan bij onze cockpit. Je komt dan in de beveiligde omgeving waar je je echtscheidingsstukken kunt gaan maken. Je doet dit in eigen tempo. Met onze online tools kan je zelf aan de slag. Onze methode is makkelijk in gebruik. Je beantwoordt samen met je partner een lange vragenlijst. Heb je niet alle gegevens bij de hand dan kan je tussentijds stoppen om in een later stadium door te gaan. Aan de hand van je antwoorden maken wij een persoonlijk echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan voor je dat je gratis in concept ontvangt in je mailbox.

Wil je dat wij je helpen? Ons team staat voor je klaar! Je kan je vragen per mail of telefoon stellen. Ook kan je een afspraak maken met een van onze mediators of advocaten. Helemaal zelf doen kan natuurlijk ook!

Maak nu gratis je eigen echtscheidingsconvenant

 • Volledig schriftelijk; je kan je scheiding online regelen
 • Makkelijk; je hoeft alleen vragen te beantwoorden
 • Maatwerk; past bij jou persoonlijke situatie
 • Kostenbesparing; zelf doen is minder advocaat-uren
 • Professionele hulp; voor vragen en advies
 • Privacy en je gegevens veilig; samen of alleen, thuis achter de computer, in eigen tempo.

Voordelen van zelf gratis echtscheidingsconvenant maken

 • Ten eerste is alles wat je zelf kunt regelen tijdens een scheiding een kostenbesparing. Als een advocaat of mediator een echtscheidingsconvenant voor je maakt rekent hij of zij daarvoor meestal een uurloon.
 • Ten tweede kan je zo je eigen scheiding vormgeven. Je doet het op jouw tempo waardoor je betere beslissingen kunt nemen en overzicht kunt houden.
 • Ten derde ben je, door zelf je gratis echtscheidingsconvenant op te stellen, alvast bezig met het verwerken en alle puzzelstukjes een plek te geven. Dit heeft een positief effect op het verwerkingsproces en geeft je eerder de mogelijkheid om je leven ná de scheiding, weer op te pakken.

“Wat zeggen onze klanten over ons?”

Ietje

Via de site werd er erg duidelijk, prettig en goed uitgelegd wat er allemaal ingevuld moet worden. Ondanks dat het via internet zonder persoonlijk contact voelt het voor mij alsof ik persoonlijk begeleid word. (ook de mogelijkheid om te bellen of andere hulp in te schakelen. )
Ik heb alle pagina's ingevuld. Afhankelijk van hoe het nu verder gaat kan ik een oordeel geven over de diensten

Luba

In reactie op mijn verzoek om teruggebeld te worden door een expert heb ik vanmorgen per telefoon een gesprek gehad met een mediator van deze website. Het gesprek verliep zeer positief, en met het advies kan ik veel mee. Ik adviseer iedereen die hulp nodig heeft gebruik te maken van de diensten van Stichting Oprecht Scheiden. Je krijgt altijd een eerlijk en goed advies. Ik ben heel erg dankbaar hiervoor. mt kijken.

Arjen

Zoals Ineke al zei hebben we geen vergelijkingsmateriaal, maar ik denk wel dat de door jullie geboden manier voor onze situatie de beste oplossing was.

Ik heb de samenwerking ook als prettig ervaren en de afhandeling is naar mijn idee helemaal goed verlopen.

Ik hoop eerlijk gezegd niet dat het gebeurd maar mochten er mensen in mijn omgeving toch in een vergelijkbare situatie terechtkomen zal ik ze zeker wijzen op jullie website.

Bedankt voor de samenwerking.

Chantal

Hartelijk bedankt voor alles!

Wat mij betreft is alles perfect verlopen. Ik vond het erg prettig en efficiënt om op deze manier alles te regelen. Zeker gezien het feit dat ik in het buitenland woon, was dit voor mij erg handig.

Bedankt voor jullie service en vlotte medewerking!

Dirk

Over de gang van zaken en de dienstverlening zijn we heel tevreden, vooral het bemiddelende Skype gesprek op het moment dat we toch in een impasse zijn belandt.

Mijn partner en ik vonden het allebei een goed idee om zo'n gesprek op regelmatige basis te voeren, als een soort periodiek onderhoud van een (ex) relatie.

Tijd voor actie!

Hou controle over de kosten en het verloop van je eigen scheiding en ga aan de slag met de hulpmiddelen en tools, waarmee je jouw scheiding zelf kunt regelen.

Zelf een gratis ouderschapsplan maken

Natuurlijk wil je als ouder dat je kinderen niet te lijden hebben onder de scheiding. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je de afspraken over je kinderen goed vastlegt in een ouderschapsplan. Tijdens het opstellen van het ouderschapsplan word je geconfronteerd met een groot aantal zaken waarover je afspraken moet maken. Dat is moeilijk en lastig. Maar het geeft je ook de rust dat je overal aan hebt gedacht. Hoe duidelijker de afspraken zijn vastgelegd, hoe minder mogelijkheid er is om daar achteraf ruzie over te krijgen. Ook voor de kinderen is het goed als er helderheid is.

Het online opstellen van dit ouderschapsplan is makkelijk. Het voldoet aan alle juridische eisen. Ons juridisch team bied je ondersteuning per mail en telefoon, als je dat wilt.

"Maak gratis een uitgebreid ouderschapsplan, precies passend bij jullie gezin"

 • Volledig schriftelijk; je kan je scheiding online regelen
 • Makkelijk; je hoeft alleen vragen te beantwoorden
 • Maatwerk; past bij jou persoonlijke situatie
 • Kostenbesparing; zelf doen is minder advocaat-uren
 • Professionele hulp; voor vragen en advies
 • Privacy en je gegevens veilig; samen of alleen, thuis achter de computer, in eigen tempo.

Voordelen van zelf een ouderschapsplan maken

 • Ten eerste is alles wat je zelf kunt regelen tijdens een scheiding een kosten besparing. Als een advocaat of mediator een ouderschapsplan of echtscheidingsconvenant voor je maakt rekent hij of zij daarvoor meestal een uurloon.
 • Ten tweede kan je zo je eigen scheiding vormgeven. Je doet het op jouw tempo waardoor je betere beslissingen kunt nemen en overzicht kunt houden.
 • Ten derde ben je, door zelf je gratis ouderschapsplan op te stellen, alvast bezig met het verwerken en puzzelstukjes een plek te geven. Dit heeft voor de lange termijn een positief effect als je er klaar voor bent om je leven weer op te pakken.

Wat zeggen onze klanten over ons?

Diana

Ik kreeg een eerlijk en helder antwoord op mijn vraag. Het is duidelijk dat de heer Norman Jones veel ervaring heeft met mediation. Zonder partij voor de vader of moeder te kiezen, maakt hij op een ontspannen en zorgvuldige manier duidelijk waar het feitelijk om draait en waar gevoeligheden liggen. Hij heeft het belang van het kind voorop staan. Naast antwoord op mijn vraag heeft de heer Jones mij ook meer inzicht gegeven in een andere aanpak van situaties om tot een beter resultaat te komen.

Annette M van Riemsdijk

Wat een informatieve en toegankelijke site. Als advocaat en mediator ben ik een groot voorstander van het uitdragen en delen van informatie en kennis. Deze site levert een enorme bijdrage hier aan.Voor de gedragswetenschapper, notaris, mediator, Collaborative Divorce professional, rechter en advocaat e.a. is scheidingsbegeleiding een kernfunctie waarin veel kennis is geïnvesteerd. De client is echter de ware deskundige, h/zij bepaalt wat h/zij nodig heeft. Dat kan h/zij alleen maar als h/zij weet wat er bij komt kijken.

GT

Ik had aangegeven dat ik graag teruggebeld wilde worden omdat ik vragen had over mijn scheiding. Binnen zeer korte tijd werd ik gebeld en de heer Jones nam ruimschoots de tijd om mijn verhaal en vragen aan te horen. Hij kwam op mij over als een oprecht en bekwaam man, een mensen mens. Zijn advies en antwoorden hebben mij verder geholpen in mijn beslissingen in het scheidingsproces. Ik mocht hem zelf nog een keer terugbellen, mocht ik nog onduidelijkheden hebben.

Ronald

Moet zeggen dat ik een prima ervaring heb met de wijze waarop jullie e.e.a. hebben afgehandeld.

Ga er geen lang verhaal van maken. Het was een efficient en prettig proces waarin we vanuit jullie de mogelijkheid hadden om zaken binnen ons eigen gevoelstempo vorm te geven.

Teddy

Ik ben erg tevreden over de manier waarop jullie onze scheiding hebben geregeld. Beetje een gedoe met het systeem waardoor er inhoud uit kwam wat niet de bedoeling was maar jullie hebben de door ons verstuurde mailtjes snel opgepakt en de tekst aangepast. Al met al, een soepel verlopen proces. Dank daarvoor.

Tijd voor actie!

Houd controle over de kosten en het verloop van je eigen scheiding en ga aan de slag met de hulpmiddelen en tools, waarmee je jouw scheiding zelf kunt regelen.